Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Háztartásbeli feleség váláskor ugyanúgy megkapja mindennek az 50%-át, mint egy dolgozó feleség?
Igen, utolsóra reagálva ez tényleg érdekes, valahogy minden háztartásbeliről úgy tűnik, majd' megszakad egész nap.....nekem volt ismerősöm aki nem dolgozott, ő volt az egyetlen aki állandóan panaszkodott hogy nincs egy szabad perce sem...holott mindegyik háztartás ugyanolyan rendes volt a társaságban, tehát mi többiek munka után ugyanazt megcsináltuk, de valahogy mégis egyedül ő szakadt meg az otthoni teendőkben. Mindenhova késve ért, akkor is ha otthonról jött, mi meg munka után hazamentünk mosogatni, főzni és onnan mentünk a találkára.
Aztán kiderült: amíg a dolgozó nő pörög egész nap, hazamegy, gyorsba elmosogat, ja hazafelé beugrik bevásárolni, mosogatás közben feldobja főni a kaját, stb. stb., addig aki otthon van, kényelmesedve, tötyimötyizve csinál mindent, persze hogy úgy érzi, egész nap csak dolgozott! Ez az ismerősöm is, minden reggel 10-kor elment közértbe, a Tesco sorokat végigsétikálta, egy órán át vásárolgatott. Előtte otthon menüt tervezett. Míg ezzel szemben a dolgozó nők hazafelé beugranak a közértbe, gyors lista, vásárlás, irány haza főzni.
Aki tudja, hogy egész nap ráér a házimunkára, kényelmesen csinál mindent, tehát effektíve egész napja a házimunkára megy el. De korántsem azért, mert több házimunkát csinál, mint az aki dolgozik, hanem azért, mert laaassaaaan, kéééényelmesen vásárolgat, főzőcskézik, stb. stb. Én legalábbis ezt tapasztaltam.
Én még nőtartást is fizettetnék. Az egyenjogúság kedvéért szükség esetén férjtartást.
Ezer oka lehet annak, ha valakit a házastársa tart el. Ha a pár úgy érzi, ettől nem egyenlő kettejük teherviselése a kapcsolatban, tegyenek róla. Ha viszont az egyik karriert csinált, amihez a másik biztosította a hátteret, esetleg a saját szakmai előmenetele rovására költözött az ország túlsó végébe, mert a párja munkája úgy kívánta, ha be se fejezte az iskoláit, mert a férjnek egy cicababára volt szüksége, akivel reprezentálhat, vagy mint az előző válaszoló, fizetetlen otthoni tevékenységgel járult hozzá a család gyarapodásához, miért ne járna neki a vagyon fele?
Ha összeszámoljuk, mi fizetést kapna egy házvezetőnő, bébiszitter, korrepetítor, szakács, varrónő stb. mindazért a tevékenységért, amit a háztartásbeli otthon megcsinál, elég tetemes összeg jönne ki.
Igen utolsó, csak épp a szakács emberek százaira főz, míg a háztartásbeli feleség "csak" a férje számára végez hasznos munkát.
Egyébként meg ennyi erővel aki munka mellett látja el a családját, annak meg a duplája járna. Mert neki sokkal keményebb a dolga, ugyanis munka után kell mindezt megcsinálnia. MEgjegyzem, nekem nem esik le a gyűrű az ujjamról, nem tartom strapásnak a főzést, mosógépbe pakolást, sem a mosogatást. Teregetés sem épp einsteini vagy herkulesi meló. A portörlést, felmosást, buditisztítást, egyebeket meg HÉTVÉGÉN csinálom.
Egyébként megjegyzem, ha a napi házimunkát megcsinálja rendesen az ember, kemény 40 percébe kerül. Max másfél óra, ha bonyolultat főzök. Ergo a háztartásbelinek marha kemény dolga van ám.....a gyereknevelés meg nem munka. Tehát a bébiszittert nem kéne összekeverni egy édesanyával.
Aki napi másfél-két óránál többet foglalkozik egy szimpla háztartással, az tényleg tötyimötyizik, kényelmesen. Ugyanis ennyi idő alatt, ha nem hagyod felgyűlni a dzsuvát, bőven megvan a napi rutin teendő otthon. Mert persze lehet hogy valaki eeegééész nap takarít, de az vagy elhúzza, vagy 80000 nm háza van 10 emelettel és minden áll a mocsokban minden egyes nap.
Nem értem ki hiszi el hogy egy nő, aki egész nap otthon van, nem tudja a NAPI RUTINT megcsinálni két órán belül! Innentől meg nincs miről beszélni. Napi két óra házimunkát nem tartok soknak, ennyi miatt a háztartásbeli nőknek nem értem, miért verik a mellüket, ezt megcsinálja a dolgozó nő munka mellett, simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!