Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 és fél éve váltam el. Exnejem még mindig a nevemet viseli, kötelezhető, hogy cserélje ki az iratait?
Valóban nagyon drága, ha vissza akarja kapni a régi nevét.
Én úgy tudom, hogy nem kötelezhető.
Nem kötelezhető. Ez a neve és ha ezt akarja akkor ez is marad. Nem kölcsönadtad neki. Házasságkötéskor van lehetősége, hogy ha akarja akkor felvegye a neved, váláskor meg szintén van lehetősége, hogy visszavegye a sajátját ha akarja.
Egyébként tényleg drága.
Köszönöm a válaszokat!
Exnejemmel gyermekünk nincs,most jegyeztem el barátnőmet,ősszel összeházasodunk.
Menyasszonyomnak is elmondtam,azt mondja őt nem zavarja,ha valóban ez az indok,hogy sokba kerülnek a papírok,viszont most költözünk vissza ugyanabba a nagyvárosba,ahol exnejemmel éltem,szüleim is ott élnek,kiderült,hogy nagyon sokan úgy tudják,hogy még mindig házasok vagyunk.Nem szeretném,ha menyasszonyomnak illetve leendő feleségemnek ebből kellemetlenségei származnának.Tehát nem tehetek semmit.Egyébként nem a teljes nevemet viseli,csak a vezetéknevemet.
Nagyváros, mint írtad, lehettek névrokonok is...:)
Javaslom, új feleséged más formában vegye fel a neved mint az előző tette. Ismerősöknek úgyis bemutatod, idegenek véleménye nem számít. Előbb utóbb megszokják, ki a feleséged. Szerintem inkább az exnek lesz ciki ha már valakinek az, de amúgy senkinek semmi köze hozzá.
Nem kötelezheted. Neki már az a neve, úgy ismerik, meg is szokhatta... nem csak a papírokon múlik.
Én is válófélben vagyok, és nem változtatnék nevet, akkor sem, ha a leendő exférjemnek ez nem tetszik...
Nem kötelezhető. Élete végéig ezt a nevet viselheti ha akarja.
Szerintem tök jogosan, van aki 30 év után válik, megszokja és nem is ismerik a régi nevét. Ha már egyszer adtál valamit, nem szép dolog visszakérni.
Szüleim és anyósomék is elváltak, évtizedek után, a válás sem mostanában volt, de anyukám és anyósom is a férjezett nevét használja a mai napig. Senki sem hiszi azt, hogy még házasok lennének.
Nekem a szüleim 34 éve váltak el. Anyukám még mindig a férjezett nevét használja.
Apukám újra megnősült. Az új feleségének is ugyanaz a férjezett neve.
Mondjuk különböző városban élnek, senkit sem zavart a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!