Érdemes végtörleszteni?
Nem érdemes.
Ahogy erős forintnál nem lett volna szabad devizában eladósodni, úgy most sem szabad gyenge forintnál forintban eladósodni.
Kezdj el többet rászánni, mint 22e. Csinálj befektetést és a lakástakarékkal együtt majd betörleszted.
A lakástakarékba nem érdemes tenni, mert van egy max, amennyi állami támogatást adnak hozzá és az is lófütty.
Vigyázz, mert ha szabadfelhasználású a hiteled, akkor nem tudod a lakástakarékot a hitel betörlesztésére fordítani.
Ez nem csak a pillanatnyi állapottól függ, attól is hogy mi a politika és a gazdaság iránya. Ha az euróövezet szétesik, Isten óvja a frankhiteleseket (és egész MO -ot a rengeteg frankhitel miatt)
De ha nem lesz összeomlás, vagy erős recesszió, akkor is igaz, hogy a magyar gazdaság egyetlen hatékony túlélési lehetősége ma a forint gyengítése, hogy tudja fizetni a tartozását,
meg az infláció, hogy ne kelljen csökkenteni a nyugdíjakat és egyéb belső kifizetéseket, azok mégis egyre kevesebbe kerüljenek neki, és ez gyenge forintot jelent.
Azaz én nem hiszem hogy belátható távon belül megbánom a 180Ft-os végtörlesztésemet. Persze én rég nem vagyok OTP-nél, a rend kedvéért kérdeztem őket is, de 33%-kal!!!! magasabb kamatra adtak volna hitelt, mint
a k&h. 10,3 THM-mel kaptam, a jelenlegi Ft törlesztőm kb 20eFt-tal csökken a kiváltott CHF-es hitelem mostani törlesztőjéhez képest, mindezt úgy, hogy 5évvel csökkent a futamidőm. az új hitel csak 15 év, a régiből 20 volt hátra.
Mi lett a döntés? Végül is végtörlesztettek? Ft hitellel kiváltottátok, vagy egyben ki is tudtátok fizetni
Vagy esetleg maradt minden a régiben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!