Érdemes végtörleszteni?

Figyelt kérdés
2008-ban vettem fel az OTP-től 2.200.000 ft svájci frank hitelt 14 évre, ennek a törlesztőrészlete az első 5 évben fix, mert a kamatot kell addig fizetnem. Jelenleg 22 ezer forintot fizetek + 5 ezer forint lakástakarékot, ez a kezdetek óta nem nőtt. Ha most átváltanám, akkor az otp-nél 37.000.- ft lenne a törlesztőrészlete. Azon filózom, hogy lehet 5 év múlva a duplájára nőhet a törlesztő... Érdemes lenne ilyen feltételekkel átváltani:?
2011. dec. 25. 18:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Végtörleszteni azért érdemes mert a tőkén sokat nyersz!!!!
2011. dec. 27. 14:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem érdemes.

Ahogy erős forintnál nem lett volna szabad devizában eladósodni, úgy most sem szabad gyenge forintnál forintban eladósodni.

Kezdj el többet rászánni, mint 22e. Csinálj befektetést és a lakástakarékkal együtt majd betörleszted.

A lakástakarékba nem érdemes tenni, mert van egy max, amennyi állami támogatást adnak hozzá és az is lófütty.

Vigyázz, mert ha szabadfelhasználású a hiteled, akkor nem tudod a lakástakarékot a hitel betörlesztésére fordítani.

2011. dec. 27. 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Én a helyedben mindenképpen fontolóra venném a végtörlesztést. Nekünk igaz 5,2 millió Ft volt a hitelünk és 15 év futam idő, 5 éve fizzettük, ebből 4 év volt az LTP. Nálunk a kezdetben kb. 1-2 év 28000 E törlesztő +12 E LTP volt. Akkor még igazán nem is tudatosult bennünk, ez az LTP-vel kombinált hitel mit is eredményez. 2008-ban a törlesztő 55 E lett. És ugye a 12 LTP. Még ez annyira ugymond sok nem is lett volna, tudtuk is fizetni. Letelt a 4 év LTP. Akkor láttuk, mekkora bukta is volt. Az LTP Ft-ban a jelenlegi árfolyamon ment bele, a kamatokat fizettük végig. Jött a feketeleves. A tőke addig nőtt, a törlesztő pedig 93 E Ft lett. Mi végtörlesztettünk már októberben. Igaz nem Ft hitelből, hanem családi segitséggel ki tudtuk fizetni. Ami nem mindegy. De a tanulság, pokol a devizahitel, de az LTP lejárta után jön az igazi nagy csapás. Szerintem mérlegelj, amugy semmi kis összeg, amit ennél is adnak állami támogatást, hidd el. Ha lenne rá mód, akkor én lépnék ha máshogy nem ft hitellel. Igen érdemes a türelmi idő alatt is átváltani.
2011. dec. 30. 20:07
 4/5 anonim válasza:

Ez nem csak a pillanatnyi állapottól függ, attól is hogy mi a politika és a gazdaság iránya. Ha az euróövezet szétesik, Isten óvja a frankhiteleseket (és egész MO -ot a rengeteg frankhitel miatt)

De ha nem lesz összeomlás, vagy erős recesszió, akkor is igaz, hogy a magyar gazdaság egyetlen hatékony túlélési lehetősége ma a forint gyengítése, hogy tudja fizetni a tartozását,

meg az infláció, hogy ne kelljen csökkenteni a nyugdíjakat és egyéb belső kifizetéseket, azok mégis egyre kevesebbe kerüljenek neki, és ez gyenge forintot jelent.

Azaz én nem hiszem hogy belátható távon belül megbánom a 180Ft-os végtörlesztésemet. Persze én rég nem vagyok OTP-nél, a rend kedvéért kérdeztem őket is, de 33%-kal!!!! magasabb kamatra adtak volna hitelt, mint

a k&h. 10,3 THM-mel kaptam, a jelenlegi Ft törlesztőm kb 20eFt-tal csökken a kiváltott CHF-es hitelem mostani törlesztőjéhez képest, mindezt úgy, hogy 5évvel csökkent a futamidőm. az új hitel csak 15 év, a régiből 20 volt hátra.

2012. jan. 25. 17:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi lett a döntés? Végül is végtörlesztettek? Ft hitellel kiváltottátok, vagy egyben ki is tudtátok fizetni

Vagy esetleg maradt minden a régiben...

2012. jan. 27. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!