Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki elvalik és lessz masik gyereke az szerepelhet az elözö férj nevém engedély nélkül?
elválik; lesz; másik; gyereke után vessző; előző; nevén
Elnézést, de ennyi hibát egy mondatban már nem bírtam ki szó nélkül.
Egyébként meg miért lehetne a volt férj nevén egy mástól született gyerek? Akkor kapná az anya férjének a nevét, ha még házasságban élnek. Ha már elváltak, és nem is tesz apasági nyilatkozatot senki, akkor az anya lánykori nevére anyakönyvezik a kicsit.
Elsö butaságot, ír még akkor is ha tud helyesen írni.
A törvény szerint, ha valakik össze házasodtak akkor meg kell adniuk a leendö gyermekeik családi nevét. Itt általában az apa neve lesz.
Majd elválnak, és a nö NEM megy férjhez, de lesz egy gyermeke akinek apja nem tesz apasági nyilatkozatot (ez két okból lehte, vagy túl közeli a válás-azt hiszem 180 napnak kell lenni a születés elött minimum-, vagy elfelejtik, vagy lusták), ekkor az anya házaságon kívül született gyermeke is a volt férj nevére kerül autómatikussan.
Sajna ilyen a törvény ez van. Ezért is kell gondolkodni, és apaságit tenni, de ha közeli a válás akkor ez nem is lehet. majd a születés után lehet korrigálni, vagy anya kérvényezi ezt, vagy apa egyszerüen apasági eljárást kér, ahol teszt lesz stb...
Szóval ez nem engedély nélküli, ez a törvény, kicsit fura, de ez van.
3-ik vagyok.
amit a második írt, az akkor lehet ha anyuka nem volt még házas. de ha elvált anyuka akkor az én verzióm lép életbe.
Még mindig 3-ik vagyok.
Pontosan kérdezö, ha túl közeli a válás vagy az új apa nem tett apasági nyilatkozatot akkor automatikusan a volt férj nevét kapja a gyermek, ha anya az új apával nem házaosodott össze. Ez a törvény.
Sajnos ennél bonyolultabb az ügy. Ex férjnek vagy anyának vagy új apának kell apaságit indítania, így kerülhet le a nevéröl a gyerek és az új apa veeheti fel a nevére. Sajna simán bemennek valahova és áttiratják nincsen, ehhez bírósági ítélet kell.
ez vicces utolsó. de simán eltudom képzelni.
viszont egyszerüen csak apaságit kell kezdeményezni, itt tesztet csinálnak az újapával, és innen már nincs gondja a volt férjnek. a méreg ebben hogy ez hónapok, és a gyermek elsö és hivatalos anyakönyvében akkor is a volt férj fog szerepelni mint apa a születéskor.
A válás és a születés között 300 napnak kell eltelnie, nem pedig 180-nak. Rosszul írták itt előttem. Én a válásom után estem teherbe, de mivel nem telt el a 300 nap, ezért a volt férjemre anyakönyvezték a babát, és őt írták be apaként is. Ez a törvény! 4 hónapos volt a kicsi amikor kimondta a bíróság, hogy nem a volt férjem az apa. Újabb két hónap telt el, mire megkapta az én nevemet, ugyanis az igazi apja nem ismerte el, hogy a gyerek az övé. Így a gyámügy eljárást indított ellene, ahol is dns teszttel megállapították, hogy igenis az övé. Ez pont egy évvel ezelőtt történt. A lányomnak a mai napig nincs születési anyakönyvi kivonata, és a nyáron már két éves lesz. Ugyanis a kedves apuka most a nevével cirkuszol. Eddig is az én nevemen volt, ennyi cécó után meg már nem is szeretném ha az ő nevét kapná, sőt soha nem is akarta a nevére venni, de hirtelen szégyennek tartja, hogy nem az ő nevét viseli. Úgyhogy eltarthat még egy darabig ez az egész. Ezt a történetet csak tanulságként írtam le, hátha valaki okul belőle...
Egyébként meg ha a volt férj nevén van a baba, akkor köteles gyerektartást fizetnie! Ha ő ezt nem akarja, akkor ő menjen be a gyámügyre és közölje, hogy a baba nem az övé, ott majd elindítják az eljárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!