Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nagy dilemma: mikor kell a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy dilemma: mikor kell a válás mellett dönteni?

Figyelt kérdés
28 éves lány vagyok, a férjem 32. 2 éve vagyunk házasok, de már 9 éve vagyunk együtt. A problémánk alapvetően az, hogy a haverjai túlságosan benne vannak az életünkben, úgy él, mintha 18 éves lenne. A rossz családi háttere miatt, hamar elkezdett eljárni bulizni a haverjaival, emiatt velük van szoros kapcsolatba, nem a családjával. A problémám, hogy minden héten eljár velük, hajnalig, van, hogy hétköznap is, ha úgy adódik. Én más környezetben nőttem fel (tökéletes család), ezért ezt nehezen tolerálom. Mondtam neki, hogy heti egyszer menjen el, azt én is elfogadom, de ő nem akarja, hogy én bekorlátozzam. Mintha fel sem fogná, hogy megnősült. Nehezíti a dolgot, hogy miatta költöztem az ő városába, tehát nekem itt nincs kivel eljárkálnom, de megpróbálok nem rátelepedni, ezért ajánlottam neki a heti1-szert, akár nélkülem. Hozzá kell tenni, hogy nem szeretem a haverjait (ők sem engem), mert rossz irányba viszik. Senkinek sincs normális kapcsolata, nincs a férjem előtt jó példa. Gyereket szeretnénk már 1,5 éve (ő is nagyon!!), de leálltam, mert először ezt kellene megoldanunk. Viszont nem nagyon akar változtatni, mondogatja, hogy csökkenteni kellene, de soha, egy programra sem tud nemet mondani. Az még fontos, hogy a mai napig nagyon szeretjük egymást, nagyon szerelmesek vagyunk, valószínűleg ezért vagyunk még mindig együtt, annak ellenére, hogy ennyire más az értékrendünk. Szerintetek ki lehet őt valahogy zökkenteni a bulizás és haverozás "mámorából"?
2012. júl. 26. 10:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%

32 évesen már nem változik az ember. gyereket meg eszedbe ne jusson szülni, mert csak te fogod megszívni, ha otthagy vele egyedül.

Próbáld egy kicsit megijeszteni: adj neki ultimátumot, hogy vagy változtat ezen az életmódon és felnőtt férfiként viselkedik, vagy váltok. ha ez se lesz járható, akkor válj el.

2012. júl. 26. 10:20
 2/27 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem, akkor amikor már nem szereted. Azt írod mindketten szeretitek a másikat. Ebben biztos vagy. A leírtakból ítélve nem ilyen lett a férjed, hanem ilyen is volt. A papír, hogy házasok vagytok nem változat meg semmit. Neked kell megismertetned vele az otthon melegét. neked kell azt elérned, hogy a haverok helyett önmagától válasszon téged. Mivel szeretitek egymást, így jó eséllyel indulsz. Felejtsd el a válást. Veszekedésen és puszta beszélgetésen túl tégy valamit ezért a kapcsolatért. nagyon sok sikert és kitartást kívánok! Hidd el menni fog!
2012. júl. 26. 10:22
 3/27 anonim ***** válasza:
70%

megmondom őszintén velem hasonló dolog ( én 27 vagyok ő 32, mi csak együtt éltünk nem voltunk házasok)történt így talán tudok neked tanácsot adni.

nálunk is az volt a probléma hogy mindig fontosabbak voltak a haverok, és ez az évek alatt egyre rosszabb lett.. szép lassan rám maradt az egész házimunka ,bevásárlás,cipelés minden, mert mikor hazaesett a haveroktól mindig fáradt volt és csak beesett tvzni és hagyjam békén

3.5 évig bírtam ezt tovább kell lépni, 30 fölött az emberek nem változnak,felnőttek lettünk

2012. júl. 26. 10:24
 4/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a biztatást! Én is szeretném, ha jól működne ez a kapcsolat, csak jelenleg fogalmam sincs, hogy ezt hogyan érjem el. Nagyon szorosan fogják a haverjai.
2012. júl. 26. 10:26
 5/27 A kérdező kommentje:
Nálunk szerencsére még minden házkörüli munkát ellát, mikor mindennel kész, csak utána indul. Próbál mindkét helyen megfelelni. De nekem is ez a félelmem, hogy le fog-e tudni mondani valaha róluk?!
2012. júl. 26. 10:29
 6/27 anonim ***** válasza:
70%
Nálunk ugyanez a probléma. Amit még tetéz, hogy nem élünk együtt,(egy haverjával lakik) tehát sokszor ha haverozik, tőlem veszi el azt az időt. Az ő haverjainak sincs normális párkapcsolata, így még az sem járható út, hogy megyek vele, mert ugye milyen az, hogy csak az ő barátnője van ott... 2 éve vagyunk együtt, próbálok vele folyamatosan beszélni erről, de ugyanaz a háttér, mint a te férjednél, hogy rossz gyerekkora volt.
2012. júl. 26. 10:32
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak akkor fognak talán változni kicsit, ha a haveri társaság tagjainak is lesz családja. (ha lesz egyáltalán).
2012. júl. 26. 10:33
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Én besokalltam és léptem. Igaz, csak 5 év után.

Komolyan mondom, életem legjobb döntése volt! Szerettem, szeretem most is, de egyszerűen nem bírtam már idegekkel. Mondjuk nálunk az utolsó év kemény volt, például már egyáltalán nem jött meg, egyértelműen pszichés ok miatt - a szervezetem blokkolt, hogy nem kell tőle gyerek.

Most fura, nem is egyszerű, se lakásom, se munkám, barátoknál húzom meg magam, teljes létbizonytalanságban vagyok. Mindezekkel együtt is teljesen megérte! Felszabadultam, bizakodom, és életemben nem nevettem annyit, mint azóta. Fiatalabbnak is érzem magam vagy öt évvel. Ha újra kellene csinálni, ugyanígy csinálnám.

Arról nem is beszélve, hogy nagyon hamar lett egy új udvarlóm, ami fura, viszont az értékrendünk sokkal közelebb áll egymáshoz, és értékeli azokat a dolgaimat, amiket eddig még soha senki nem értékelt. Álmomban nem gondoltam, hogy ilyen létezhet a valóságban is, nem csak a filmekben.

Ha nem érzed, hogy közös jövőtök lenne, akkor szerintem lépj mielőbb. Már csak azért is, mert fiatalabb már egyikőtök sem lesz, és minél tovább húzzátok, annál nehezebb meglépni és annál nehezebb új, jobb párt találni.

2012. júl. 26. 10:52
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előző válaszolókkal. Ebben a korban már ne számíts csodára, lépj.

Amúgy szerintem addig menthető egy kapcsolat, amikor mind a két fél felismeri hogy gond van, meg kell oldani és közösen is tesznek érte. Hiába szokták tanácsolni, hogy ezt vagy azt tedd... ha a másik nem akarja, egyáltalán fel sem fogja hogy a párja nem érzi jól magát így, akkor csak az időt pocsékolják egymással.

Neked addig jó, míg nincs gyerek. Lépj, lesz majd mástól.

2012. júl. 26. 12:10
 10/27 anonim ***** válasza:
Hogy mikor kell a válás mellett dönteni? Amikor ez a gondolat felmerül benned. Rögtön!
2012. júl. 26. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!