Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni? Közös lakás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni? Közös lakás / válás / zárcsere?

Figyelt kérdés
Bírósági végzés nincsen még a közös lakást illetően, sőt gyermekelhelyezésről sem. Tehát a lakást még senki nem kapta meg kizárólagos használatra. Hogy lányom a legkevésbé érezze meg a változást, úgy voltam vele, hogy maradjon feleségem a lakásban a gyerekkel, feleségem fizeti a hitel egyik felét, én pedig a másik felét. Én albérletbe költöztem. Ezzel nem is lett volna gond. Azonban sajnos egyik láthatásom alkalmával senki nem nyitott nekem ajtót, így próbáltam a kulcsomat betenni a zárba, amikor is döbbentem vettem észre, hogy feleségem lecserélte a közös tulajdon zárát, utána sms-ben kerek perec közölte, hogy a lakás már pedig az övé, és be ne merjem tenni a lábam.
2012. máj. 22. 09:57
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
75%

Hát ez a te döntésed, de tudnod kell, hogy mindennek ára van. Ha nem akarod, hogy mindenedet elszedjen az exed, akkor azért harcolnod kell, és ez áldozatokkal jár.

Viszont ha így gondolod, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy a bíróságon kérjél többlethasználati díjat, illetve lakáshasználati jog ellenértéket. Tartásdíjat egy vasat se fizess addig, amíg nem dönt a bíróság, és próbáld meg a lehetetlent, kérd, hogy nálad helyezzék el a gyereket.

A lakással kapcsolatban ha nem is akarsz visszamenni, ezt ne hangoztasd, mert sokat vesztesz vele, legyen az az álláspontod, hogy odajött a barátja és megfenyegettek, hogy ha nem jössz el, akkor megvernek, vagy valami hasonló. A lényeg, hogy te kényszer hatására költöztél el, nem pedig önként. Ez nagyon fontos!

2012. máj. 24. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!