Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 és fél éve váltam el. Exnejem még mindig a nevemet viseli, kötelezhető, hogy cserélje ki az iratait?
Én ugyanebben a cipőben járok. Ki is fizetném neki az iratcserét, csak venné le a nevemet mert szégyent hoz rám.
De ő már csak bosszúból is megtartja.
Sajnos nem lehet kényszeríteni, viszont úgy tudom, hogy hivatalosan akkor viszont kérvényezhető, ha jogerősen elítélik valamilyen ellenem végrehajtott bűncselekménnyel.
Biztosan csak a harcos feminista beszél belőlem, de elég durvának tartom követelni az extől a névcserét válás után annak fényében, hogy sok nő azért változtat nevet az esküvő után, mert az újdonsült férjnek rosszul esne, ha nem tenné. És nem változtatnék, nem elsősorban a pénz miatt, hanem azért, mert a név egyben "brand" is, főleg, ha olyan beosztásban dolgozom, hogy sok papíron szerepel az aláírásom, vagy vállalkozom például, és így ismernek.
Az új asszonyhoz nincs közöm, ha nem tetszik, hogy egyforma nevünk van, akkor viselje másként, hogy ne legyünk összekeverhetőek.
Egyébként pedig kismillió velem egyforma nevű nő rohangál az országban, azokat sem kérhetem, hogy váltsanak nevet...
Ha harcos feminista lennél, akkor eleve csak röhögnél azokon, akik kizárólag azért változtatnak nevet, mert "jaj, a férjem megsértődne" :D
üdv,
másik feminista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!