Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Meddig kell gyerektartást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tibi3811 kérdése:

Meddig kell gyerektartást fizetni? Kell-e fizetni akkor is ha a volt feleségemnek új családja lesz?

Figyelt kérdés
2012. aug. 2. 20:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
65%
7-es! Én nem anya vagyok, hanem férfi. De miért ne az apja fizesse a gyerekének a dolgait? Miért kéne a nő új pasijára ruházni egy olyan gyerek szükségleteinek a részbeni fizetését, aki nem is a sajátja? Nem tudom hány férfi költene olyan gyerekre pénzt szívesen, aki nem is az övé... Más gyerekét nem sok ember tartja el szívesen.
2012. aug. 3. 12:06
 12/24 anonim ***** válasza:
38%

10-nek: itt is valószínűleg a gyerek szükségletei szenvednek. Nyilvánvaló hogy csak a bosszú és a könnyen megszerezhető pénz motíválja a nőt. Ha az apa az érzelmi oldalon mindent megtesz, és nincs szűkében semmiben a gyerek, le kéne már zárnia a nőnek a bosszúhadjáratot.

11-nek: gondolom a nő új párja mikor megismerkedtek, tisztában volt hogy van egy gyereke már. Így elfogadta, ha meg nem, akkor nem is fogja szeretni. Vagy azt mondja neki: szeretlek de nem veszek neked kisautót mert nem én vagyok az apád? Így kellene a fenének ez a férfi.

2012. aug. 3. 13:25
 13/24 anonim ***** válasza:

12/12 Teljesen egyet értek veled.

Itt is az jön le: mindig a gyerekek szívják meg a szülők baromságait.-...te neveled az én gyerekemet, én nevelem a más gyerekét....

Na itt bogozzuk ki a "rokoni" szálakat....

Az a szerencsétlen "áldozat" nem tudja beazonosítani hogy kije az az apuka aki az anyjával él de van máshol gyereke,

és az apukám miért másik néninél alszik és annak a gyerekeivel sétál és nyaral.... És miért kell neki megosztani mindent amikor az apja elviszi a másik gyerekeivel kirándulni...azok akkor ki neki....

Én is elvált szülők gyereke voltam és ami tartásdíjat küldött az apám az hideg vízre nem volt elég. De akár milyen volt az apám hiányzott és amikor csak tehettem meg látogattam.

Elég szomorú hogy ha már ilyen helyzet alakult ki még arra is oda kell figyelni, tényleg a gyerekre költik e a pénzt!?

2012. aug. 3. 15:03
 14/24 anonim ***** válasza:
66%

7:"A gyerektartást azért kell fizetni hogy a gyerek szükségleteit pótolja. Ez eddig oké. Viszont ha van már 2 kereső felnőtt aki a gyerek szükségleteit maximálisan ki tudja elégíteni,"

A gyereket két felnőtt vállalta, annak minden anyagi és egyéb (éjjel lavórtartás a hányásnak, rohanni vele az oviba/iskolába, leckekikérdezés tévébambulás helyett) terhével együtt.

Ha a férfi lelép, a kötelezettségei ugyanúgy megmaradnak, nem terhelheti sem az anyára 100%-ban, sem pedig egy másik férfira, akinek semmi köze az ő gyerekcsinálásához.

2012. aug. 4. 11:31
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

12: "Vagy azt mondja neki: szeretlek de nem veszek neked kisautót mert nem én vagyok az apád? "

Nem erről van szó, hanem arról, hogy a vér szerinti szülők elsődleges feladata a közös gyermekeik ellátása. Ebédbefizetés, ruhavásárlás, stb. Az új partner vehet ettől még kisautót, vehet egy doboz tojást hogy rántottát csináljon a gyereknek, de ettől még a vér szerinti apa kötelezettsége nem szűnik meg.

2012. aug. 4. 11:34
 16/24 anonim ***** válasza:
38%
Utolsónak: amikor odaköltözik az elvált nőhöz az új pasi, kiváncsi lennék amikor ezt mondja: jó együtt leszünk, de a fiadra nem költök semmit, csak néha egy kis csoki:)
2012. aug. 4. 18:32
 17/24 anonim ***** válasza:
16: Persze, hogy nem így megy, de a vér szerinti apa kötelezettségeit az nem érinti, hogy a nő új párja mit vesz vagy nem vesz a gyereknek. A gyereket két ember csinálta, ők a felelősek érte.
2012. aug. 4. 19:12
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
12! Nyilván ha az új férfi szereti a gyereket, akkor fog neki venni dolgokat. De a mai helyzetben egy nő megtehetné, hogy nem várja el egy IDEGENTŐL, hogy eltartsa egy másik pasi gyerekét. Lehet, hogy a férfi saját gyereket akar, lehet, hogy már van gyereke, akire költ stb. mindegy, az a lényeg, hogy én tuti nem várnám el, hogy egy idegen pasi tartsa el egy másik pasi gyerekét. Az a gyerek az apja kötelezettsége, nem egy másik férfié.
2012. aug. 4. 23:23
 19/24 anonim ***** válasza:
34%
17: egyáltalán nem! Azoké a felelősség aki neveli, együtt laknak vele, tanítja. Egy örökbefogadott gyerek nevelőszülei sem a vér szerintiek, ugyanúgy egy másik házasságból adoptált gyereknek is a jelenlegi szülei a felelősek a tanításáért, neveléséért.
2012. aug. 5. 09:00
 20/24 anonim ***** válasza:

19:

"Egy örökbefogadott gyerek nevelőszülei sem a vér szerintiek, ugyanúgy egy másik házasságból adoptált gyereknek is a jelenlegi szülei a felelősek a tanításáért, neveléséért."

Akit örökbe fogadnak, ott a két szülő együtt vállalja a gyereket. Az, hogy megszüli a nő a sajátot amit ketten csináltak vagy együtt beadják a kérvényt az örökbefogadáshoz, az már részletkérdés. Közös vállalás, közös felelősség.

Az új partner pedig nem adoptálja a nő gyerekeit, hanem csak velük él. Adoptálás az lenne, ha a nevére veszi a gyereket, tehát vérszerinti apa lemond róla és a nevelőapa örökbe fogadja. Van ilyen, de az esetek nagyobb részében a vér szerinti apa nem mond le a gyerekeiről, tehát ugyanúgy vannak jogai és kötelezettségei, mintha anyuka nem élne új pasival.

Amúgy szerinted az elvált apukának mik a kötelességei?

2012. aug. 5. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!