Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Valas utan kulfoldre (Angliaba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vincennes kérdése:

Valas utan kulfoldre (Angliaba) mentem a 14 eves gyerekemmel. Az exemmel a lathatason megy a vita. Ilyenkor mi a gyakorlat? Hanyszor kell a gyerekenek hazajonnie lathatasra, kinek kell allni a hazautazas koltseget?

Figyelt kérdés
Egy hasonlo esetet tudok, ott ket gyerek van, evente egyszer jonnek haza az apjukhoz 2 hetre, es az apuka koteles allni az utazas koltseget. Van-e valakinek fogalma rola, hogy mi ilyenkor a gyakorlat, ha a szulok nem tudnak megegyezni?

2012. máj. 13. 00:45
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

ELOSZOR IS KOSZONET A RENGETEG VALASZERT !!!!

Minket a ferjem hagyott el, + munka nelkul voltam, muszaj volt normalis megelhetesi forrast keresnem. Eloszor egyedul mentem ki, anyukam vigyazott egy evig a gyerekre, utana az exem - szoban - beleegyezett, hogy a gyerek egy evig Angliaban eljen. Nalunk nem volt kozos szuloi felugyelet, a felugyeleti jogot kizarolag en gyakorlom. (Nem en kertem, a birosag rendelkezett igy.) Az ido kozben mult, mar a 2. evet kezdjuk itt. A gyerek karacsonykor 2 hetre, nyaron egy honapra jar haza. Igazabol foleg a koltsegmegosztason van a vita. Az apuka is ugy gondolja - mint tobbben kozuletek,- hogy ez csak az en "balhem", merthogy az "en hibam, en mentem ki kulfoldre". En ugy gondolom, ketten kellett volna a gyereket felnevelnunk, es o lepett ki, most mar nekem kell megoldanom, EGYEDUL, hadd dontsek a sajat belatasom szerint. Hiszen ha a FELELOSSEG az enyem, legyen hozza JOGOM IS, hogy megoldjam. En igy gondolom.

Felajanlottam neki, hogy alljuk felesbe a repjegyeket, de ez nem jo neki. Merthogy "az en hibam". Mielott valaki megsiratna szegenyt, irom, hogy tavaly vett maganak 6 millas terepjarot, es 7 Pest-kornyeki ingatlan van a neven. Mindekozben en betegapolokent dolgozom Angliaban, tehat nem tartozom a felso tizezerhez.... sajnos...

Mindenesetre koszonom, hogy ennyien irtatok, meglepodtem, hogy ennyire erdekes ez a tema !

2012. máj. 14. 18:55
 22/31 anonim ***** válasza:
89%
Annyit kell tenned, hogy újraszabályoztatod a láthatási időt.
2012. máj. 14. 19:03
 23/31 anonim ***** válasza:
93%

Nem "kinek a sara" kérdése ez, a törvény úgy szól, hogyha valaki költözik, akkor után ő állja a z utazást (ha az apa jönne a gyerekhez, akkor is neked kéne fizetni)

Sokan megállapodnak másban, de ha az egyikféla bírósághoz fordul, akkor ez az ítélet.

Jogod van kimenni és kint dolgozni,jogos van ahhoz is,hogy a gyereket magaddal vidd, de ez azt jelenti,hogy azt is vállalod ami ezzel jár. Mindegy ki lépett ki a kapcsolatból,a magyar jog - helyesen - nem foglalkozik ezzel, hiszen ahol valaki megy, ott mindkét fél hibás.

2012. máj. 14. 19:11
 24/31 anonim ***** válasza:
51%

Sokan jöttek azzal,hogy milyen rossz lehet az apukának.

Nos egy történet.

Az apuka alkoholista,verte a feleségét,majd lelépett egy nővel,otthagyva az asszonyt a 3 éves lányával.7 éves koráig egyszer nem látogatta a lányát,és állandóan bíróságra kellett járni,mert gyerektartást nem volt hajlandó fizetni.Az anyuka nem tudott mit tenni,kapott egy lehetőséget,hogy Angliában dolgozzon.Elfogadta,mert így legalább végre szép ruhában járathatja a lányát,végre vehet neki egészségesebb ételeket.Végre feltudja nevelni.Kint élt 1 évig,majd jött egy levél neki az angol konzulátustól.Tájékoztatták,hogy a volt férje Magyarországon pert indított az anyuka ellen,mert hogy külföldön él,nem tud élni az apai jogaival.Meglepődött.Hazament a kiírt bírósági tárgyalásra,és elmondta,hogy az apuka 3 éves kora óta nem látta a lányát,pedig volt alkalma rá,hiszen otthon éltek.Tudta hol élnek.Évek óta nem fizet gyerektartást,amit bizonyítani is tud,hiszen az állam 1 évig fizette helyette.De tovább ők sem. A bíróság szerint ha 1 évig tartózkodnának kint akkor semmi akadálya,a láthatást az apukának meg kell oldani.Ha több időre mennek ki,akkor el kell indítani a pert,mert ez már más jogi szabályokba ütközik.Az anyuka mérges,elkeseredett.Ha haza kell jönni,nem lesz se munkája,se pénze,és nem fogja tudni a lányát felnevelni.

Végül is egy újabb per következett,amire az anyuka mindig hazajárt.

Végén az apuka láthatásának körülményei meg változtak.

A bíróság úgy határozott,hogy ha az apuka nem fizet gyerektartást,akkor az anyuka nem köteles a teljes útiköltséget állni.Ha fizet gyerektartást,akkor az útiköltség felesben megoszlik.

Ennek 3 éve.Az apuka egyszer nem várta a reptéren a lányát.Egyszer nem mondta,hogy jöjjön haza nyaralni hozzá.Soha nem fizetett gyerektartást,sem útiköltséget..

(a történet a nővérem esete)

Szóval kedves apapártiak..Ilyenkor hol van a nagy apai szeretet???Nos??

kedves kérdező.

Aranyszabály: A szó elszáll,az írás megmarad.Azt hogy szóban megegyeztek ez olyan mint a nagy semmi.Akár le is tagadhatja.Adj be bírósági kérvényt,és határozzanak a jogászok.

2012. máj. 14. 19:25
 25/31 anonim ***** válasza:
25%
Kérd a biróságon a láthatás újraszabályzásást és kérd, hogy az apa állja a költségek a sokkal jobb anyagi helyzet alapján.
2012. máj. 14. 19:27
 26/31 anonim ***** válasza:
89%
24: Én is tudnék mesélni olyan történetet, ahol az anya a sz.ar, most ettől minden anyára kivetíthető ez?? Nem az anya az isten, értsétek már meg, mindkét szülő lehet jó és rossz, szeretheti a gyerekét és nem is, ez nem attól függ, hogy az anyáról vagy az apáról beszélünk, és egyik szülőnek sincs több joga a másiknál csak azért, mert más a nemük.
2012. máj. 14. 21:17
 27/31 anonim ***** válasza:
25%
Na, így azért más. Nem értem, miért nem írtál több részletet, más válaszokat kaptál volna. Csak a törvény álláspontját kérted, részletek nélkül. De: van a törvény és vannak a körülmények. És a körülményeket a bíróság figyelembe veszi. Így már egész más a helyzet, mint ahogy elsőre tűnt. Tényleg szabályoztasd újra a láthatást, sorolj fel mindent, ami fontos a döntés szempontjából. És valóban ne csak szóbeli egyezség legyen, mindent papíroztass le. Sok szerencsét a további életedhez!
2012. máj. 15. 00:10
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem rengeteg apuka örülhetne, ha nála maradhatna a gyerek. Ha anyukának annyira mehetnéke van, akkor menjen, és hagyja apukánál a gyereket. Ja, hogy így már nem jó.."

Szerintem meg sok apuka nem örülne neki, van egy olyan mondás, hogy az ember a gyerekeit legolcsóbban a volt nejével tudja felneveltetni. Más kéthetente mosolyogni és megint más éjjel a lavórt tartani a hányásnak, reggelre ünneplőt vasalni, másnapra a suliba faleveleket gyűjteni, stb.

Tisztelet a kivételnek, én is ismerek csodálatos apukákat, de szerintem a nagyobb részük rémülten írna alá bármilyen engedélyt az anyukának a gyerek kiutazásához, ha az az alternatíva, hogy anyukának muszáj külföldre utazni. Nekem csak 4 napra kell kiküldetésbe menni külföldre, anyámnál lesznek a gyerekek, mert apuka meggondolta magát. Pedig csak azt soroltam fel, hogy mi kell a suliba, mikorra kell beérni, melyik nap milyen különóra van, tehát milyen cuccot kell vinni. És 4 napról beszélünk, nem hónapokról.

Nyáron már vitte el őket 1 hétre, na de az kötetlen nyaralás volt, más amikor kötelezettségek vannak, időre kell beérni, hiánytalan felszereléssel.

Ja, és a gyereknek miért kéne itthon maradni? Legalább nyelvet tanul.

2012. máj. 20. 17:12
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

28-as vagyok: amúgy pont másfél hete beszéltem a volt férjemmel, hogy hosszabb távon ki kellene menni külföldre. Még ő adott tippeket, beszélgettünk arról, hogy hol jobb az oktatás.

Egy büdös szóval se mondta azt, hogy menj előre és intézz el mindent, én addig elvagyok a gyerekekkel, vagy kért volna, hogy maradhassanak inkább nála.

2012. máj. 20. 17:34
 30/31 A kérdező kommentje:

Kedves 28-as hozzaszolo, nem is tudod, hogy mennyire igazad van ! Amikor 1 evre kijottem Angliaba - mint irtam, a gyerekekkel (mert ketto van) az anyukam maradt. Az apuka tolunk 60 mre lakik. Annyit megtett, hogy reggel elvitte oket iskolaba (ezt azota is felemlegeti, mert hazassagunk 10 eve alatt egyszer sem tett ilyet), es ha ugy volt kedve, akkor este atnezett hozzajuk. De minden egyeb, kulonorakra cipeles stb a 6 eves anyukamra maradt. Azota is ugy emlegeti ezt az idoszakot (1 ev), mintha ezalatt az ido alatt o nevelte volna a gyerekeket. Minden ellatast, rezsit, minden kolseguket en fizettem. Az anykam gondozta oket, ugy, ahogy tudta, bele is faradt, muszaj volt a kicsit kihoznom.

Igazabol akkor meg az exem nem is volt ellene. Aztan amikor itt lett egy partnerem, akkor dolt a bili. Azota mondja, hogy majd o nevelne, ha nem lenne kinn... Ehhez kepest a 6 millas terepjaroja mellett nem tellik neki mosogepre, 48 eves, es az anyjahoz hordja a ruhait mosni. Haztartast nem vezet. Hol otthon alszik, hol a baratnojenel, (merthogy oda sem kotelezi el magat). Szoval akkor hogy is akarja nevelni?

2012. máj. 21. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!