Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy új szerelmet választanátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy új szerelmet választanátok vagy maradnátok a házasságotokban?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron megismertem egy férfit, és lelkileg nagyon közel kerültünk egymáshoz. Ő független agglegény, zenél, karriert épít. Karizmatikus személyiség, külsőre pedig még nem láttam hozzá hasonlót. Úgy érzem, több közös van bennünk, mint eddig akárkivel. Próbáltam elfelejteni, megmondtam, hogy hagyjon békén és a férjemmel akartam rendbe hozni a házasságunkat. Elmondtam a férjemnek, hogy milyen helyzet állt elő, először nagyon kiborult, aztán azt mondta, hogy oldjuk meg, meg hogy a gyereknek mindkét szülője kell. Megpróbáltam Őt örökre elfelejteni, de nem megy. A férjem ezt érzi és azt mondta pár napja, hogy vagy kiverem a fejemből és elásom magamban jó mélyre, vagy nem fog felelősséget vállalni azért, amit tesz.

Azt hittem, hogy komolyan mondta, hogy oldjuk meg, de mikor ezt megbeszéltük, rákérdezett, hogy a srácot hol ismertem meg, én pedig elmeséltem neki mindent. Később kiderült, hogy valahogy kinyomozta, hogy a srác hol szokott énekelni és olyan üzenetet hagyott neki, hogy "szálljon le rólam, rohadt féreg". Teljesen úgy éreztem, hogy még ha dühös is, nem kezdi el kutatni őt, meg harcolni, hanem hagyja, hogy rendbejöjjenek a dolgok.

Már nem érzem jól magam itthon, hiába próbálok úgy tenni, mintha semmi nem történt volna, ürességet és hiányt érzek.

Úgy gondolom, hogy vele boldogabb lennék, az a lazaság és életfelfogás, ami neki megvan, nekem nagyon hiányzott az életemből. A kisfiam 4 éves, párszor találkoztak és odavan érte, tudom, hogy elfogadná őt.

A férjem azzal érvel, hogy a gyerek érdekeit nézzem és hagyjam ezt a szerelem dumát, mert úgysem lesz olyan jó életem többet, mint mellette. Egyszerűen már nem bírom ezt.

2012. máj. 25. 19:23
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
31%

Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Én nem maradnék egy boldogtalan házasságban, ahhoz még nagyon fiatal vagy. Ha szeret a pasi, és jól kijöttök, akkor szerintem vágj bele, mert nem áldozhatod fel magad örökre. A gyereknek az jobb lenne, ha boldogtalannak látná az anyját évekig vagy állandó veszekedésben kéne élnie?

Sokan elválnak, az én szüleim is elváltak és lett egy nevelőapám, akit mindig imádtam, saját gyerekeként nevelt, ettől még az apámmal is jóban maradtam. Viszont az benne van a pakliban, hogy a srác szeretne majd közöset is, azt bevállalnád? Ezt azért mérlegeld.

2012. máj. 25. 20:25
 12/50 anonim ***** válasza:
69%

"Te egy okos és értelmes nõ vagy"?

A férjednek lennék repitenélek hozzá a gyerek nélkül!

Inkább mondj hálát, hogy ilyen férjed van és igy megalázhatod.

2012. máj. 25. 20:27
 13/50 anonim ***** válasza:
78%
Na de a fiadtól elvárod, hogy két apja legyen? Hogy majd legyen egy féltestvére, akit az új pasi ha tetszik ha nem jobban fog szeretni és nap mint nap szembesüljön ezzel?
2012. máj. 25. 20:29
 14/50 anonim ***** válasza:
64%

Nagyon durva dolgokat írnak itt egyesek. Arról semmit sem tudunk, hogy a férj mennyit tett azért a házasságban, hogy a nőnek ne kelljen más. A válás 2 emberen múlik. Nyilván valami hiányzik a férjből (akár odafigyelés, tisztelet), ami a másik férfiban megvan.

Ha egy férfi válni akar, mert beleszeretett másba, akkor jönnek azzal, hogy hát a feleség tuti elhagyta magát, mindkettőjük hibája. Akkor ne álszenteskedjünk már, hogy "két apja lesz a gyereknek", meg hogy nem szégyelli magát.

Valami már nincs meg. Egy fiatal nőről beszélünk, aki egy fiatal férfival jobban megérti magát, megtalálta azt a valamit.

Ha 48 évesek lennétek, talán azt mondanám, hogy inkább javítsátok meg, ha ennyi ideig működött. De így azt mondom, hogy ne szenvedj tovább, megérdemled, hogy boldog legyél. Minden szavadból sugárzik az, hogy őszinték az érzéseid.

2012. máj. 25. 20:37
 15/50 anonim ***** válasza:
54%
Figyelj már,megkérdezhetem,hogy lefeküdtél már a hódolóddal? Ez nagyon fontos szempont! De van egy olyan sejtésem,hogy nem,igazam van? HA válaszolsz,leirom,hogy ez miért fontos!
2012. máj. 25. 20:38
 16/50 anonim ***** válasza:
57%

Hagyd ott a férjedet és a gyereket is az apjánál,és menj az álompasidhoz egyedül. Ha neked fontosabb az a pasas,mint a házasságod és a gyereked, akkor hagyd őt az apjánál.

Egy jó anya tudja,hogy a gyereknek az apjára is szüksége van,nem pedig pár évenként egy új apuka.

Ez a pasas azért ilyen erőszakos,mert ideig-óráig meg akar kapni. De nem fog veled az élete végéig együtt lenni.

2012. máj. 25. 20:43
 17/50 anonim ***** válasza:
85%
Komolyan képes lennél elválni kisgyerekes anyaként, csak azért, mert most úgy érzed, baromi szerelmes vagy? A férjedbe nem voltál az? A szerelem sajnos nem tart örökké, nem vagy már tinilány. Ha vágy sincs, akkor már gáz van.Vagy ezt nem tudtad, amikor összeházasodtatok? Amit most érzel, az sem tart majd örökké. Ha helyre lehet hozni a házasságotokat, akkor ne válj el. Tudom, hogy nehéz ellenállni a kísértésnek, meg hogy milyen szép a szerelem, de ez még nem ok arra, hogy otthagyd a férjed.
2012. máj. 25. 20:46
 18/50 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem a kérdező valóban értelmes és különleges nő lehet, nem véletlen, hogy 2 férfi is ennyire küzd érte. Most úgy írtok, mintha az ő gyereke lenne az első és egyetlen, akinek elválnak a szülei. A kérdező szerintem a helyzethez képest korrekt volt. Most őszintén, hányan vallanak a megcsalók közül? És hányan válnak egy másik miatt? Ugyan már.

Kérdező, te nem vagy boldog a férjeddel, ezért szerettél bele másba. Kicsit nekem úgy tűnik, hogy a tulajdonának tekint téged, ez a "szállj le a nőmről, te rohadt féreg" nekem inkább birtokviszonyt tükröz, nem szerelmet vagy szeretetet. Én azt gondolom, hogy egy kapcsolatot/házasságot soha nem egy harmadik fél miatt kell lezárni, hanem azért mert már nem működik. Ez a zenészfiú egy jel volt arra, hogy már nem működik. Ha otthagyod a férjed, ne amiatt hagyd ott, hogy az új vállalja-e a gyerekedet, hanem amiatt mert már TE/TI nem akarjátok a házasságot.

A következő kérdéseket tedd fel magadnak?

- Mik lehetnek a férjed valós érzései irántad? Szerelem? Szeretet? Megszokás? Kényelem? Biztonság? Birtokvágy? Megfeleléskényszer?

- Mik a te érzéseid a férjed iránt? Szerelem? Szeretet? Megszokás? Kényelem? Biztonság? Birtokvágy? Megfeleléskényszer?

Ha a válasz mindkét fél részéről szerelem vagy szeretet akkor érdemes tovább gondolkodni.

- Meg akarod-e menteni ezt a házasságot? Ha igen, milyen célból?

- Ő meg akarja-e menteni ezt a házasságot? Ha igen, milyen célból?

Ha csak a közös gyerek iránt érzett felelősségérzet miatt, akkor szerintem nem érdemes. Nincs annál rosszabb egy gyereknek, ha a szülei csak miatta, kényszerből maradnak együtt. Később ez kiütközik majd rajta - ő is csak látszat- vagy érdekkapcsolatokat fog tudni kialakítani. És azt se feledd, hogy 4 évesen könnyebben megbirkózik még egy válással, mint mondjuk később, 10-11 éves korában.

Ha viszont a jövőben is mindketten el tudjátok képzelni egymást hosszú távon rendszeres nemi életet élő, kiegyensúlyozott, harmonikus, boldog házaspárként/szerelmespárként akkor döntsétek el, beszéljétek meg, hogy mit kell tennetek ahhoz, hogy túl tudjatok jutni ezen a válsághelyzeten. És utána mindent tegyetek is meg érte. Ne a gyereketek miatt elsősorban, hanem azért hogy TI boldogok legyetek. A gyereketeknek ugyanis CSAK akkor lesz boldog gyerekkora, ha a szülei szeretik egymást.

Ha maradsz a férjeddel, zárd le végérvényesen a sráccal a dolgot, és szakíts meg vele minden kapcsolatot.

Ha nem maradsz a férjeddel, költözz külön, indítsd el a válást, és már független nőként kezdd el építeni a kapcsolatot az új férfival. Ha összejön vele a dolog, az szuper, akkor tényleg egymásnak valók vagytok. Ha nem, akkor pedig keress új párkapcsolatot, hiszen nagyon fiatal vagy még.

A lényeg, soha ne egy harmadik miatt szakíts, mindig csak magatok (a jelenlegi párod + te) miatt. Utána jöhet a harmadik, aki így (ebben az esetben viszonylag) tiszta lappal kezdhet.

31/N

2012. máj. 25. 20:46
 19/50 anonim ***** válasza:
76%

Miért választottál egy 9 évvel idõsebb férfit?

Nekem az az érzésem, hogy ebben a srácban a fiatalságot találtad meg. Hidd el nem fogsz mellette sokáig boldog lenni.Nagyon fog fájni késõbb, hogy elhagytad a férjedet. Egy év az nem sok idõ, amióta ismered és gondolom titokban. Persze megértitek egymást, mert minden uj.

El tudod képzelni hány nõvel volt együtt, hát nem tudom, de nem biztos, hogy lenne gusztusom hozzá. Nem akarok általánositani, de ez is elõfordulhat.

2012. máj. 25. 20:48
 20/50 anonim ***** válasza:
75%

18/19

Igen igy van, ahogyan leirtad!

2012. máj. 25. 20:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!