Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha egy házaspár válik, akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy házaspár válik, akkor a férjnek hozzá kell járulni, hogy a feleség megtarthassa a nevét?

Figyelt kérdés

A párom exe nem akarja visszavenni a lánykori nevét. Ezt megteheti simán vagy kell a férj beleegyezése is?

Igazából engem zavarna rettenetesen a dolog, mert én eredetileg fel szerettem volna venni a párom nevét, de azt nem szeretném, hogy ugyanúgy hívjanak, mint az első feleségét.

(Mielőtt még vki az erkölcsi magaslatról megjelenne, már évek óta külön éltek, mikor én megismerkedtem az emberrel :) )

2012. máj. 12. 10:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A férjnek nem kell hozzá járulni,de ha mindenáron akarja kifizetheti az exének az összes iratának a kicserélését(én ezt nem bírtam anyagilag és ezért maradtam x-né xy)Lehet,hogy neki is "csak" ez az oka.Vagy ha vannak gyerekek miattuk nem akarja?
2012. máj. 12. 10:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak nem válik méltatlanná a névviselésre, nem kötelezhető a leánykori nevének visszavételére. Törődj bele, hogy ketten lesztek ezzel a névvel, vagy vedd fel máshogy a férjed nevét, mint ő.
2012. máj. 12. 10:13
 3/14 A kérdező kommentje:
Van gyerek, aki a volt asszony szeretőjétől való, de ugye a férj nevét kapta. Szép történet :).
2012. máj. 12. 10:14
 4/14 A kérdező kommentje:

Szerintem egyébként épp ezért "méltatlan".

Nem akarok kitolni senkivel, csak egyszerűen zavar a dolog.

Ez meg már igazából egy másik kérdés lenne, de ha majd egyszer esetleg örökösödésről lesz szó, akkor az én gyerekeimnek is osztozni kelljen majd azzal a gyerekkel, akihez lényegében a páromnak sincs köze, hát még nekem? Ismeri esetleg vki a törvényt?

2012. máj. 12. 10:18
 5/14 anonim ***** válasza:
92%
Anyósom már 20 éve elvált, de még mindig H-né nak hívják...Azóta lett egy másik H-né:)
2012. máj. 12. 10:21
 6/14 anonim ***** válasza:
41%
Miért örökölne az élettárstól született gyerek? Válás után a volt feleség sem örököl a férj jelöltedtől.
2012. máj. 12. 10:28
 7/14 anonim ***** válasza:
88%
Inkább azt kellene erőltetni, hogy a gyerek kerüljön le az ő nevéről, és kerüljön az élettárs nevére.
2012. máj. 12. 10:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell a férj beleegyezése hogy tovább viselje a nevét. De te máshogy is felveheted.

Pl: A pasi Kis Lajos te Nagy Éva

Te lehetsz továbbra is Nagy Éva

Vagy Kis Lajosné

vagy Kis Éva

Vagy Kisné Nagy Éva

vagy Kis Lajosné Nagy Éva

vagy ő is lehet Nagy Lajos

vagy Kis-Nagy Éva

2012. máj. 12. 10:36
 9/14 A kérdező kommentje:

6-7-nek

Az a szegény kisgyerek egy pár hónapos kaland "eredménye", a biológiai apjáról azóta se tudnak (nem is akarnak) semmit. Úgy viseli a párom nevét, hogy ő sem "apa", mert még bébi volt, mikor szétmentek, és a volt asszony nem támogatta, nem engedte, hogy bármilyen kapcsolat is legyen a kicsivel. A nőnek azóta sem volt tartós kapcsolata senkivel.

2012. máj. 12. 10:51
 10/14 anonim ***** válasza:
67%
Akkor arra kell törekedni, hogy lekerüljön az ő nevéről, és kerüljön az anyja nevére. /Bíróság!!!/
2012. máj. 12. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!