Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Segítség! Hogyan állítsam meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El ingenioso hidalgo kérdése:

Segítség! Hogyan állítsam meg a feleségem elhidegülését?

Figyelt kérdés

Mindketten 39 évesek vagyunk. 17 éves korunk óta vagyunk együtt, tudomásom szerint egyikünk sem csalta meg soha a másikat. Két gyermekünk van.

Kb. fél éve a feleségem hirtelen látványosan magába fordult, állandóan zenét hallgatott, majd kibökte, hogy nem szeret és el akar válni. Én aki erősnek hittem magam össze törtem mint a ropi, sírtam is, könyörögtem is. Megbeszéltük, hogy megpróbáljuk újra és az általa felhozott válóokokat (kevés figyelem, kevés ottoni munka) kiküszöböltem. Ennek ellenére nagyon magam alá kerültem nagyon nehezen dolgozom fel, hogy ő eljutott idáig, hogy ki tudta mondani, hogy nem szeret, és nem akar engem. Tanácsára pszichológushoz is járok, hogy megismerjem önmagam és el tudjam dolgozni ezt az érzelmi sokkot.

Mindezek ellenére nincs rendben otthon a dolog. Minden apróságon összekapunk. Úgy érzem, hogy nagyon türelmetlen velem. Hiába próbálok meg vele a végletekig türelmes lenni,ha felhozok valami komoly témát akkor szinte azonnal indulatos lesz velem. Hiába uralkodok magamon és nyugodtan próbálom meg elmondani, hogy mit érzek, felőle szinte mindig csak indulatot, türelmetlenséget érzek.

Sokat változott az utóbbi időben, akaratosabb, türelmetlenebb. Hiába beszélek a legkomolyabban az érzéseimről a szemembe mondja, hogy nem hisz nekem.

Szokatlan (kicsit merészebb) ruhákat hord. Egyre többet beszél a barátnőiről és hogy ők megértik őt.Közvetlenebb, nyíltabb az idegen emberekkel.Ő aki soha nem ivott most már poharazgat egy kicsit. Úgy érzem folyamatosan távolodik akármit is teszek, akárhogy is igyekszek.

Nagyon fáj a dolog. Nem akarom elveszteni a feleségemet.

Mit tegyek még, mit tehetek még? Segítsetek!

2012. jún. 22. 07:25
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Szerintem a feleséged már lezárta a dolgot, kifelé kacsingat. Akármit is fogsz csinálni, ugy is válás lessz a vége. 1 ember nem tudja megmenteni a kapcsolatot. Oda 2 ember kell.
2012. jún. 22. 15:29
 22/25 anonim ***** válasza:
Ha csak abból az infóbol indulok ki, amit leírtál, akkor finito.... Egyszerűbb felismerni és elfogadni, jóllehet értelek, mert csináltam....
2012. jún. 22. 16:12
 23/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást, véleményt.

Programok szervezése megvolt és állandóan megy is. Figyelmesség : a mostaninál már több nem megy.

Szex: szerintem jó együtt, kisebb újdonságokal szinte mindig igyekszem előjönni, ezek egy részére vevő is.

Odafigyelés magamra: új ruhák, új fehérnemű, ápoltság folyamatosan, évek óda edzek, jó formában vagyok.

Látom rajta, hogy igyekszik. Látom, hogy próbál ő is türelmes lenni és ha kedvesen szólok hozzá akkor ő is kedves. De!! Ha összepattanunk valami kis hülyeségen akkor olyanokat vág a fejemhez, hogy nem tudja meddig bírja még, nem hisz nekem, pokol mellettem az élete. Hogy mondhat ilyet nekem? Nem bántom, szeretem, odafigyelek rá. Ha azt mondom szeretlek azt mondja köszi. Nem azt, hogy én is szeretlek. Ha közeledek felé (és most nem csak a szexre gondolok) akkor legtöbbször igyekszik kedves lenni, de nem érzem, hogy ő magától közeledne, vagy csak igen ritkán.

Éppen az fáj nagyon, hogy inkább egy illedelmes, türelmes nőként viselkedik velem és nem érzem, hogy igazán szeretne, mint férfit, mint szerelmest, mint párt.

Egyetértek azzal a hozzá szólóval, aki azt mondta légy mindig kedves,de légy laza, erős, férfias. Nagyon nehéz úgy lazának, viccesnek lenni, ha attól félek, hogy elveszíthetem őt.

Nem érdekel a mai önző világ, nem érdekel az önmegvalósítás, nem érdekel az élj a mának szöveg, nem érdekel a csak egyszer élsz gondolat. Én hiszek és hinni akarok az életen át tartó kapcsolaban. Attól félek, hogy igen nagyot eshetek pofára...

2012. jún. 24. 06:25
 24/25 anonim ***** válasza:
Szerintem jól látod, elég jól leírtad a helyzeteteket és úgy gondolom ebből te is tudod azt, hogy a feleséged kedves, ha kedves vagy vele, mert tisztában van az "illemmel", de semmi több. Nekem az az érzésem, a feleséged belefáradt, szeret, mint embert, de nem szerelmes beléd, nem lángol (bár a lángolást nem úgy kell érteni, mint a kezdeti időkben, hanem mint a mély érzelmek miatti lángolást, amikor látható, hogy szerelmes hosszú évek után is). Biztosan fontos vagy neki, máskülönben nem szexelnétek, nem csinálnátok közös programokat, nem lenne partner a terápiában, azonban az, hogy meg tudjátok-e menteni a házasságotokat, véleményem szerint kizárólag rajta múlik (persze neked továbbra is teperni kell). Ha eljut magában oda, hogy fontos vagy neki és téged akar társának, akkor rá fog ébredni, neki is meg kell mentenie a kapcsolatot, nem csak passzívan sodródni az árral. Ilyenkor nem biztos, hogy rossz ötlet egy picit külön menni, hogy a másik fél tisztába kerüljön az érzéseivel, hogy milyen a társa nélküli lét, mennyire vágyik arra, hogy együtt legyetek. Sok sikert!
2012. jún. 24. 09:46
 25/25 anonim ***** válasza:
Az nagyon jó jel, hogy ő is igyekszik, bár még csak az agyával, de igyekszik. Az lenne a vég,ha nem is próbálna kedves lenni. Ha türelmes vagy és így folytatod lehet ebből még valami jó. Tőlünk kérdezed hogy mondhat ilyet neked? Kérdezd meg őt! Hogy miért nem bízik benned, miért nem mondja hogy szeret. Mert ha ezeket így kérdezed tőlünk, akkor az azt jelenti hogy nem tudod miért teszi, és azt sem hogy mit rontottál el, és miért jutottatok ide. Ha viszont ezt nem tudod, akkor azt sem tudod elkerülni,hogy újra ide jussatok ha most helyre állnak a dolgok. Az lenne a fő cél, hogy konkrétan beszélni tudjon arról mi bántja, és miért távolodott el tőled. Finoman kérd meg hogy beszéljen erről, mert akkor fogod tudni hogy mit kell másképp csinálnod a jövőben hogy ő is szeressen újra és boldog legyen veled. De a legfontosabb hogy most ne siettesd, mert mindent elronthatsz. Sok idő alatt mehetett tönkre ez a dolog, sok idő kell annak is hogy helyre álljon. Hagyd hogy az ő tempójában találjon vissza hozzád.
2012. jún. 25. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!