Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig kell gyerektartást fizetni? Kell-e fizetni akkor is ha a volt feleségemnek új családja lesz?
Tisztelt kérdező!
A magyar jogrendszer nagyon hiányos, hézagos és sajnálatosan elfogult az anyákkal szemben. Mondhatni, szél ellen nem lehet ... Harcnak azért mindig van lehetősége. Jelenlegi jogrendszer mellett viszont nagyon minimális az esélye annak, hogy az apának adjanak igazat. Évekig lehet pereskedni, minimális sikerrel. Általában mire véget érnek az ilyen jellegű perek szinte felnőnek a gyerekek. :-(
A szülőknek nem szabad/na figyelmen kívül hagyniuk, hogy ez nem róluk, hanem a gyerekekről szól. Őket általában minden fél-, még a bíróság-, is kihagyja. :-( Mégis a végé a gyerekek isszák meg a levét.
Jómagam is személyesen érintet vagyok a témában, mint apuka. Napokban voltam ügyvédnél aki semmi jóval nem kecsegtetett. Évekkel ezelőtt egy másik ügyvéd hasonlókat mondott, magyar jogrendszer szerint, az apának csak kötelezettségei vannak, jogai szinte nincsenek. :-( Ellenben az anyának szinte csak jogai vannak kötelezettségei alig. :-((
Én a legjobban arra neheztelek, hogy semmilyen módon nem kötelezi a jog az anyát arra, hogy ő is
eltartsa a gyermeket, ő is felmutasson pl. munkahelyet és keresetének bizonyos részét kötelezően a gyermekére fordítsa.
Tizenkét éven keresztül problémamentesen fizettem a gyermektartást (ráadásul jó keresetem miatt, elég magasat). Ex-nejem lényegében soha nem dolgozott. Válásunk óta a hatodik pasijával él együtt. Az utánam következővel össze is házasodtak és lett egy kislányuk, majd elváltak és a kislány után a második férj is fizeti a gyermektartást. Nagyfiam elmúlt 18 éves. Többszöri költözésük miatt harmadszor kezdte múlt évben a középiskolát. Tehát közel 19 évesen csak másodikba megy. :-( Mivel nappali tagozaton, elképzelni nem tudom meddig fogok utána gyermektartást fizetni. :-(( 17 éves húga után is fizetek még, aki olyan rossz tanuló, hogy állandóan a bukás fenyegeti. :-( Én pedig csak imádkozni tudok, nehogy évet ismételjen, mert akkor ő utána is a végtelenségig fogok fizetni. :-(
Második házasságomból-, mely kiegyensúlyozott, valódi családi életvitelt élő-, van két óvodás gyermekem. Jelenleg nejemmel mindketten munkanélküliek vagyunk. Én fél éve, nejem 3 hónapja. Lassan kajára is alig jut pénzünk. De az senkit nem érdekel, hogy mi miből élünk meg, a törvény előírja, hogy fizetnem kell az első két gyerekemre. :-( Lassan ott tartok, hogy el kell döntenem, a két nagynak küldöm a kötelezően rám rótt terhet, vagy a két kicsit etetem. :-[
A óvoda feljelentett a helyi gyámügynél, hogy veszélyeztetjük a két kicsi megélhetését a kevés havi bevételünkkel. De senki nem segít megoldani a helyzetünket! Az senkit nem érdekel, hogy az elmúlt 20 évben mindketten becsülettel dolgoztunk, éltünk, adóztunk, stb. :-(((((((( Míg ex-nejem még egy gyufaszálat sem emelt meg, nemhogy dolgozott volna. :-((( /Az ügyvéd szerint, az ex-nejeket semmi nem kötelezi arra, hogy ők is felmutassanak annyit, mint az elvált apukák. :-((/
Mindketten dolgoznánk, de kilátás sincs jelenleg munkára. Mondhatni, átmeneti állapot amiben vagyunk, mégsem veszi ezt figyelembe egyik hatóság sem.
Ami a lényeg: FELHÁBORÍTÓ A MAGYAR JOGRENDSZER, A MAGYAR GYERMEKTARTÁSI TÖRVÉNYEK, MELYEKET MÉG 1946-1956 KÖZÖTT HOZTAK, ÉS MAI NAPIG EZEKET ALKALMAZZÁK :-((((
21: "Évekkel ezelőtt egy másik ügyvéd hasonlókat mondott, magyar jogrendszer szerint, az apának csak kötelezettségei vannak, jogai szinte nincsenek."
Azért ez nem teljesen így van, én meg több anyukáról tudok, ahol anyukát a gyámhatóság fenyegette meg és többször megbüntették, mert nem biztosította az apának a láthatást. Az egyiknél konkrétan apuka a szülés előtt eltűnt, pár évvel később megjelent és követelte a jogait a láthatáshoz. Persze a gyerek nem ismerte, rettegett elmenni egy idegennel. Erre anyuka bírságot fizethetett. Egyik alkalommal a láthatási napon anyuka otthon volt a gyerekkel és a barátnőmmel. EGÉSZ NAP!!! nem jelent meg az apa a gyerekért, majd feljelentette az anyát, hogy nem biztosította a láthatást. Hiába a tanú, hogy egész nap ott volt és az apa nem jött, az anyát a gyámhatóság megfenyegette.
Ilyen is van. Meg olyan is, hogy apa a minimálbér után fizet, mert az a hivatalos jövedelme, de közben szép háza van, kocsija és az új barátnővel rendszeresen járnak a tengerpartra nyaralni. Amikor a gyerekének meg szétment a tornacipője és ő ment el venni, azt a pénzt levonta a gyerektartásból.
Nem minden nő szemét, és nem minden pasi ártatlan. Mindenkinek más a története, tudnék mind a két oldalról cifra történeteket mesélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!