Kije lesz a gyerekünknek a párom nagynénje?
Nem, az ő(a nagynéni) édesanyja lesz a dédnagynéni, a nagynéni az öregnénje lesz a gyermeknek.
Van öregánygyom, dédnagynénim, szépanyám, harmadunokatestvérem - attól, hogy te nem hallottál valamiről, az még létezhet. Sok olyan dolog van, amiről nem hallottál, de létezik. Talán neked nem volt ilyen nagy-nagynénid.
első vagyok, bocsi a primitív válaszért.
aki a párodnak a nagynénije, az a kölködnek már a dédnagymamája.
pl.: apukámnak az anyukája nekem már a nagynénje, ha nekem születne gyerekem akkor az én mamám az ő dédnagynénije lenne
Ne haragudj, de hogy megy át nagynénibe vagy dédnagynénibe a mama? És fordítva: hogy lesz vkiből nagyi, dédnagyi, aki nagynéni?
Úgy értem Ha nekem születik gyerekem, akkor a mamám a dédmamája lesz. Ennyit tudok. Csak azt nem tudom, hogy a nagynéni ugyanilyen logika szerint levezetve lehet e dédnagynéni a következő lépcsőfokon, a következő generációnak.
Szerintem senkije, vagyis persze, rokon, de nincs megszólítása. Mert például az én és a nővérem nagynénjét a nővérem gyerekei nenének hívják. S így rajta maradt. (de ez nem hivatalos megszólítás/cím)
Ismert még az ángy, de az meg az apai nagybácsi felesége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!