Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kinek sikerült helyrehoznia a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek sikerült helyrehoznia a házasságát pedig közel volt a váláshoz? Hogy csináltad? Mit tettél? Mit mondtál?

Figyelt kérdés

Mi most itt tartunk. A férjem mindenáron válni akar, már el is költözött. Ez a 7. évünk... Az elköltözése óta beszéltünk már sokszor, de hajthatatlan. Nincs harmadik, nem csábult el egyikünk se, ő azzal indokol, hogy elege van az állandó megfelelésből, neki sose volt igaza, úgy érzi feladja a személyiségét. Én ebből annyit tapasztaltam, hogy nem törődik velem, nem beszéljük meg a problémákat, hidegen hagyja, ha valami bajom van, érzéketlen. Lehet ennyire félreismerni egymást?

Vagy törődjek bele a válásba? Én szeretem. Fogadjam el, hogy nincs tovább?

Tud valaki erre valami okosat???

2009. júl. 7. 18:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne add fel! Viszont úgy gondolom, hogy sokszor a fordítottja működik, mint amit gondolnánk. Én ajánlanám még James Dobson Kemény szeretet c. könyvét, ami direkt arról szól, hogy mi van, ha apárunk menni akar. Ti. el kell engedni. Ez az egyetlen esély. Olvasd el, ha teheted. A férjedet meg próbáld elengedni. Ne keresd, ne tégy szemrehányást, legyél udvariasan érdeklődő (persze ha megy), de ne görcsölj rá. Valaki azt mondta, a legtöbbet ilyen esetben azzal teheted a másikért, hogy 1. őt békén hagyod, 2. magaddal viszont intenzíven foglalkozol. Én minden jót kívánok, és ha megpróbálod, nem lennék meglepve, hogy egyszer csak hiányoznál neki. (Az megint egy új fejezet lehetne, hogy miért nem beszélnek a férfiak. Az "enyémben" is gyűlik, aztán derült égből villámcsapás...)
2009. júl. 7. 22:32
 12/23 anonim ***** válasza:
82%
Őszinte leszek, és magamból indukok ki. Én is sokat tűrtem, és addig vártam, míg elviselhetetlen lett a dolog. És akkor szakítottam. Olyankor már nincs "mit átgondolni", mert elérkezett a kapcsolat egy olyan pontra, ahol nincs visszafelé. Ilyenkor nem tudsz mit tenni, mint elfogadod, mert hiába mondod, hogy "ez változik, mert már tudom, hogy mit akarsz", ez már nem lesz jobb. El lett könyvelve a házasság olyanná, ami neki volt. Hidd el, ő is okolja magát, mert nem kommunikált eleget, de ez már helyehozhatatlan. De van egy kibúvó, amit mindenki tud: "Minden 7. év idején van egy válság"
2009. júl. 8. 00:23
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, az előző vagyok: Vajon mért érzi azt, hogy "Állandó megfelelés?" Mert ha azért,- amiért az én párom is-, hogy szeretnék rendet magam körül, meg nem arra haza érkezni, hogy túlóra után hazajövök és nincs se rend, se kenyér, és a párom ül a számítógép előtt, akkor azt érzem, hogy...
2009. júl. 8. 00:29
 14/23 A kérdező kommentje:

Valahogy úgy beszél, ahogy 0:23-as válaszoló írt. Akkor sem értem a véglegességét, a megváltoztathatatlanságát. Ennyire nem volt rossz a kapcsolatunk!

Erre magyarázatul nem is az én gondolataimat írom, inkább a bennünket ismerők reakcióját: egyáltalán nem akarták elhinni, teljes ledöbbenést okozott a válásunk híre. Pedig sosem játszottuk meg magunkat mások előtt, hogy nálunk minden rendben, jaj de szeretjük egymást, aztán a négy fal között meg acsarkodás, nem! Ő ugyan kevesebbet beszél, hallgatagabb családi, baráti körben, de én távolról sem vagyok az a zárkózott típus, természetesen viselkedtünk, magunkat adtuk mindig. Csak jól érzem akkor, hogy oltári hülyeség véget vetni annak, amiben még van összetartó erő!

De a következő pillanatban meg elbizonytalanodom, mert minek szaladni olyan szekér után… (Ezért is írtam ide a kérdésem, teljesen kívülállók vagytok, és részrehajlás is kizárva. Én próbálom mindkettőnk véleményét adni a válaszokba.) Tény, ha ő nem akar már tőlem semmit, akkor felesleges dolog, sőt megalázó számomra, kapaszkodni belé. (De tényleg nem akar?! Egyenes választ nem ad.) Tudom, attól boldog és szép egy házasság, ha azt mindketten akarják. Hát, itt tartunk.

A megfelelést talán úgy értette, hogy ha valamit csinált, akkor én kimondtam, ha (tényleg) nem volt jó. Nem csomagoltam kedves szavakba. De ez akkor mondjuk már a 64. esetben történt így. A türelmem tényleg nem véges, elég lobbanékony természet vagyok. (Főleg mostanában, hogy anyukám nagyon idős és nagyon beteg. És, ha innen nézem, akkor magamra hagyott, amikor a leginkább szükségem volna rá.)

2009. júl. 8. 09:34
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez volt a szitu nálunk!

És boldogok vagyunk. Férjem "tűrt", nem szólt semmiért. Én nem tudtam ezt, azt gondoltam, hogy jól érzi magát a kapcsolatban. Kiborult a bili, elköltözött. 12 éve voltunk akkor együtt.

Sokszor elmondtam neki, hogy mennyire szeretem, hogy beszélnie kell ahhoz, hogy tudjam, hogy valami nem tetszik neki, satöbbi. És nem erőltettem, hanem ha jött, örömmel fogadtam (nem házsártosan, veszekedve, követelve), ha nem jött, nem jött. Ha hívott, örültem, hogy beszélhetek vele. Próbáltam mindig vidám lenni.

Megértette, amit mondok neki, elgondolkozott és látta, hogy őszintén szeretem. Kérdezte, jöhet-e vissza. Mondtam, hogy persze.

Azóta ha nem tetszik neki valami, akkor szól. Én nem irányítom, utasítom, hanem megbeszélünk mindent.

Neked is változnod kell, nekem is kellett, mert már kialakult benned, hogy mindenről te döntesz (hiszen neki nincs véleménye, nem szól...)

Többet kedveskedek vele, odafigyelek rá, nagyon idézőjelesen újra "emberszámba veszem" és nem tekintem természetesnek, hogy mindig ott van, mindig mindent megcsinál, amit kérek.

Azóta 4 év telt el így. Sokszor modnja, hogy mennyire szeret és én is sokszor mondom neki.

KOMMUNIKÁCIÓ, ez a kulcsszó, mint azt már megírták előttem.

Csak ügyesen, mert pengeélen táncolsz!

2009. júl. 8. 10:07
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én úgy írom le a véleményem, hogy tapasztalatom is van.... 10 évi házasság után váltam el. Persze nem 10 év után kezdődött, hanem előbb, csak mindig volt valami, ami miatt utána évekig ott maradtam (pl. após betegsége, amibe aztán meg is halt). Nálam is ugyanaz volt, mint Nálad, hogy a férjem csendben tűrt, azt is, ami Neki nem volt jó. Ez előbb-utóbb ahhoz vezet, hogy elhidegül. Persze ezek kis hibák voltak, de voltak. Előbb-utóbb odáig fajultak, hogy egyik nap azt mondta, váljunk el, mert ő már nem szeret. Én évekig küzdöttem a szerelméért, de hiába. Aztán én nyújtottam be végül a keresetet, el is váltunk. Utána persze rájött, kár, hogy végül válásig jutott a dolog, de akkor már késő volt. Én azóta megtaláltam a párom, akivel boldogságban élünk és van egy 1 éves kislányunk. A lényeg, hogy ha szereted, adj időt Neki, ne "zaklasd" mint én tettem anno, mert csak még jobban bezárkózik. Ha még nem késő, akkor be fogja látni, hogy szeret és veled akar élni, de ha már túl sok tüske gyűlt benne össze, mert nem beszélte ki magából, akkor az is lehet, hogy beadja a keresetet. Te viszont mindenképpen tanulj ebből, akkor is, ha kibékültök, akkor is, ha új szerelem jön, tanuld meg, hogy bizony beszélgetni kell, nem szabad haragot tartani, nem szabad a másikra ráerőltetni az akaratodat. Én igyekszem úgy élni most, hogy ezeket betartva boldog legyen az életünk, pedig épp nem egy könnyű időszakon megyünk keresztül, mivel a kislányunk rossz alvó. A napokban sokat bőgtem, de mindennek ellenére tudom, hogy a férjem imád, én is Őt, és mindkettőnk tud BOCSÁNATOT kérni időben, ha megbántja a másikat. Szóval próbálj meg TANULNI A HIBÁIDBÓL, persze ez a másik félre is igaz!
2009. júl. 8. 10:16
 17/23 A kérdező kommentje:

Utolsó két válaszolónak:

Köszönöm mindkettőtöknek!

A magam részéről azt már tudom, hogy hatalmas "pofon" volt ez, amit átéltem az utóbbi időben, rendesen észhez térített. Veszekedtünk ugyan eddig is, de valahogy sose vettem komolyan, vagdalóztam olyasmivel is, amivel nem szabadott volna (pl. váljunk akkor el!). Megtanultam, hogy attól, hogy másik nem hangos, nem cifrázza, attól még lehet igaz, amit mond. Ezek szerint ennyire biztonságban tudtam magam? Ennyire készpénznek vettem, hogy ő mindig mellettem áll? Leestem a földre, most ott bömbölök.

Igen, én is megpróbálom -akkor is, ha majd más kapcsolatban kell- észben tartani a most megtanultakat.

2009. júl. 8. 10:31
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

22:32-es vagyok. Igen, azt gondolom, nem lehet büntetlenül "slamposan" viselkedni, és azt gondolni, hogyha a másik nem szól, akkor neki az nem is próbléma. Én is így jártam. A párom nyelt, aztán közölte, hog yvége. Ami rossz, hogy közben nem mondta. Bár szerinte én úgyis "megölöm a szavaimmal, érveimmel", mert ő nem tud érvelni. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy ezek nem olyan súlyos dolgok, csak könyörgök: mondja!

Azt is konstatáltam, hogy sokat nyávogtam, szemrehánytam, kérdőre vontam, rosszkedvű voltam (indokolatlanul is), és halogattam, hogy ezen erőt vegyek. Pedig a párunk nem arra való, hogy mindent nyeljen.

(És persze ez a felismerés nem törli az ő felelősségét, dehát az a legegészségesebb, ha magunkból indulunk ki.)

tehát szerintem továbbra se add fel, mert valószínűleg neki is kommunikációs bajai vannak, mint a páromnak, és addig emészti magát, míg mást el sem tud képzelni a helyzet javítására, mint a válást. Persze egy-két technika érdekelne a férfiak kommunikációjának fejlesztésére.

Alon Gratch(?) szerint a férfi kommunikál, csak nem értjük vagy nem vesszük észre (Ha a férfi beszélni tudna).

Hát, nekem is most fog kiderülni, hogy menthető-e a kapcsolatom. Szurkolok magunknak!

2009. júl. 8. 12:32
 19/23 A kérdező kommentje:

Ezek szerint szerint számos férfi hasonlóan viselkedik, mint az én férjem.

Nagyon jól estek a soraitok, köszönöm mindenkinek, egy kis vigasztalást és egy pici reményt is jelentettek! Kívánom nektek és magamnak is, hogy eztán okosabban, bölcsebben alakítsuk életünket.

12:32

Remélem, újra boldog pár lesztek!

2009. júl. 8. 16:20
 20/23 anonim ***** válasza:
Ja, képzeld, tegnap virágot kaptam, beszélgettünk, és meghívott péntekre egy házibuliba. Szorítok Neked nagyon. 12:32. (Jó lenne tudni, hogy alakultok.)
2009. júl. 9. 09:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!