Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy kell megosztani a közös házat, ha annak a kezdőtőkéje 10m forint az én örökségem volt? Papirral bizonyitani tudom, hogy Én örököltem. Jelenleg fele-fele tulajdonban van a lakás amin van 6m forint hitel.
nem lesz egyszerű, az biztos
mennyibe került a ház?
ebbe ugye adtál 10M-t (ez KÜLÖNVAGYON volt)
házastársad mennyi pénzt adott bele?
6M hitelt KÖZÖSEN fizetitek jelenleg és eddig?
lehet ellenbizonyítással éni az ellen ami a tulajdoni lapon van
megdönthető vélelem a közhitelesség!!!!
megegyezés kérdése
ha az nincs, akkor bíróság
Köszönöm mindenkinek.
Hát a házat 18 millióért vettük. A párom nem adott bele külön pénzt. A hitelt együtt fizetjük bár az is igaz, hogy a páromnak sokkal több a keresete. Viszont 3 gyermekünk van.
A berendezés egyértelmű, hogy közös azon nincs is gond. De én szeretném hogy a ház megmaradjon nekem és a gyerekeknek. Én átvállalnám a hitelt, amit 6 éve fizetünk.
ha átvállalod a teljes hitelt a jövőre nézve
esetleg kifizeted neki azt a részt
amit ő fizetett a kölcsöntörlesztésbe
akkor lehet szó arról, hogy a ház 1/1 arányban a tied legyen
ez megegyezés kérdése
és biztos tele lesz konflitkussal
sajnos annak idején nem 1/2-1/2 arányban
kellett volna bejegyeztetni tulajdonjogot
18M-t ér a ház, abból 6M a hitel, 10M a te különvagyonod.
Vagyis 2M forinton kell osztozkodnotok. Ergo ha te kifizetsz 1M-t a párodnak és átvállalod a hitelt akkor maradhat (ha beleegyezik a párod!) a tied a ház.
Ha nem egyezik bele akkor 11M-nyi rész a tied, a hitel fennmaradó része feleződik. Vagyis az ha jól számolom 14:4 arányban lesz a tulajdonjog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!