Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nagy dilemma: mikor kell a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy dilemma: mikor kell a válás mellett dönteni?

Figyelt kérdés
28 éves lány vagyok, a férjem 32. 2 éve vagyunk házasok, de már 9 éve vagyunk együtt. A problémánk alapvetően az, hogy a haverjai túlságosan benne vannak az életünkben, úgy él, mintha 18 éves lenne. A rossz családi háttere miatt, hamar elkezdett eljárni bulizni a haverjaival, emiatt velük van szoros kapcsolatba, nem a családjával. A problémám, hogy minden héten eljár velük, hajnalig, van, hogy hétköznap is, ha úgy adódik. Én más környezetben nőttem fel (tökéletes család), ezért ezt nehezen tolerálom. Mondtam neki, hogy heti egyszer menjen el, azt én is elfogadom, de ő nem akarja, hogy én bekorlátozzam. Mintha fel sem fogná, hogy megnősült. Nehezíti a dolgot, hogy miatta költöztem az ő városába, tehát nekem itt nincs kivel eljárkálnom, de megpróbálok nem rátelepedni, ezért ajánlottam neki a heti1-szert, akár nélkülem. Hozzá kell tenni, hogy nem szeretem a haverjait (ők sem engem), mert rossz irányba viszik. Senkinek sincs normális kapcsolata, nincs a férjem előtt jó példa. Gyereket szeretnénk már 1,5 éve (ő is nagyon!!), de leálltam, mert először ezt kellene megoldanunk. Viszont nem nagyon akar változtatni, mondogatja, hogy csökkenteni kellene, de soha, egy programra sem tud nemet mondani. Az még fontos, hogy a mai napig nagyon szeretjük egymást, nagyon szerelmesek vagyunk, valószínűleg ezért vagyunk még mindig együtt, annak ellenére, hogy ennyire más az értékrendünk. Szerintetek ki lehet őt valahogy zökkenteni a bulizás és haverozás "mámorából"?
2012. júl. 26. 10:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
45%

mindenki másképp él mielőtt gyereke születik,és utána. ez nem mérvadó. vagyis ha egyébként szeretitek egymást,minden más rendben van,segít neked,stb. akkor vállalj csak gyereket nyugodtan vele,át fog állni és már nem vágyik rá h heti többször eljárjon. tapasztalat!! a férjem ahogy megszületettaz 1.babánk azt mondta nem is érti h mások h nem arra vágynak h mindig a családdal legyenek. lecserélődött a társaság is mert más lett az értékrend.

ha szeret és szereted higgy benne,mert ő is azt modnja változtatni fog. de jelenleg még "minek"? h előre bizonyítson? ez butaság inkább hagyd h menjen,te pedig csinálj azokra az estékre valami programot magadnak. hidd el ha terhes leszel, vagy amikor megszületik a pici te is úgy fogsz viszagondolni ezekre az időkre h milyen jó volt h kiszórakoztátok magatokat és milyen jó h most nincs hiányérzet és már a pici az 1.

2012. júl. 26. 12:30
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

11: persze, hogy változhat a férj, volt már ilyen.

És ha nem fog? Akkor a kérdező ottmarad egy gyerekkel, egyedül a problémákkal, válhat a kicsivel, jöhet a gyerektartás-láthatás mizéria, új társ keresése gyerekkel, na meg a fejéhez vágják, hogy de hülye voltál, minek szültél ilyen embernek ha láttad előre?

2012. júl. 26. 12:43
 13/27 anonim ***** válasza:
26%

de szereti, a férje,jól megvannak amúgy miért kéne mindent előröl kezdenie?? semmire nincs garancia nyilván,de máris így indítani h úgyse! nem alkoholista,nem erőszakos,nem k.urvázik,akkor? a baráti körben én ezt tapasztaltam amit írtam. ahol szintén jöttek a gyereke,ők megmaradtak de nyilván mások már a programok-havi 1 barátozás azért ugyanúgy megvan,miért is ne? akik meg nem állapodtak meg,lemorzsolódtak és élték a bulizós életet tovább

és: a legszuperebb pasi is leléphet a gyereke mellől,ha erre alapoznánk,senki sem házasodna és nem lennének gyerekek mert mi van ha lelép???

2012. júl. 26. 12:49
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

"nem alkoholista,nem erőszakos,nem k.urvázik,akkor?"

Az én volt férjem sem volt alkoholista, nem volt erőszakos és nem k.rvázott, mégis borzalmas volt vele az élet és válás lett a vége, csak gyerekekkel.

Nekem nem is az a bajom a történetben, hogy bulizik a férj, mert mikor máskor tegye, amikor még nincs gyerek. Viszont az intő jel, hogy nem fogja fel ez a feleségének gond, ő így nem boldog és nem igyekszik hogy közösen lépjenek egy olyan helyzet felé, ami mind a kettőnek megfelelő. Szóval a kompromisszumra való képtelenség és a másik irányába mutató figyelem hiánya az intő jel.

2012. júl. 26. 12:54
 15/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Meglepődtem, hogy mennyien járnak ugyanebben a cipőben!
2012. júl. 26. 13:00
 16/27 anonim ***** válasza:
43%

ez nem kompromisszum hiány. a kérdező olyasmit vár el ami most nem reális,miért kellene otthon ülnie? nyilván a férj is így gondolja. a kérdező mint írta új helyen van unatkozik,ha ottlennének a barátnői és ő is el tudna járni nem lenne problémája ez az biztios. vagyis ez egy egyoldalú lekorlátozási-kísérlet mert a feleség unatkozik ezért akarja h a férj többet legyen vele

ő egy szabadabb szellem,ha szeretd ne akard azért lekorlátozni mert neked most nem jó.akkor neki se legyen? ha otthon mrad csak mert kéred attól jobb lesz neked? nem mert neki rossz lesz a kényszer neked meg h láthatóan szenved,amitől te még inkább kombinálni fogsz és hisztizni

a házasság nem arról szól h akkor mostantól a régi élet nulla. sok nő követi el ezt a hibát,hudd el sok példát láttam magam körül a feleségek mind elvárták h azért mert házasok,a férj máris másképp éljen. minden ilyen estben amit láttam végül a férj lépett le!

mert ha gyerek van oké,h kevesebbet járjon el,de még akkor sem gond sztem ha havi 1-2x külön elmegy valaki

de akkor úgyis formálódik az ember.

2012. júl. 26. 13:15
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

"Mintha fel sem fogná, hogy megnősült."

Ebből ha jól sejtem, akkor a házasság előtt is ilyen volt, de te azt vártad, hogy az igen kimondása után majd megváltozik? Ha így van, akkor ne rámutogass, mert ilyen, hanem magadra, mert olyasmit képzeltél, ami nem túl valószínű, és persze csak a te fejedben létezett.

2012. júl. 26. 14:01
 18/27 anonim ***** válasza:

16:"ez nem kompromisszum hiány."

Akkor mi? Feleség nem boldog, férj tesz rá. Függetlenül attól, hogy a kérés reális vagy irreális, feszültség van közöttük, amit meg kell oldani. Ezt a férj nem akarja.

Amúgy a kérdező nem azt akarja, hogy a férje mellette üljön állandóan, csak a bulizásokat egy észszerű keretek közé szorítaná, elvégre a társa akivel szeretne együtt lenni, nem pedig lakótársak, akik néha összefutnak a nappaliban de élik egymástól függetlenül az életüket.

Én már túl vagyok egy váláson, volt pár kapcsolatom, a környezetemben is vannak persze változások jó-rossz irányba (pl. példás apukából szoknyavadász lett), de nagy csodát nem lehet várni. Amúgy szerinted mit kapna itt a kérdező, ha leírta volna ezt a kérdést hogy ilyen volt a férje a múltban, ennek ellenére szült neki egy gyereket és most ott áll egyedül minden problémával, a pasi link maradt, állandóan a haverokkal lóg (ismerek ilyet is)? A minimum az, hogy mindenki lehülyézné és azt mondaná hogy megérdemelte ha ilyen férfinak szült, az ő hibája hogy a rossz tapasztalat ellenére bevállalta a kicsit, és miatta szenved majd elvált szülők gyerekeként.

2012. júl. 26. 14:18
 19/27 A kérdező kommentje:
Azért annyiban megvédeném magam, hogy nem csak én képzeltem, hogy meg fog változni a házasságtól, hanem ő is ezt mondta. Nem vádolom őt, mert szerintem igyekezett is. Csak egyszerűen neki igénye van még ennyit eljárni, nekem viszont már nincs, és emiatt sokszor érzem magányosnak magam, és kétségeim vannak afelől, hogy valaha is alább hagy-e majd az eljárkálós kedve.
2012. júl. 26. 14:21
 20/27 anonim ***** válasza:
49%

sokan leírtuk a véleményünket,én amit láttam az az h meg fog ez változni. ha magányos vagy azzal te tudsz valamit is kezdeni,foglald el magad,próbáld jól érezni magad egyedül is. ez a lényeg. h nem szeretsz egyedül lenni. de ezt nem ő hivatott megoldani,hisz ő meg szeret eljárni. ő sem akar arra kényszeríteni h járj el vele ugye? mert tudja h te nem akarod. akkor te se kényszerítheted arra h ő meg ne menjen. ha szeretd ne koprlátozd be őt. azt mondta változtat,de egyelőre ő így boldog. mindenki a saját boldogságáért felelős. te is. azt írod heti 1x megy általában max 2x ha van hétköznapi dolog. ez teljesen normális egyáltalán nem sok!!!! még gyerekek mellett sem hát még így!

a baj az h ugye te unod magad,plusz nem szeretd a barátait. ezek sokkal nagyobb problémák mint az h ő eljár

magadon változtass ne rajta akarj annak nem lesz jó vége.

vagy: válj el,keress egy papucs férjet,ő meg kereshet egy lányt aki olyannak szereti amilyen

2012. júl. 26. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!