Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi szokott lenni a bírói...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi szokott lenni a bírói gyakorlat tartásdíj terén?

Figyelt kérdés
Magas keresettel rendelkező apukánál? a 20 % 130 ezer ftot tenne ki.
2012. ápr. 25. 11:20
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Nem feltétlen 20%, de szerintem min. 70e-et megítélnek. Ha ennyi pénzed van, viszont gondolj a jövőjére, és takarékoskodj neki a fennmaradó összeggel, ne kelljen bedőlt lakáshitel miatt majd hajléktalannak lennie...
2012. ápr. 25. 11:23
 2/9 A kérdező kommentje:
jelenleg 60 ezret fizetek feleségemnek. emellett hagytam, hogy a lakásomban maradjanak a gyermekkel. Feleségemnek ez nem elég, és követeli a 130 ezer ft-ot.
2012. ápr. 25. 11:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdezném a feleségemet (de nem négyszemközt,hanem váratlanul a bíróságon),hogy mi az a változás a gyerek életében,amiért plusz 70 ezret kell kapnia,és ha csak hebeg-habog,akkor elássa magát (egy normális) bíró előtt.
2012. ápr. 25. 11:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Ez már megtörtént - többször is- . Nem tudott hivatkozni semmire. Illetve de tudott. Állítólag az éhínség szélére sodrodtak a gyermekkel. Nyilván ez nem igaz! Szinte az összes tárgyaláson ezzel kezdi, hogy több és több kell. De eddig nem igazán hatotta meg a bíróságot.
2012. ápr. 25. 12:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Volt már tárgyalás vagy csak úgy jött ez az összeg?

Nem bántásból de a százalékos rendszer azért lett kitalálva hogy mindenki a fizetésével arányosan fizessen a gyerek után.

2012. ápr. 25. 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
A gyerekenként 20% a MAXIMÁLIS összeg, amit egy gyerekre fizetni kell, de emellett csak annyi jár, amennyi egy gyerek átlagos eltartásáshoz szükséges. Tehát az nem jogos, hogy a gyereknek luxusdolgokat követeljen az anya, csak mert az apa többet keres az átlagnál. Tehát az nem igaz, hogy feltétlen a 20%-ot kell fizetni, hanem csak annyit, amennyire a gyereknek szükséges van. Az anya életvitelét viszont nem kell az apának finansziroznia.
2012. ápr. 25. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem jól írta az utolsó, gyerekenként 25% a max, de ha pl. fogyatékos, súlyos beteg, egy gyerek után is ítélhetnek 50%-ot! Itt gondolom nem az van. Ha normális apa vagy, akkor adod a 60000-et, és a fennmaradó részt befizeted egy számlára(pl. startszámla) a gyereknek, őt ne érje még nagyobb hátrány a válás miatt.
2012. ápr. 25. 15:56
 8/9 A kérdező kommentje:
Elindult a per,én magam ajánlottam fel a 60e ft-ot. Bíróság jóváhagyta. Feleségem fellebbezett, másodfok szintén helyben hagyta az összeget amit ajánlottam.
2012. ápr. 25. 16:01
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog a bíróság emelni a 60.000 forinton, mivel ez bőségesen elegendő (pláne, ha nem felejtük el, hogy azért anyucinak is oda kéne tennie magát azért...) egy gyermek ellátásához, ez már inkább asszonytartás, ami nincs.

Az asszonynak pedig üzend meg, hogyha mégegyszer meghallod a bíróságon, hogy nekik azért kell több pénz, mert az éhenhalás szélére sodródtak a gyerekkel akkor kéred a bíróságot, hogy nálad helyezzék el a gyermeket, mert az anyja alkalmatlan, továbbá megkéred szépen, hogy távozzon a lakásodból. Mindjárt elég lesz a 60e...

2012. ápr. 26. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!