Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni? Közös lakás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni? Közös lakás / válás / zárcsere?

Figyelt kérdés
Bírósági végzés nincsen még a közös lakást illetően, sőt gyermekelhelyezésről sem. Tehát a lakást még senki nem kapta meg kizárólagos használatra. Hogy lányom a legkevésbé érezze meg a változást, úgy voltam vele, hogy maradjon feleségem a lakásban a gyerekkel, feleségem fizeti a hitel egyik felét, én pedig a másik felét. Én albérletbe költöztem. Ezzel nem is lett volna gond. Azonban sajnos egyik láthatásom alkalmával senki nem nyitott nekem ajtót, így próbáltam a kulcsomat betenni a zárba, amikor is döbbentem vettem észre, hogy feleségem lecserélte a közös tulajdon zárát, utána sms-ben kerek perec közölte, hogy a lakás már pedig az övé, és be ne merjem tenni a lábam.
2012. máj. 22. 09:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Papíron is közös a lakás??? Tehát mindkettőtök nevén van, vagy csak a feleségedén?

Mert ha csak az ő nevére van írva, és csak szóban közös, akkor rendesen kihasznált a nő, attól hogy házastársak vagytok még nem közös...

Ha valóban mindkettőtök nevén van és a hitelt is úgy vettétek fel, akkor nincs joga ahhoz, hogy kizárjon. Fizesse ki a részed, vagyis vegye meg tőled a hitellel együtt. (Gondolom ezt nem tudja megtenni.) Szóval kénytelen lesz megegyezni veled, ne hagyd magad!

2012. máj. 22. 10:26
 12/21 A kérdező kommentje:
Igen papíron is közös. Házasság alatt vettem a lakást. Az már nyilván mellékes, hogy az én keresetemből fizettem ki a kezdő tőkét. De mivel házasság alatt történt, nincs mese, közös tulajdon. Magyar jog. Sajnos senki nem vizsgálja, hogy a házasság alatt szinte csak az egyik fél tett hozzá dolgokat vagy a másik is.
2012. máj. 22. 10:28
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor egyértelműen nincs joga a zárcseréhez/kizáráshoz.

A helyedben hülye lennék elköltözni. Ne szólj hozzá, bele fog unni. Vagy ha tényleg nem bírod, akkor költözz a gyerekkel együtt! Te gyereked is, ha kizár a nő és másképp nem láthatod... Elköltöztök, és te azért beengeded magadhoz látogatóba a nőt, leszel olyan gáláns. :-)

Nem tehet semmit.

Próbáld meg a bíróságon megindokolni, hogy nálad helyezzék el a gyereket... Indokok:

-jobban keresel, biztosan el tudod tartani a gyereket, és van időd foglalkozni vele, suliba vinni, stb...

-jobb a gyereknek ha külön éltek az anyjától, mert az állandó veszekedés káros rá

-az anyja kizár, eltilt téged a gyerekhez, ehhez nincs joga

-hisztériázik, és nem szívesen hagyod vele egyedül a gyerekedet.

-a lakás hitelt továbbra is hajlandó vagy fizetni, és ha lejárt, akkor közösen eladni a lakást. tehát adsz neki esélyt, hogy ne a híd alá kerüljön. akár most is értékesítenéd így a lakást...

Igaz, hogy a magyar jog hülye szokások szerint az anyánál szokott gyereket elhelyezni, de ha látják, hogy értelems és felelősségtelejs ember vagy, nem indulatos, a nő meg igen, akkor van esélyed...

2012. máj. 22. 10:56
 14/21 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. Természetesen ezek már mind mind el lettek mondva, hamarosan jön a pszichológiai vizsgálat. Szerencsére lányom már nem kicsi 11 éves, így már átlátja, hogy sajnos az anyjával valami nem stimmel. Már ő maga mondja, hogy nem szeretne vele élni. Mivel még csak 11 éves, így őt pszichológus fogja meghallgatni.

Remélem bíró is látja már, hogy durva indulatkezelési probléméi vannak feleségemnek, olyan is megesett, hogy a bírósági folyosón esett nekem, elkezdett lökdösi, egy őr jött oda, és állította le őt. Szóval nagyon bízok benne, hogy ezt majd a pszichológiai vizsgálat is kimutatja majd, hogy agresszív jellem a feleségem. Bízok a legjobbakban.

2012. máj. 22. 11:07
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy látom, hogy te egy normális, rendes ember vagy. Miért hagytad ott a lányod? Vagy amikor otthagytad az anyjával,akkor még nem volt ilyen a volt feleséged?

Nyilván jobb ezt persze jogi úton rendezni, de ha ráugrik a kocsidra, mikor benne ül a lányod az több, mint rémisztő.

2012. máj. 22. 11:19
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát remélem veled fog lakni a lányod. Amugy én nem a volt feleségednek adnám a pénzt hanem megkérdezném mi szüksége van a lánynak és én venném meg neki. Lehet nem is a lányodra költi...
2012. máj. 22. 12:43
 17/21 Bence_ ***** válasza:
100%

Költözésed megértem. Szereted a gyereked.

Rendőrt csak azért hívnék, hogy legyen valami a nyoma annak, hogy kizárt. Gondolom a rendőr felvesz valami jegyzőkönyvet.

Hitelt fizesd, mert kell a folytonosság.

2012. máj. 22. 14:40
 18/21 anonim ***** válasza:

Miért nem hívtál azonnal rendőrt?

Jelentsd fel magánlaksértésért! 30 napod van rá.

Ezt nem teheti meg. Tipikus példa, hogy miért nem szabad nagylelkűnek lenni váláskor.

Egyébiránt pedig arra nagyon jó alap lesz, hogy ettől kezdve többlethasználati díjat kérsz, ami lehet hogy akár több is lesz, mint a hitel rád eső része. Nem tudom mennyiért lehetne kiadna a lakást, de annak az összegnek kb. a harmadával-negyedével számolhatsz, ha gyerekek is vannak.

2012. máj. 23. 08:33
 19/21 anonim ***** válasza:

Tényleg nem értem, hogy miért voltál ennyire papucs még most is. Váltok, nem? Akkor meg miért költöztél el? Különösen, hogy akarod is a gyereket.

Szóval most azonnal felejtsd el az albérlet sztorit, te csak egy kis időre akartál nyugalmat és elmentél pihenni, nem költöztél el soha. Mert így nem sok esélyed lesz a gyerekre.

Szépen hazaköltözöl, ha nem megy békével, akkor hívod a rendőröket. Otthon pedig elkezded az apró trükköket, hogy a sárkányod meneküljön el. A kajáit elsózod, megcitromozod, sót teszel a cukorba, cukrot a lisztbe és csípőspaprikát mindenbe. Eltünteted a vécépapírokat elzárod a melegvizet, kicseréled a biztosítékot kisebbre, stb. Ne hagyd magad, mert egy ilyen nővel nem lehet békében. Ismerem ezt a típust én is kifogtam egyet, az is ilyeneket csinált, iszonyat nehéz volt, de hosszútávon megérte.

2012. máj. 23. 08:41
 20/21 A kérdező kommentje:

Amikor kiderült, hogy feleségem megcsalt, azonnal eljöttem. Már csak azért is kellett ezt megtennem, mert odajött az új barátja. Mint már említettem nem több szobás a lakás. Higgyétek el egyedül a lányom miatt nem maradtam. Szerencsére a lányom már nem kicsi, így átlátja már ő is a helyzetet, már ő maga mondja, hoy szeretne hozzám költözni. Az albérletben már berendezkedtem, van külön szobája lányomnak, én is megtaláltam életem párját, lányom tiszta szívből szereti, elfogadja a választottamat. Ő is lányomat.

Mint már említettem én nem szeretnék abba a lakásba visszamenni, sem kis időre, sem hosszútávon. (nyilván a tulajdonjogomhoz ragaszkodok) Én csupánc sak annyit szerettem volna, hogy legutóbb lássam lányomat.

Értelek titeket, hogy hívjam ki a rendőrt. Lányom miatt ezt nem teszem meg. Érzem, és látom, hogy ez a fajta magatartásom meghozta a gyümölcsét, és lányom hozzám ragaszkodik jobban. Valaki kérdezte, hgy amikor eljöttem, akkor még nem szemétkedett az asszony? Így van. Akkor fizettem irreális tartásdíjat magamtól, addig béke is volt. Ezért sem gondoltam, hogy azonnal magammal kellene vinni a lányomat. Minden rendben működött, egészen addig míg nem kezdett el többet és többet követelni. Ekkor mentem bíróságra. És innentől jött a pokol. Ezek hatására érzetem úgy, hogy lányomnak jobb helye lenne nálam.

2012. máj. 23. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!