Probléma, hogy a második gyerekünknek sem veszünk kiságyat?
A körülöttem lévők már azon is csodálkoztak, hogy az első gyerekünk is velünk aludt, most meg egyenesen ki vannak akadva, hogy még mindig velünk alszik és a tesó is velünk fog. Szerintetek?
De én sem érezném magamat jól, ha nem aludhatnék a párommal, a gyerekeimnek meg egyenlőre mi vagyunk a legfontosabbak, számunkra magától értendődik, hogy köztünk alszanak. Nagyon nem tetszik nekünk a kiságy, és így még kényelmes is, mert bármelyik szopizni akar, csak odafordulok és már cicizhet is. Erre azt vágták a fejemhez, h lusta vagyok felkelni. Elkeserítőek a rokonok :(
A ti dolgotok.
Én 1,2-2 éves korától már a saját ágyában altatnám a gyereket.
nálunk is így van , csak a kicsi mellettem baby bay-ben van első ébredésig, utána az aktuális cici-oldalon. a nagy, aki két éves, szintén mellettem alszik. nincs kiságyunk, minek. majd kap a nagy rendes ágyat. nelem is így jó, nekik is.
nálunk egy rokonsem csodálkozott vagy szólt be, inkább dicsérték az oldalkocsit. :-) de ha be is szólna valaki, nem érdekelne.
irigyellek igazság szerint.
- mi sajnos nagyon forgolódósak vagyunk, így mellettünk nem lenne biztonságban egyik gyerek sem
- elég felszínesen alszom, így is felébredek mindenre, és így sem tudom kipihenni magam (bár erre már több Anyukától hallottam, hogy még jó ideig nem is leszek kipihent)
- sajnos nekem nem volt tejem, így etetéshez így is úgy is fel kellett/fel kell kelnem
Én azt mondom, ahogy Nektek kényelmesebb. Ne foglalkozz senki véleményével.
Az biztos, ha most hirtelen különraknád a nagyobbat, ő azt megérezné, és a kis lelkének nem tenne jót.
Lusta lennél felkelni??? Volt az szülő aki ilyet mond? Minden kismama örül, ha minél többet alhat...szerintem nem vagy lusta.
Senkinek nincs köze hozzá!
Amikor nekem valaki azt mondja,hogy majd elrontom a gyereket,akkor annyit válaszolok,hogy igen, de magamnak rontom el!:)
Igaz, ilyenkor azért később panaszkodni sem!
Nekem a kicsi lányom külön szobában alszik a kiságyában. Sőt! A mi hálónk felette van (légzésfigyelő+ bébiőr). Ennek ellenére minden délután a szobácskájában lévő nagy ágyon együtt alszunk és én is nagyn szeretem. Viszont ilyenkor rafkós, mert kiköpi a cumit és fél szemmel kukucskál, hogy ott vagyok-e. Ha lát akkor elkezd nevető szájjal ő-getni, hogy tegyem vissza:D Na igen, de van hogy belejön és 10-20 percenként teszi...Így nekem szükségem van az éjszakára (végig alussza 6 hetes kora óta) hogy másnap újra kipihenten és energikusan tudjam őt a 8 kilójával emelgetni :) Nekem szerencsém van, mert ő házon belül bárhol al tud aludni. Máshol (szüleimnél) nem megy neki...még akkor is nehezen ha vele alszok. Így csak rövid időre tudunk menni, mert a délutáni pihijét nem lehet kihagyni.
Szerintem nem rontod el azzal, hogy velealszol. Mikor beteg volt 3 hétig vele aludtam. Mégis gond nélkül alszik a kiságyában vagy akár játék közben a járókában vagy bölcsőhintában vagy esetleg a mi hálónkban is...
majd azért párév múlva ne tegyél fel kérdést,hogy hogy szoktasd le a hat éves gyerekedet a köztetek való alvásról
én nem vagyok kiakadva,de nem tartom helyesnek.az alvás a pihenésre való,máskor is össze lehet bújni.én sem,az apja sem és a gyerekünk sem tudna normálisan pihenni,ha egymás hegyén-hátán feküdnénk.arról nem beszélve,hogy a fiam pár hónapos kora óta nyolckor alszik este,így még van egymásra 2-3 óránk alvás előtt.nekünk ez vált be,nektek az,a ti dolgotok
Én magam is ilyen vagyok de apárom nem. Tehát én alszok a gyermekkel külön szobába igy apaja tud pihenni igazság szerint én olyan 3 éves korig szivesen tudtam volna egy közös szobába: apa anya és gyerek ilyen felállásba. DE remélem idén sikerül még egy babót összehozni akkor viszont az apap megy át a gyerekhez én meg maardok pár hétig a kicsivel. Aztán nem tom még miylen lesz a felállás. Én imádom gyerekem szuszogását hallgatni. vagy amikor átmászik hozzám éj közepén nincs annál kellemesebb
De szerintem én túlzottan ragaszkodok is ezért nem tudtam a saját szobájába hagyni. Nekem nincs tesóm. és örökbefogadott gyermek voltam ami nagyon jo volt de nehezen tudom feledni az anno a Igazi szüleim brutális verését.talán ezért nem merem egymagára hagyni a gyerekem
Nem probléma, a ti dolgotok, de aztán tényleg ne itt kérj tanácsot pár év múlva, hogy hogy szoktasd a saját ágyába a 6-8 éves gyerekedet.
Sógornőm is hasonlóan gondolkodott, most ott tartanak, hogy a 6 és a 8 éves fiai vele alszanak csak el. Tesómmal elváltak 3 éve (nem emiatt, de ez is közrejátszott, mert nem volt házaséletük már egy ideje), új párt nem talál, mert melyik pasi viseli el, hogy 2 "idegen" gyerek alszik még velük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!