Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyibe fog kerülni? és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe fog kerülni? és meddig tart?

Figyelt kérdés
aug.13án volt az esküvőnk,de januárban történtek dolgok ami miatt megromlott a kapcsolatunk.már nekem is van párom meg neki is barátnője.áprilisban költöztem el.már mindent elosztottunk,h mi kié legyen.gyerek nincs,és egyáltalán nem beszélünk.A kérdésem az lenne,hogy ha beadnám a válást,akkor mit merre kezdjek?mire számíthatok?Előre is köszi.

2012. júl. 18. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A válás és a vagyonmegosztási per két külön dolog. Először a válásra kell beadni a papirokat. Nálatok ez simán fog menni, főleg hogy nincs gyerek. Utána jön a vagyonmegosztás. Ha meg tudtatok egyezni az sem lesz hosszú. Papirokért a biróságra menj be. Legalábbis én igy csináltam, a biróságon egy adminisztrátor segitett mit hol szerezzek be.
2012. júl. 18. 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Elmész egy ügyvédhez, megírja a közös megegyezésről a papírt, és beadja a válóperes papírokat. A férjed aláírja a közös megegyezést, kitűzik a pert, ha nincs gyerek, és van közös megegyezés, sanszos, hogy kb 15 perc alatt végeztek. Aztán könnyes búcsú egymástól egy életre. Ja, lehet kérni a költségek megosztását, ami asszem, most 30 ezer körül van. Vagy ha nincs pénzed, költségmentességet.

De minden bíróságon van ingyenes panasznap, vagy minek hívják, bemész, elmondod, mi az ábra, lehet, még a közös megegyezéses papírkát is megírják neked, akkor még ügyvéd sem kell.

2012. júl. 18. 19:29
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.nagyon hasznosak.
2012. júl. 18. 19:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ügyvéd akkor kell , ha nem tudnak megegyezni. Tesómék is megtudtak, igy nem kellett ügyvéd. Bíróságon az ügyintéző segitett nekik mit kell beszerezni. Ha vita lenne vmin akkor persze ügyvédhez kell fordulni.

2012. júl. 19. 20:22
 5/5 A kérdező kommentje:
értem.köszönöm szépen a segítséget!
2012. júl. 23. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!