Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják sokan, ha elválnak jobb lessz?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy elég sokan elválnak, majd ugye jön a másik, de igazából az sem az igazi. A régi fölfogás sem igazán jó volt , hogy bármi áron együtt, de még is működött. Több régi családot látok boldogan élni, akik persze átestek a nehézségeken, mint mostaniakat. Valamikor egyértelmű volt, hogy együtt dolgoztak meg mindenért. Most meg nem és nem is tudják becsülni sem azt amilyük van, mert hitel van esetleg rajta, másrészt a másikat sem becsülik.Kíváncsi lennék rá, hogy akik elváltal vagy válófélben vannak és ráadásul gyermekkel. Azoknak hogyan alakult az életük. Mennyire lett jobb, de inkább arra lennék kíváncsi, hogy kb x- ből mennyinek lett jobb, vagy maradtak a gondok, vagy még nem jöttek elő.
Én örülnék, ha a szüleim elválnának. Anyukám gyakorlatilag már évek óta elviselhetetlenül viselkedik. Ordibál, csapkod, kalapáccsal rohangál, a következő pillanatban pedig már ölelget minket. Nyaraláson otthagyja a családját, inkább hazajön, mert neki nem tetszik valami. Apukám csak nyel neki, nem akar elválni,amíg a saját lábunkra nem állunk. Tudom, hogy az hibája is, hogy idáig fajultak a dolgok, de ez már így nem állapot. Anyukám úgy beszél Apukámmal, mint a kutyával, tesóm, amikor csak teheti elmegy itthonról, én meg már Valeriánával tudok csak aludni és minden ajtócsapódásra felkelek és a pulzusom 200 körüli... Ez így nem élet, nem szeretek itthon lenni. Örülnék, ha elválnának és mehetnénk a saját utunkon.
2012. jún. 18. 12:58
22/35 anonim válasza:
Mert tényleg jobb lesz. Persze csak akkor ha már tényleg menthetetlen a dolog. Én fiatalon mentem férjhez, és rengeteget változtam 20 év alatt, mint ahogy a férjem is. A végén már elviselhetetlenek voltunk egymás számára. Minek gyötrődnék 37 évesen egy rossz házasságban? Elváltam és találtam magamnak egy olyan férfit, akivel együtt fejlődünk úgy hogy közben nagyon élvezzük az életet. 7 éve élünk boldogan együtt. Ő már kétszer vált. Ma már nem érti hogy vehette feleségül a két volt nejét, mert egyáltalán nem illettek össze. Elsőnél fiatal volt másodiknál meg gyáva. De a lényeg, hogy nem hagyta annyiban az elrontott életét, és lépett. Első volt feleség ma boldog egy másik férfivel, a második volt feleség meg pont ugyanott tart mint 7 évvel ezelőtt, egy begyöpösödött szentfazék. Nem érti, hogy történhetett ilyen borzasztó dolog vele, hogy elhagyták. Nem tud tovább lépni, és ez volt jellemző az egész házasságra is, toporgás, szemrehányás, állóvíz. Ilyen nővel ki akarná leélni az életét? Szóval mi mind a ketten boldogabbak lettünk a válás után. A gyerekekről nem beszélve, akiknek nem a nyomorult életünket kell szemlélniük, hanem látják, hogy működik egy igazi kapcsolat.
2012. jún. 18. 13:51
23/35 Shaddark válasza:
Előző előtti hozzászóló: :)
Szerintem orvoshoz kellene vinni anyukádat vagy rábeszálni hogy menjen el mert az olyen gyakori hangulatingadozások ilyen mértékben szerintem már komolyabb problémák mint amik a "természetéből" adódnának.
Beszéld meg apukáddal hogy folyamatosan frusztráltak vagytok ilyen légkörben, keressen megoldást rá.
2012. jún. 18. 14:00
24/35 anonim válasza:
nekem jobb lett és sosem bántam meg a válást.Van olyan amikor nem lehet helyrehozni,kár még x évet várni.Meg kell adni az esélyt mindkét félnek hogy boldog lehessen mással vagy egyedül.Akit ismerek elvált nőt a környezetemben mind jobban érzik magukat mint előtte.Nem a válások a meggondolatlanok hanem a házasságkötések.
2012. jún. 18. 14:18
25/35 Shaddark válasza:
"Akit ismerek elvált nőt a környezetemben mind jobban érzik magukat mint előtte"
Jah, ilyet is láttam párat.
Esténként telesírják a párnát, nappal meg ők a szingli menő-manók akiknek nem is kell társ mert tök jó így :)
2012. jún. 18. 14:20
26/35 anonim válasza:
Igaza van az utolso elöttinek. Nem a valasok a meggondolatlanok, hanem a hazassagkötesek. :)
A valasnak mindig van oka, rendszerint a nem müködö hazassag. Hogy miert nem müködik, annak ezer oka van. Egy nem jol müködö dolog pedig sosem lesz jo, mert a szereplök nem valtoznak benne. Igy dönt az ember altalaban a valas mellett, neha az egyik csak, neha mindkettö. Majd jo esetben közösen fogjak felnevelni a gyerekeiket, rosszabb esetben a gyerekek apa vagy anya nelkül nönek fel, akikröl csak annyi marad nekik, hogy egy szemetlada v. epp ribanc volt. Függöen attol, melyik szülönel maradnak. Nem a valast tartom a szörnyünek, hanem az akörüli szüksegtelen undoritoskodasokat.
2012. jún. 18. 14:35
27/35 anonim válasza:
25.-nek.Én nem ilyen szingli-menő-manókat ismerek.Hanem akik újrakezdték az életüket vki mellett.Egyébként egy válás akkor is nehéz lelkileg ha nincs vita és 3.személy.Tehát hagy sírjon már szerencsétlen.Te elsírnád magad mindenki előtt?
2012. jún. 18. 15:39
28/35 Shaddark válasza:
27 - Félreértettük egymást akkor. Én azokra a nőkre gondoltam akik a másikat hibáztatják csakis és kizárólag, ezért eldöntik hogy nekem nem kell senki mert egy se érdemel engem meg - bezárkóznak és kifelé azt mutatják milyen jó nekik egyedül...
Na ez nem az a kategória amire te gondoltál, mint akikről te írtál sem az amire meg én :)
2012. jún. 18. 15:51
29/35 anonim válasza:
23-as válaszoló:
Köszi, hogy írtál, nagyon rendes vagy. :) Anyával már próbáltunk erről beszélni, pár fali dísz és váza bánta. Reakció: Neki milyen szemét családja van, hogy orvoshoz akarja küldeni.
Apukámnak már mondtam, hogy "lépjen a farkára", de szerintem ő már feladta ezt a harcot, évek óta tűr csak. Anyukám tesójával próbálok most beszélni, hátha tud valami használhatót mondani. Leírtam neki, hogy mi a helyzet, amiért kicsit szégyellem magam, mert neki is megvan a maga baja, de más rokonunk tényleg nincs, akihez tudnánk fordulni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!