Mit jelent pontosan a kedvezményes kamatozású közalkalmazotti forint hitel a végtörlesztéshez?
mindenhol csak annyit olvasok,hogy a kormány akciós forint hitelt biztosít a közalkalmazottaknak akik deviza hitelüket végtörleszteni szeretnék.pontosan mennyi kedvezményt adnak?Lehet tudni valamit a feltételekről vagy csak a bank ad tájékoztatót?
köszönöm a válaszokat!
Mi is érdeklődtünk múltkor,de a ft hitel törlesztője 30000 ft-tal több lenne mint a mostani chf hitelünkké,a magas kamatkülönbség miatt.Akkor letettünk róla,de ez most minket is érintene,az idő szorít és csak csüt.tudunk bankba menni.
Na majd kiderül,hátha valaki utána járt itt már.
Ugyan ebbe a cipőben vagyunk és nem tudjuk mit tegyünk. Valaki ha tud valamit írja már meg legyen szives?
Egyébként mi is OTP-sek vagyunk.
Na,én közbe kiderítettem pár dolgot,mivel a munkáltatóm megkapta O.V.levelét,amiben azt írja,hogy dec.30.-ig mindenki adja be a kérelmét a bankjához végtörlesztésre,ezt jelezni kell a munkáltatód és a bank fele is.Nekem most ad a munkáltatóm munkáltatói igazolást,ezzel megyünk csütörtökön az unicredithez,meg az Ő papírjukkal és beadjuk a kérelmet,mert ha nem adom be most dec.30-ig a kérelmet akkor semmiképp nem törleszthetek,de ha esetleg rosszabb ajánlatot kapok,akkor a kérelem még nem kötelez a végtörlesztésre 60 nap alatt elévül.Ezt a bankban mondták.
a levélben még az áll,hogy a kedvezményekről bővebben januárban tájékoztatják a közalkalmazotti munkáltatókat.
szóval konkrétumot sehol se tudnak,de indítsd el a kérelmet,mert tuti jó lesz....Persze attól függ majd kinek,meg mennyire....én bedőlni annyira még nem fogok neki.A kérelmet beadjuk,aztán majd meglátjuk megéri-e.
Itt a konkrét levél egyébként:
Írj a munkáltatódnak egy kérvényt, hogy szeretnél támogatást vagy kedvezményes kamatozású kölcsönt.
Ezt küldd el még az idén!
A banknál jelentsd be, hogy vég törleszteni szeretnél!
A többit januárban tudod csak intézni!
Én a munkáltatómtól egy igazolást kértem,a határozatlan idejű közalkalmazotti munkaviszonyomról.
Kedves utolsó,megírnád,hogy ebbe a kérelembe mit kell pontosan írni a munkáltatóm felé?
köszönöm előre is.
Én ezt adtam le: Nyilatkozat. Alulírott (név, lakcím, személyes adatok)ezúton nyilatkozom arról, hogy igénybe kívánom venni a kormány által a közszférában dolgozóknak nyújtott kedvezményes kamatozású forinthitelét a jelzálog alapú/lakáscélú devizahitelek rögzített árfolyamon történő végtörlesztéséhez.
Emailen küldtem el a munkáltatómnak, most várom, mi történik januárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!