Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az exférjem előző kapcsolatából származó gyermekét
válás után nevelhetem én?
Figyelt kérdés
Amikor megismerkedtem a férjemmel neki már volt egy két éves kisfia az előző kapcsolatából. A kisfiút az édesanyja ránk bízta mikor összeköltöztünk, 3 éves korától mi neveltük, az anyukája új életet kezdett, évente egyszer jöttel látogatóba, el soha nem vitte. Született két közös gyermekünk. Ez a kisfiú most már 9 éves, a férjem úgy döntött elválik tőlem egy hölgy miatt és a fiát nem akarja magával vinni, mert ennek a hölgynek már van 3 gyermeke és ő nem tart igényt a kisfiúra. Én ennek "örülök" a sajátomként szeretem őt, hiszen kiskora óta nevelem és azt hiszem ő is szeret, szívesen maradna velem. Viszont az anyukája, akit alig ismer most, hogy így alakult a helyzet nem akarja, hogy nálam maradjon a gyermek és az ő szüleihez akarja helyezni a kisfiát/kisfiamat. A bíróság szerint semmit nem tehetek, mert vérszerint senkije sem vagyok a fiamnak. Tényleg nem tehetek semmit? Semmi jogom nincs ebben az esetben? Át kell engednem a vér szerinti, ám teljesen ismeretlen nagyszülőknek???
Sajnos igen, oda kell "adnod". Szegény gyerek.Ő issza meg a levét a szülők hülye viselkedésének.
2012. ápr. 27. 22:27
2/10 A kérdező kommentje:
De semmit nem számít, hogy majdnem hét éve nevelem?? Az sem, hogy a testvérei az én gyerekeim?Az sem, hogy ő velünk akar maradni?
2012. ápr. 27. 22:30
3/10 anonim válasza:
Nagyon sajnállak, borzasztó ügy. Tényleg szegény kisfiú szívja meg, hogy a szülei nem normálisak.
Szerintem keress fel egy családsegítő központot, hátha tudnak tanácsot adni, hogy mit tudsz tenni. Végül is a gyereknek sem lenne jó, ha kiszakítanák a megszokott környezetéből és elköltöztetnék tulképp vadidegenekhez... Nagyon sajnállak titeket....
2012. ápr. 27. 22:36
4/10 anonim válasza:
Akkor érhetnél el esetleg valamit, ha a szüleivel sikerülne megbeszélni, hogy mondjanak le a gyerekről, így gyakorlatilag örökbe fogadhatnád.
2012. ápr. 27. 22:47
5/10 anonim válasza:
Szerintem kérj gyermekpszichológiai szakvéleményt, hátha az segít. Elvileg ebben a korban már határeset, hogy mit szeretne a gyerek, lehet, hogy az ő véleménye is dönthet. Egy próbát mindenképp megér.
2012. ápr. 27. 23:06
6/10 Snapette válasza:
A gyámhatóság elsősorban a gyerek érdekeit nézi, és bár favorizálják az úgymond családegyesítéseket nem hiszem, hogy igaz erre az esetre, ugyanis egy kilencéves kisgyereket kiragadni a számára megszokott környezetből, ahol hat évig élt egyáltalán nem válik előnyére, és az anyuka még csak nem is maga akarja nevlni, hanem lepasszolná a nagyszülőkhöz. Ha perre megy, akkor nem hiszem, hogy elvennék. El kell menni a gyámügyhöz és náluk érdeklődni, hogy hogyan dönthet valaki a kisfiú sorsáról, aki évente egyszer látta, tehát gyakorlatilag nem ismeri, és még csak nem is maga nevelné, hanem megintcsak ismeretlen nagyszülőkre lenne bízva. Sok érv szól melletted, és szerintem a gyámügy tud segíteni.
2012. ápr. 27. 23:07
7/10 anonim válasza:
Hihetetlen,hogy milyen emberek vannak!!
Tanácsot nem tudok adni,sajnos.
Kitartás!!És küzdj érte,mert Te vagy az IGAZI anyukája.Ne hagyd cserben.
Sok sikert kívánok!
2012. ápr. 28. 15:20
8/10 anonim válasza:
ELőször is ki a gyermek törvényes gyámja?
Az (ex) párod? Mert akkor neki le kell mondani a gyerekről első körben.
Másodszor ilyenkor a vér szerinti anya fog dönteni a gyerekről HACSAK le nem mond ő is a gyámságról.
Ha az apuka ÉS az anyuka IS lemond a gyámságról akkor esetleg örökbe fogod tudni fogadni a kisfiút. Amúgy esélytelen.
2012. ápr. 28. 16:32
9/10 anonim válasza:
Most olvastam, nagyon megható a történetetek... Megkérdezhetem, hogyan alakult a sorsotok?
Veled maradhatott a kisfiú?
2012. okt. 7. 13:11
10/10 A kérdező kommentje:
Szia, köszönjük a kérdést. Együtt maradhattunk, de csak azért, mert a nagyszülők rábeszélték a biológiai édesanyát, hogy hagyja annyiban a dolgot.
De ha szerette volna, jogilag elvehette volna tőlünk őt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!