82 éves nagymamám nálam tölti a telet, mert a lánya nem hajlandó őt befogadni. Kötelezhető-e a nagynéném valamilyen módon az édesanyja ellátására, befogadására?
A mostani törvények szerint nem. De akarnak róla trv.t hozni, pont nemrég volt szó róla.
Viszont megette a fene az olyan befogadást, amit törvényileg kell kikényszeríteni :(
Azért elég durva lenne erről törvényt hozni.
Ilyen alapon az alkoholista gyerekverő szülőket is el kell majd később tartani?
Akivel rendesen bánnak, ott csak nagyon kevésszer fordul elő, hogy elmarad a segítség.
Ez több kárt okozna, mint hasznot.
Elhiszem, de ez rohadt igazságtalan..
Mondjuk én ettől nem félek, az én szüleim rendes emberek, nálam akkor és addig lennének, ameddig csak akarnak, de akinek a szülei olyanok, amilyet fent is említettem, azt nehogymár bárki eltartsa..
A másik meg, mi az, hogy önhibán kívül?
Szóval természeti katasztrófa miatt összedőlt például a háza..de ilyenre azért kevés példa van, az ilyesmit az államnak és a biztosítónak tudtommal meg kellene térítenie.
Akkor ebben az esetben mi az önhibán kívül?
Egyébként kérdező: Nem. Bár gondolom erre rájöttél a válaszokból.
Ha te nem tudod őt ellátni, akkor esetleg szociális otthon nem fogadná be?
Tudom hogy igazságtalan. Az én szüleim is tündérek, el nem tudom képzelni, hogy ne gondoskodnék róluk. Nagyon jó a kapcsolatunk.
De! Látom azt a sok alkoholista, büdös, agresszív embert, akik (sajnos) felnevelik a gyerekeiket így vagy úgy... és utána úgy kell őket eltartani a gyereknek, hogy valószínűleg csak azt kapják a szülőktől amit egész életükben, durvaságot, rosszat.... Nagyon igazságtalan szerintem is. De ettől sajnos még törvényt akarnak rá hozni...
De a kérdező számára a mostani állapot a fontos, hogy nem kötelezhető a nagynénje az anyjának a befogadására.
Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy a néninek nincs-e esetleg haszonélvezeti joga a lányának a lakásán? Vagy hogy hogy vannak a lakástulajdoni viszonyaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!