Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha egy házaspár válik, akkor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy házaspár válik, akkor a férjnek hozzá kell járulni, hogy a feleség megtarthassa a nevét?

Figyelt kérdés

A párom exe nem akarja visszavenni a lánykori nevét. Ezt megteheti simán vagy kell a férj beleegyezése is?

Igazából engem zavarna rettenetesen a dolog, mert én eredetileg fel szerettem volna venni a párom nevét, de azt nem szeretném, hogy ugyanúgy hívjanak, mint az első feleségét.

(Mielőtt még vki az erkölcsi magaslatról megjelenne, már évek óta külön éltek, mikor én megismerkedtem az emberrel :) )

2012. máj. 12. 10:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

Hacsak nem követett el bűncselekményt az előző feleség, nem kötelezhető rá törvényileg.

A gyerek apasági státuszának megváltoztatását a párod kezdeményezheti csak, DNS vizsgálatot kell kérni, azzal egyszerűen bizonyítható. Kevesebbe kerül, mint később az öröklés. Ugyanis jogilag most az ő gyerekének számít, hiszen az ő nevén van, ő szerepel apaként a születési bizonyítványban.

Bááár, abban nem vagyok biztos, hogy úgy lemondhat-e a gyerekről jelen esetben, ha nincs aki örökbe fogadja - miután egyszer már a párod nevére anyakönyvezték.

Esetleg valaki ezt tudja pontosabban?

2012. máj. 12. 11:20
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az "nem kötelezhető" rész a névviselésre vonatkozott, csak nem írtam egyértelműen.

A férjem exneje is maradt X-né YZ néven, fene tudja miért. Mondjuk én eleve nem akartam "-né" lenni, nálam két opció volt,vagy kötőjelesen mindketten, vagy maradunk saját néven. Így maradtunk saját néven, mert a férjemnek nem tetszett, hogy túl hosszú lenne úgy a neve :)

2012. máj. 12. 11:22
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
nalunk ua volt a helyzet nevvel kapcsolatban nagyon zavart igy szoltam az exnek eskuvonk elott ne egesse magat vegye vissza lanykori nevet ha mar evek ota massal el.Megtette el sem hittem.Ennek ellenere en megtartottam lanykori nevem.
2012. szept. 26. 22:31
 14/14 Wycara válasza:

Mondjuk azt sem értem hogy mi az, hogy nem bírta anyagilag az iratok cseréjét? Nem szazezrekrol beszélünk.

Ennyire egyedi a név vagy nem értem? Manapság a nè-zes nem túl gyakori, a vezetéknevét veszi fel az ember és ennyi, ott meg aztán tonnaszam van hasonló hacsak nem valami extrém egyedi.

2022. okt. 1. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!