Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 82 éves nagymamám nálam tölti...

Pető Éva kérdése:

82 éves nagymamám nálam tölti a telet, mert a lánya nem hajlandó őt befogadni. Kötelezhető-e a nagynéném valamilyen módon az édesanyja ellátására, befogadására?

Figyelt kérdés
2011. dec. 8. 13:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
97%

A nyugdíjrendszer más kérdés,néha én sem értek egyet vele, de ilyen gazdasági körülmények között hogy a jó istenbe tartaná el bárki a szüleit is?

Szóval azért rengeteg a minimálbéres, akinek magára alig jut, akkor hogy jutna másra?

2011. dec. 8. 14:28
 12/18 anonim ***** válasza:
93%

Jó kérdés utolsó... Egyre xarabb már ebben az országban élni. Pedig én még az optimisták közé tartozom, de néha megingok már én is...

Tegnap végigmentem a 7-es busszal végállomástól végállomásig. Érdekes volt nézni a sok elgyötört arcú embert.. olyan szomorú és feszült volt mindenki. Az oda-vissza út alatt (direkt figyeltem!!!) egyetlen egy mosolygó, vagy kisimúlt arcot nem láttam. Érdekes út volt.. :((

2011. dec. 8. 14:28
 13/18 anonim ***** válasza:
28%
Először bevezetik, hogy mindenki tartsa el a szüleit, majd szépen lassan eltörlik a nyugdíjat. Csak azt nem tudom mi lesz azzal akinek ÖNHIBÁJÁN KÍVÜL nincs gyereke.
2011. dec. 8. 14:37
 14/18 anonim ***** válasza:
10%

Csak egy megjegyzés:

Gondoskodni, szinte senki nem akar az idősebbekről,

viszont az örökségért,

megy az öldöklés családokon belül is!!

Valahogy, senki nem akar lemondani az ölébe hullott vagyonról!!

2011. dec. 8. 15:09
 15/18 anonim ***** válasza:
96%

Ez mind igaz, amit írtok, de a lánya miért nem akarja befogadni az édesanyját?

Saját családi példa: a nagyapámnak négy gyereke volt, és amikor arról volt szó, hogy elválik, és el kell költöznie a felesége házából, mind a négy gyereke azt mondta, hogy hozzá nem költözhet. Vajon miért? Hát mert a gyerekeivel sosem bánt jól, az unokáival még kevésbé foglalkozott, saját magán kívül nem sok minden érdekelte. Nem tudom, hogy ez a nagymama mit csinált vagy mit nem, de lehet, hogy oka van annak, hogy a lánya nem kíván vele foglalkozni.

2011. dec. 8. 15:42
 16/18 anonim ***** válasza:
15%

13-nak: valaha nem volt nyugdíj, és mindenki együtt lakott, az öregeket a fiatalok tartották el. Nyugdíj körülbelül nyolcvan éve létezik Magyarországon, ha jól tudom. Csak hogy lásd, nem kivitelezhetetlen, amit mondasz. Csak a mostani önző, kompromisszumképtelen hozzáállás miatt van az, hogy a családtagok egyre messzebb költöznek egymástól.

Bocs, offoltam, csak válaszolni szerettem volna.

2011. dec. 8. 15:43
 17/18 anonim ***** válasza:
94%
Ja, de akkor nem is vontak nyugdíjjárulékot a fizetésből! Most meg levonják, aztán mégsem fogok nyugdíjat kapni, tartson el a gyerekem! Rendben, megoldom, hogy öregkoromra legyen pénzem, de akkor mostantól nem fizetek nyugdíjjárulékot, és a korábban befizetettet is kérem vissza! Tudom, hogy a jelenlegi befizetésekből a jelenlegi nyugdíjakat fizetik, de ez akkor sem igazságos. Ha én a nyugdíjjárulék fizetésén keresztül el kell tartsam a nyugdíjasokat, akkor cserébe ugyanezt elvárhatom én is nem? Na, ezt fogják lassan eltörölni, és tényleg megoldhatatlan lesz a minimálbérből élőknek - akiktől továbbra is vonni fogják a járulékot - ezen felül még a szüleit is eltartani. Gyereket meg majd csak akkor szüljenek, ha mind a négy szülő "elpatkolt", mert akkor lesz a váltás, és a szülő helyett a gyereket tartják el?
2011. dec. 8. 18:11
 18/18 lizzi77 ***** válasza:
Egy kis magyar történelem: azért 80 éve indult el a nyugdíjrendszer, mert akkor indult el a bevándorlás a városokba, mert vidéken nem nagyon volt munka a mezőgazdaságon , és a járási ügyintézésen(csak polgári iskolát végzetteknek) kívül.DE akkor még mindenkinek volt falun családja, volt kihez/mihez nyúlni, ha mégis haza kellett jönni a nagyvárosból.Most a nagyüzemi termelésen kívül sajnos nagyon kevés család mondhatja el magáról, hogy saját két kezükkel képesek önfenntartó gazdálkodást teremteni, azelőtt azért működhetett a nyugdíjrendszer nélküli élet.
2011. dec. 8. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!