Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elítélendő az, amit tettem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő az, amit tettem?

Figyelt kérdés
35 éves nő vagyok, s megismerkedtem az interneten keresztül egy nős férfivel, aki egy másik országban él. Amikor felvette velem a kapcsolatot mély lelki válságban volt, s így, annak ellenére, hoy tudtam, hogy nős, egyszerűen nem engedte valami ott belül, hogy magára hagyjam, hátat fordítsak neki, csupán csak azért, mert felesége van. Kb. négy hónapig rendszeresen leveleztünk, főleg gyerekneveléssel kapcsolatos dolgokról, s aztán azt is megtudtam hogy nagyon rossz házasságban él, csak a gyerekei miatt van együtt a feleségével már több mint 17 éve. (A gyerekei most már nagykorúak, s mindeniknek állása is van.) A későbbiek folyamán erről bizonyosságot szereztem nem csak tőle, hanem a szülőktől, sőt a férfi feleségétől is, aki megírta, hogy el akarnak válni. Kb. négy hónapnyi levelezés után személyesen is találkoztunk, az én akaratom ellenére felkeresett. Beszélgettünk egy jót, s aztán három hónapig ismét csak levelezgettünk, egyszerű vagy éppenséggel nagyon is bonyolult hétköznapi dolgokról. Aztán ismét talákoztunk személyesen is egy ebéd erejéig, s kezdett elmoccani a dolog, mindketten láttuk azt, hogy már nem csak egyszerű barátság van kettőnk között. Ennek ellenére én kategorikusan visszamondtam a karácsonyi, szilveszteri meghívását azért, mert nős. Kb nyolc hónapi ismerettség után történt meg az, hogy együtt töltöttünk egy éjszakát, de mindezt csak egy petting erejéig, s azóta sem történt semmi több, de napi szinten tartjuk a kapcsolatot. (már egy éve lesz holnap, hogy egymás szinte minden percéről tudunk) Viszont a felesége most már álláspontot változtatott, vallási meggyőződésből nem akar válni, sőt hozzáfért a férje postafiókjához, a személyes levelezéseink birtokába jutott, s most azzal fenyegetőzik, hogy az intim jellegű leveleinket nyilvánosságra hozza kollégáknak, barátoknak küldi el, s engem okol a házassága megromlásáért. Valahol vádol a lelkiismeret, hogy nem lett volna szabad ezzel a férfival leveleznem, amikor megtudtam hogy nős, de ugyanakkor attól is félek hogy még mélyebb lelki válságba sodrom, ha megszakítok vele mindennemű kapcsolatot, mert elsősorban barátok vagyunk még mindig. S tudom magamról azt is, hogy addig, amíg el nem válik, (ha egyáltalán elválik) nem is lesz több ebből a kapcsolatból. Nagyon sokat vívódom magamban, hogy mi a helyes út, s ezért gondoltam hogy megkérdezek kívülállókat is hátha ők világosabban látják a helyzetet. De azt le szereteném szögezni, hogy más boldogtalansága árán nem akarok én boldogsághoz jutni, akkor inkább lemondok róla!
2009. júl. 3. 16:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
69%
A második vagyok. Nagyon lepontoztak, ezért leírom, hogy miért ítélem ezt el. Egyáltalán nem ismered a feleségét és tudtad, hogy nős. Tehát egy olyan nőt aláztál meg (mert ha nem szereti a férjét akkor is megalázó ha megcsalnak valakit), aki nem vétett ellened. Nem hiszem el, hogy nem lehet megvárni, amíg elválik. Ha meg nem akar elválni, akkor sincs ott semmi keresnivalód. Ha ezért lepontoztok, tegyétek. De gondoljatok bele, hogy milyen lehet annak a szerencsétlen nőnek. Még ha rossz is a házassága, akkor sem érdemelte ezt. A férfi is egy féreg egyébként. Először válnia kellett volna, nem más nő után koslatni. Sajnos az emberek nagy része ma már inkább addig van egy párkapcsolatban, amíg nem talál jobb párt. Addig meg kísérletezget másokkal. Mindezt azért, mert képtelen egyedül lenni. Szánalmas.
2009. júl. 3. 17:38
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Kellene egy kis gondolkodási idő mindkettőtöknek, eldönteni, hogy mit szeretnétek, mi az ami van? Szerelem? Részedről akkor is kellene, menne a kapcsolat, ha esetleg ideköltözne hozzád, vagy megkérne hogy költözz ki, ha tényleg komolyra fordulna is szeretnéd folytatni? Elhagynád érte az országot? Vagy ő költözne érted? Hogyan képzelitek el a közös jövőt, szeretnétek közös jövőt? Ez az amit akarsz, akartok?

Ebben a helyzetben neked kell lenni a várakozó állásponton lenned, ha igen a válasz a fenti kérdésekre, akkor biztosítani róla, hogy megvárod. A lépést viszont neki kell megtennie, akár tőled függetlenül. Ha válni akar neki kell megtennie az első lépést, elköltözni.

Ha szereted, biztosítsd róla, hogy így érzel, és mondjad neki, hogy megbeszélitek a dolgokat.

Ennyi évi házasság után nagyon felkavaró tud lenni, hogy vége valaminek, akkor is ha nem volt jó, mert ott le kell zárni, gyerekekkel biztosítani, hogy megmarad a jó viszony, a kapcsolat. Sok mindent fel kell dolgoznia, az új boldogság lehetősége is felkavaró lehet.

Hagyj neki egy kis időt, míg lecsillapodik.

És nem, nem elítélendő a helyzeted. Hasonló cipőből indultunk, tudom min mentek keresztül. Kristály tisztán emlékszem erre az állapotra. Aztán egy napon elhatározta magát, hogy mindenen keresztül úszik értünk, és vitt magával, mert én nem akartam, nem mertem semmit sem lépni. Sok mindenen keresztül kellett mennünk együtt, de ez lassan 10 éve volt, azóta született közös gyermekünk is, és a mai napig igazi TÁRS-am, a másik felem és én neki. Van amikor azt kell tenni amit tenni kell, kívülről könnyű ítélkezni, én sem gondoltam volna, hogy így találnám meg a páromat. De azt tudom, hogy nem lett volna esélyünk, ha ő nem határoz gyorsan, mert én csak egy helyben álltam, nem mertem semmit sem lépni. Ő viszont harcolt értem, eltökélten vitt magával.

2009. júl. 3. 17:40
 13/30 anonim ***** válasza:
86%
és... Csak akkor fog megnyugodni, ha eldöntötte, hogy mit akar.
2009. júl. 3. 17:47
 14/30 A kérdező kommentje:
A "jómadár" sajnos rendszeresen csalta a feleségét, s a feleség is őt. S a feleség levele természetesen megvan, s a levélben az is áll, hogy ő (mármint a feleség) most is szereti a férjét, de bedja ő maga a válópert, mert tudja azt, hogy a férje mást szeret. Egyébként egy beteges szerelem az, amit ő tanúsít a férje iránt, már házasságkötésük után néhány évvel lehallgatókészülékekkel aknázta alá a lakást, s gyűjtötte dosszié anyagát amit a férje ellen készített, ha esetleg az el akarná hagyni.
2009. júl. 3. 17:47
 15/30 anonim ***** válasza:
38%
ezek szerint nem ok nélkül csinálta a feleség
2009. júl. 3. 17:58
 16/30 anonim ***** válasza:
54%
Nem Te vagy az oka a házassága megromlásának,de eleve nem kezdek semmiféle kapcsolatot nős férfival,még akkor sem ha a szokásos szerető kábító dumát leadja,hogy mennyire rossz a házassága.Ha van mivel fenyegetőzzön a feleség,akkor a kapcsolatotok már nem szimpla barátság,jogos az asszony felháborodása.Tudod ha valaki 17 évig él rossz házasságban az nem normális meg is érdemli.Mindenkinek a kezében van a sorsa,és tud rajta változtatni ha akar.Az csak duma,hogy a gyerekek ezt gondolom Te is tudod.És igen,ha megszakítasz vele minden kapcsolatot túl fogja élni nem kisfiú már hanem felnőtt ember.Ha mégsem akkor valami nagy bibi van nála,jobb ha semmi közöd nem lesz hozzá.Ha pedig valóban komolyan gondolja a válást,akkor meg fog keresni utána miután elvált,és talán lehettek együtt boldogok.De ezt várd ki.Ha nem így lesz akkor nem akar Ő válni,semmi keresni valód az életében.Így ebben a helyzetben jogosan van lelki ismeret furdalásod,mert bele másztál egy család életébe.Ne nyugtatgasd maga azzal,hogy rossz a kapcsolatuk,ez csak is rájuk tartozik,mint ahogyan az is hogyan akarják rendezni az életüket.Ha külön,és a férfi téged akar akkor tudni fogod,ha meg együtt akkor fogadd el,hogy semmi keresni valód az életében egy nős férfinak.
2009. júl. 3. 19:09
 17/30 anonim ***** válasza:
72%

Meg jo, hogy mikozben veled csalja a feleseget, azasszonyat, a hazassagat elmondja mindenfele rossznak. Milyen is lenne az, hogy mikozben veled etyeg az uriember, a feleseget is dicsergeti, na meg azt is, hogy micsoda jo es szep hazassagban el. Ugye ez igy nem passzolna ossze? Tehat nyilvan teged probal etetni, hiszen meg akar kapni teged. Most te vagy a szep, a jo, a tokeletes, a 17 eves kapcsolata pedig rossz.

Ezt akarja neked megmagyarazni. DE! Ha ez igy lenne, miert el a rosszban? Miert nem valt mar regen el az uriember? Miert ennyire gyava? Miert marad a langyosvizben?

Mondta mar neked, hogy beadja miattad a valopert?

En a helyedben olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet, megszakitanek vele minden kapcsolatot, mindenfele levelezgetest, mindent-mindent, es soha nem kezdenek hazas, gyerekes ffi-val.

Mondjuk azt sem ertem, hogy 17 eves a kapcsolata, de azt mondja neked, hogy a gyerekei mar nagyok. Azert annyira meg nem nagyok, nem?

Ne legyen lelkiismeretfurdalasod, inkabb szeresd annal sokkal jobban magadat, mint egy olyan ffi-val kapcsolatban allni aki sokadszorra csalja meg a feleseget, es megsem valik el. A legrosszabb kapcsolat az ilyen.

Fiatal vagy meg, annyi egyedulallo ffi keresi a tarsat, miert kell neked egy bajos ffi? Miert kell neked ilyen gondokkal egyutt valaki? Miert? Nem ertem.

2009. júl. 3. 20:07
 18/30 anonim ***** válasza:
90%

Miért kellene egyébként neked egy ilyen jellemtelen ember aki rendszeresen csalta a feleségét?Te magad is erre a sorsra szeretnél jutni?Mert ne gondold,hogy veled nem tenné meg pár év után amikor már nem rózsaszín minden.

Akinek rossz a házassága az váljon el,így tisztességes.Keressen utána kapcsolatot.És ebben a helyzetben amibe most vagytok,tegyük fel elhagyja az asszonyt érted,pár év múlva Te leszel ebben a helyzetben mint most a felesége,de Te így már meg is érdemelnéd.

2009. júl. 3. 20:31
 19/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat! Luther Mártonnak van egy mondása, miszerint "Az ember nem akadályozhatja meg azt, hogy madarak röpködjenek a feje fölött, de azt már igen, hogy fészket is rakjanak rá!" Azt, hog kapcsoltba kerültünk, azt úgy érzem valóban nem akadályozhattam meg. S azt is hiszem, hog a sors nem véletlenül sodor embereket egymás útjába, s ha már ez megtörtént, akkor felelősséggel tartozunk egymásért. Ami bánt ebben az egész kapcsoltban az az, hogy valóban messzebb mentemm el, mint amit egy barátság megenged, s még várnom kellett volna, míg valóban elválik. Igaz, hogy ez mindössze egy alakalommal történt meg, s akkor is anélkül, hogy maga az aktus meglett volna, s mindez azért mert én nem akartam. De tudom, nem lett volna szabad ennek sem megtörténnie, de most már visza nem csinálhatom, s inkább a hogyantovábbon kell agyalnom. Egyébként a "jómdár" a tegnap beadta a válópert, s ma már elindult haza (ebbe az országba, ahol én élek, s ahol valamikor ő is született), s elhatározta, hogy itt kezd új életet. Azt, hogy velem vagy mással, azt még egyikünk sem tudja (mondjuk az ő részéről már elhangzott az, hogy velem szeretne), s azért nem tudjuk, mert még nagyon felületesen ismerjük egymást ahhoz, hogy ilyen jellegű elhatározásokat tegyünk. (élőben az elmúlt egy év alatt kb. ötször találkoztunk, abból kettő villámrandi vol, két alkalommal együtt ebédeltünk, s egyszer két napot töltöttünk együtt, tehát nem volt "hetyegés"). S még annyit hozzáfűznék az egyik hozzászólónak hogy 19 évesen nősült az úriember, s ez az oka annak, hogy nagykorú gyermekei vannak már. S én is elítéltem mindig is azokat, akik nős féfiakkal kezdenek, ma is elítélem, de sajnos, a saját tapasztalatom alapján szembesülnöm kellett azzal, hogy az élet forgatókönyve tartogathat ilye meglepetéseket. Ennek ellenére az tény, hogy hibásnak érzem magam valahol, s bánt az, ami történt. Még akkor is, ha tudom, biztosan tudom, hogy a házasságuk megromlásának nem én vagyok az oka.
2009. júl. 4. 07:21
 20/30 anonim ***** válasza:
66%
szerintem nem hibáztál.mindenkinek kell egy lelki társ akivel beszélhet.ha elválik és több lesz ebből,az csak jó.a zsarolással ne foglalkozz,saját magát fogja minősíteni a feleség.egyébként meg ha megteszi,te feljelentheted.ezt közöld vele is.mindenki rajta fog csámcsogni.hidd el tudja ő ezt nagyon jól.csak azt hiszi ezzel eléri amit akar.mondd meg neki küldje csak nyugodtan el,had tudja meg mindenki hogy már feleségnek se jó.hogy a saját férjének nem rá van szüksége.hogy lecseréltél.hidd el ha van benne egy kis büszkeség nem teszi meg.csak célt akar vele érni.a férfinak mondd el hogy mivel zsarol,ne szállj ki úgy hogy bevarratlan szálakat hagysz.nagyon csalódna benned,és az eddig felépített kép összeomlana.ne tedd ezt vele.mond el mi a helyzet,üljetek össze és beszéljétek meg mi legyen.sok sikert!!szerintem ne add fel ilyen könnyen!!!
2009. júl. 5. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!