Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy házaspár válik, akkor a férjnek hozzá kell járulni, hogy a feleség megtarthassa a nevét?
A párom exe nem akarja visszavenni a lánykori nevét. Ezt megteheti simán vagy kell a férj beleegyezése is?
Igazából engem zavarna rettenetesen a dolog, mert én eredetileg fel szerettem volna venni a párom nevét, de azt nem szeretném, hogy ugyanúgy hívjanak, mint az első feleségét.
(Mielőtt még vki az erkölcsi magaslatról megjelenne, már évek óta külön éltek, mikor én megismerkedtem az emberrel :) )
Szerintem egyébként épp ezért "méltatlan".
Nem akarok kitolni senkivel, csak egyszerűen zavar a dolog.
Ez meg már igazából egy másik kérdés lenne, de ha majd egyszer esetleg örökösödésről lesz szó, akkor az én gyerekeimnek is osztozni kelljen majd azzal a gyerekkel, akihez lényegében a páromnak sincs köze, hát még nekem? Ismeri esetleg vki a törvényt?
Nem kell a férj beleegyezése hogy tovább viselje a nevét. De te máshogy is felveheted.
Pl: A pasi Kis Lajos te Nagy Éva
Te lehetsz továbbra is Nagy Éva
Vagy Kis Lajosné
vagy Kis Éva
Vagy Kisné Nagy Éva
vagy Kis Lajosné Nagy Éva
vagy ő is lehet Nagy Lajos
vagy Kis-Nagy Éva
6-7-nek
Az a szegény kisgyerek egy pár hónapos kaland "eredménye", a biológiai apjáról azóta se tudnak (nem is akarnak) semmit. Úgy viseli a párom nevét, hogy ő sem "apa", mert még bébi volt, mikor szétmentek, és a volt asszony nem támogatta, nem engedte, hogy bármilyen kapcsolat is legyen a kicsivel. A nőnek azóta sem volt tartós kapcsolata senkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!