Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nyomasztóan sok az egyedülálló kisgyerekes anyuka. Volt valaha a történelemben ilyen sok? Háborúk alatt, után?
# 4
Ezt az "apa tisztalappal lelép" történetet úgy is el lehet ám mesélni, hogy az asszony kikészítette a férfit, majd az asszony megcsalt a férfit és lelépett.
Aztán mikor az új bakja pár hónap után lelépett és az ex férj sem fogadta vissza akkor előadta a bíróságon a szegény átvert, érzelmileg kisemmizett 2 gyerekes anyukát, megkapta a 2 gyereket meg a lakást és apuka 50% fizetését, aki hiába keresett 200e forintot havonta, abból 100e elmegy GYT-re, 50e megy a lakás törlesztésére (amiben ő maga nem lakik, csak az anyuka), apuka meg menjen havi 50e forintból a híd alá lakni vagy dögöljön éhen.
A gyerekek után meg hiába fizeti a 100e FT gyt-t, az anyjuk olyan szinten neveli ellene a csemetéket, hogy azok a gyakorlatban látni sem akarják, nem csoda, hogyha már a láthatással sem él.
Ilyen is van ám...
Elárulom óvónő vagyok. 7 csoportban 190 gyermekünk van. Ebből 60-at egyedül nevel az egyik szülője (hogy teljesítsem az egyik válaszoló kérését. Ez a szülő 100%-ban az anya. Az én csoportomban 4 olyan kisgyerek van, aki soha vagy csak "tavalyelőtt télen" látta az apját és 5 olyan, aki bár néha látja, de simán összekeveri beszélgetéskor az apát, a nagyapát, az István/Zsolti/Dani bácsit. Tehát annyira nincs jelen az életében, hogy még az apa szó sem szerepel a szótárában önálló jelentéssel.
Hogy mennyi a gyerektartás, ki miből él meg és ki hogyan forgatta ki a másikat nem érdekel. Engem a gyerekek érdekelnek és az, hogy milyen esélyük van/lesz?
Nyilván én csak az anyákat látom ezekben az esetekben. Akik ingerülten, fáradtan, erejüket megfeszítve jönnek és ölelve a gyermeküket távoznak.
Most is van két kisgyermek, akikkel az anyjuk anyaotthonban él. Onnan (tehát intézetből) jönnek minden reggel.
A többi gyermek, ahol vannak apák és néha ők jönnek el a gyerekért is sokszor okoznak meglepetéseket, amikor két babával (fiú-lány) lejátszanak egy-egy történetet...de ez egy másik téma...
Nézd kérdező, ebben a "100%-ban az anya" c. dologban azért zömmel nem a férfi, hanem a magyar bírósági gyakorlat van benne, megkockázom, hogy 100 ilyen esetből legalább 50 esetben a férfi ugyanúgy vállalná a gyerekek nevelését, csak sajnos, eléggé el nem ítélhető módon a nők úgy tekintik, hogy "a gyereknevelés az ő dolguk, a férfi minél több pénzt adjon hozzá és minél kevésbé akarjon beleszólni", és ez igaz akkor is, ha a váló nőkről, meg igaz akkor is, ha az elnőiesedett családjogi bíráskodásról beszélünk. Nézd már meg az egész full beteg társadalmi közmegitélést, ha egy válóper után azt hallod, hogy a bíróság nem az anyánál helyezte el a gyerekeket, már meg a találgatás, hogy miféle lump gonosztevő lehet az a nő...
Másfelől a nők az emberiség egész eddigi történetében (az anyajogú ősközösséget leszámítva TALÁN) még nem tekintették soha ennyire magánügyüknek a gyerekvállalást, nem tekintették soha a gyerekhez képest másodrendűnek a férfit, és hasonló "apróságok"
Ez is benne van ebben a pakliban...
Utolsó!
Igazad van, de ez szerencsére már változni látszik. :) Még nincs olyan nagy visszhangja a dolognak, de egyre többször ítélnek apának! És jól van ez így. Azt kell nézni, hol jobb a gyereknek, teljesen függetlenül a szülő nemétől. Szerencsére mára már ez a trend.
Persze a "régi vágású" bírónők nem állnak át olyan könnyen... De a fiatalabbakat már ebben a szellemben oktatják.
Több ilyet is láttam már. :)
10-es,szerintem igazad van.Régen nehezebb volt válni,majdnem lehetetlen és szégyen.Ezért nem megjavították,hanem eltűrték,amit kaptak,beletörődtek a sorsukba.Ma már könnyű kilépni egy erőszakos vagy alkoholista férj nyomása alól,persze sokan felelőtlenül házasodnak,büszkék rá,hogy két hónap után megtalálták az igazit,aztán egy év múlva már elváltak.Ehhez a döntéshez nem csak az egyénnek,de a kapcsolatnak is érettnek kell lennie.A szex sem újkeletű dolog.Ma nem elítélendő a nemi élet házasság előtt,régen az volt és még a védekezési lehetőségek sem voltak ilyen korszerűek.Ha valaki terhes lett vagy elvetette magát vagy illegális olykor életveszélyes eszközökhöz nyúlt,hogy abortálja a babát vagy szégyenben élt,mint leányanya.Ma szerencsére nincs ilyen,viszont az abortusz megint csak komoly gond,hiába végzi orvos,ha túl sok van belőle egy évben.
Komoly gondok vannak,de én nem állítanám a múltat példának a maiak elé,az sem volt jó,csak nagyon volt a kuss,nem volt ilyen vízhangja,csak a jót mutatták az emberek.
Kérdező: Az ismretségi körömben van olyan,nem egy család,ahol az apával maradtak a gyerekek.Egyik esetben a nő 4 gyereket hagyott az apára,azt sem tudják hol van most,melyik országban vagy hogy él-e még.Se gyerektartás,se törődés,láthatás.Az nem teljeskörű kép,hogy a te óvodádban mi van.Nem szabad ilyen gyorsan általánosítanod.A jövő pedig kérdéses.A csonka családban felnőtt gyereknek biztosan nem könnyű,a szülő hozzállásán múlik,hogy milyen gyereket nevel belőle.A nevelő szülő hibája is,ha nem segít normálisan szocializálódni a gyerekének,ebbe beletartozik az apa és az anya képe is,akkor is,ha neki nincs olyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!