Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elváltunk. A volt feleségem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elváltunk. A volt feleségem útlevelet csináltatott a gyerekünknek a tudtom és a hozzájárulásom nélkül. Hogyan tehette ezt meg?

Figyelt kérdés
Hozzájárultam volna, nem ez a gond, csak úgy tudom, hogy az útlevélhez mindkét szülő aláírása szükséges. Legalábbis régen így volt.

2012. jún. 3. 15:19
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Ha kellett volna az aláírásod, nem állították volna ki az útlevelet :)
2012. jún. 3. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős volt az ügyintéző. Mert hacsak nem megszüntették a szülői felügyeleti jogot, mindkét szülő jelenléte szükséges.
2012. jún. 3. 15:24
 3/9 anonim ***** válasza:

Nemrég tanultam ezekről a dolgokról.

Az útlevélhez nem szükséges az aláírásod, ahhoz viszont kell a hozzájárulásod, hogy külföldre vigye a gyereket.

2012. jún. 3. 15:25
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Akkor hülyeséget tanultál. Az útlevélhez kiskorú esetében mindkét szülő aláírása kell
2012. jún. 3. 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:

"Kiskorú útlevélkérelméhez a gyermek születési anyakönyvi kivonatában szereplő mindkét szülő hozzájárulása (annak hiányában bírósági határozat a gyermekelhelyezésről) szükséges."

Ott van, hogy kiskorú, azaz 14 éven aluli. Ha fiatalkorú azaz 14 éves vagy afölött, akkor nem kell mindkét szülő az útlevél kiállításához.

Forrás: [link]

Nekem 4 éve lett 16 évesen csináltatva útlevelem először és nem kellett apám aláírása hozzá, pedig 3 hónapos koromban elváltak...

Ha kiskorú a gyerek, akkor meg kijátszotta az anyuka a rendszert az ügyintézővel.

2012. jún. 3. 16:14
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Ott van. Bírósági végzés a gyermekelhelyezésről. Nem értek hozzá annyira, csak mikor bankos voltam, akkor is kellett mind a 2 szülő hozzájárulása, ha 14-18 évesnek nyitottunk számlát vagy bírósági végzés. És aki benne meg volt nevezve, az önállóan is nyithatott számlát. a gyereknek. Gondolom itt is hasonló lehet. Nem hülyeségből készült az a bírósági határozat. Ha a gyermekeid felügyeletét az édesanyjuk látja el, mindenben önállóan eljárhat, akkor nem értem, h miért gond, h útlevelet csináltasson nekik. Örülj neki, h a gyermekeid külföldre mehetnek.
2012. jún. 3. 16:46
 7/9 anonim válasza:
45%
Nem akarok okoskodni, de csak addig kell a te hozzájárulásod amíg házasok vagytok. Mivel írtad, hogy hivatalosan elváltatok a bíróság által hozott határozat alapján, mivel az anyánál marad a gyerek ő egyedül a hivatalos gyám,elég az ő aláírása. Gondolod csak végig, sokan külön életet élnek válás után messze költöznek egymástól vagy éppen nem is tartják egymással a kapcsolatot. Nem lehet minden alkalommal felkutatni az apukákat.
2012. jún. 5. 14:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Sokan összekevernek bizonyos fogalmakat a válás során. Azzal hogy a gyereket az anyánál helyezik el, még nem vonják meg automatikusan az apa szülői jogait, csak a felügyeleti joga szünetel, de ettől még számos dologban szükséges a hozzájárulása, aláírása. Ezeket csak nagyon kirívó esetben vonják meg hivatalosan.

Viszont az ügyintézők nem jogászok, és nem tudják, hogy a kettő közt különbség van, ezért az esetek egy részében elfogadják a válási dokumentumot, meg azt a papírt, hogy az anyánál helyezte el a bíróság a gyereket, így aztán könnyen lehet, hogy megcsinálják neki a dokumentumot, holott ez nem szabályos.

2012. jún. 6. 09:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor biztosan így lehetett.
2012. jún. 6. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!