82 éves nagymamám nálam tölti a telet, mert a lánya nem hajlandó őt befogadni. Kötelezhető-e a nagynéném valamilyen módon az édesanyja ellátására, befogadására?
A nyugdíjrendszer más kérdés,néha én sem értek egyet vele, de ilyen gazdasági körülmények között hogy a jó istenbe tartaná el bárki a szüleit is?
Szóval azért rengeteg a minimálbéres, akinek magára alig jut, akkor hogy jutna másra?
Jó kérdés utolsó... Egyre xarabb már ebben az országban élni. Pedig én még az optimisták közé tartozom, de néha megingok már én is...
Tegnap végigmentem a 7-es busszal végállomástól végállomásig. Érdekes volt nézni a sok elgyötört arcú embert.. olyan szomorú és feszült volt mindenki. Az oda-vissza út alatt (direkt figyeltem!!!) egyetlen egy mosolygó, vagy kisimúlt arcot nem láttam. Érdekes út volt.. :((
Csak egy megjegyzés:
Gondoskodni, szinte senki nem akar az idősebbekről,
viszont az örökségért,
megy az öldöklés családokon belül is!!
Valahogy, senki nem akar lemondani az ölébe hullott vagyonról!!
Ez mind igaz, amit írtok, de a lánya miért nem akarja befogadni az édesanyját?
Saját családi példa: a nagyapámnak négy gyereke volt, és amikor arról volt szó, hogy elválik, és el kell költöznie a felesége házából, mind a négy gyereke azt mondta, hogy hozzá nem költözhet. Vajon miért? Hát mert a gyerekeivel sosem bánt jól, az unokáival még kevésbé foglalkozott, saját magán kívül nem sok minden érdekelte. Nem tudom, hogy ez a nagymama mit csinált vagy mit nem, de lehet, hogy oka van annak, hogy a lánya nem kíván vele foglalkozni.
13-nak: valaha nem volt nyugdíj, és mindenki együtt lakott, az öregeket a fiatalok tartották el. Nyugdíj körülbelül nyolcvan éve létezik Magyarországon, ha jól tudom. Csak hogy lásd, nem kivitelezhetetlen, amit mondasz. Csak a mostani önző, kompromisszumképtelen hozzáállás miatt van az, hogy a családtagok egyre messzebb költöznek egymástól.
Bocs, offoltam, csak válaszolni szerettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!