Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik békésen, barátokként válnak el, miért válnak el egyáltalán?
Akik felelősséget éreznek a gyermekeik iránt,azok békében válnak el.A gyereknek mindkét szülőjére szüksége van és így kevésbé érzik meg a válás okozta traumát.Sokkal rosszabb egy gyereknek,ha az anya kigyót-békát kiált az apára,csak kéthetente mehet az apjához,aki meg esetleg az anyát szidja.Az egyik megenged mindent a gyereknek,amit a másik tilt stb.Ez miért lenne jó?
Az pedig,hogy a volt párod talál magának új társat,akivel boldog,miért fáj neked? Írígy vagy? Esetleg még mindig az exet szereted ? De akkor miért nem tettél meg mindent,hogy a házasságod életképes maradjon? Ha pedig már neked is van új párod,akkor miért zavar a másik pár ?Ha ugyanis zavar,akkor ez a kapcsolatod sem igazán jó,mert nem bízik meg önmagában vagy az új párjában,Pedig bizalom nélkül nincs jó házasság.Nem feltétlenül kell puszipajtásoknak lenni az elvált pároknak,de a normális emberi kapcsolat szükséges lenne.Ismerek olyan párokat,akik a válás után is összejárnak,valójában közösen nevelik a gyerekeket,akkor mennek az anyjukhoz-apjukhoz,amikor akarnak,és kiegyensúlyozott gyerekek.Ahol pedig a szülők nem tartják a kapcsolatot,netán még szidják is a másikat,a gyerekek sok esetben kezelhetetlenek.Nem az elvált szülők igénye,érdeke a fontos,hanem a gyereké.Találkoztam már olyan anyával,aki panaszkodott a tinédzser gyerekére,mert szemére vetette.hogy ő a hibás,amiért az apja elhagyta a családot,és tönkretette az anyja a fia életét is.
Igenis szükséges lenne,hogy békességben váljanak el,és normális kapcsolatot tartsanak fenn a válás után is.
Két intelligens ember esetében miért ne fordulhatna elő? Rájöttek, hogy együtt élni nem tudnak, esetleg külön, vagy valaki mással jobb lesz. Felfogták, ha kígyót-békát kiabálnak egymásra, az egyiküknek sem jobb, de főleg nem annak a gyermeknek, aki a kettejüké, mert ugye őmiatta azért a kapcsolat fennmarad. És igazán neki rossz az, ha apa és anya még válás után is marják egymást.
Nagyon tisztelem azokat az embereket, akik - ha már válásra kerül a sor - szépen, emberi méltósággal és a közös gyermekeik érzelmeinek a figyelembe vételével teszik ezt meg.
Én is békességben szeretnék elválni, de nem fog menni. A férjemnek lassan fél éve van egy barátnője. Ha normális vagyok vele, akkor azt hiszi oké minden, ő barinőzhet, én legeltetem a gyerekeket és nincs probléma. Ahhoz, hogy felfogja, hogy ez a szitu nem működik tovább, ahhoz ordítanom kell.
Egyébként meg nem szeretnék ilyen barátot, mint a férjem, mert amit az elmúlt fél évben összehozott, az ritka undorító dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!