Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni, ha ellenem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni, ha ellenem neveli a gyerekeket?

Figyelt kérdés

2 éve fizetek 40 ezer forintot a 2 gyerekre(úgy hogy még nem mondták ki a válást).Viszont 80 ezeret követel,de a hétvége szóba se jöhet.2 hetente szombat 10-18-ig láthatom őket.Csak úgy menne bele,ha megkapná a 80-at és külön szobát tudok nyújtani nekik.(Tudom,hogy jobb lenne és erre törekszem,de most még ezt nem tudom biztosítani.)A mostani párommal nem találkozhatnak (kb.2* találkoztak vele 2 év alatt), ha velük vagyok moziba vagy valami pénzköltős helyre kell mennünk,mert különben nem engedi látni őket.Ellenem neveli őket és már kezdek belefáradni a küzdelembe.

Köszönöm a válaszokat.

2009. jún. 23. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Kapd el valahol,valami sötét helyen,és adj neki,ami csak rá fér!!!

Vigyázz,szemtanúk ne legyenek!

2009. jún. 23. 22:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha kimondják a válást,a biróság kiszabja a láthatást.Arra nem kötelezhet az ex-ed hogy "pénzköltős"helyre vidd a gyerkőcöket.A gyerektartást illetően annyit tudok mondani,hogy az én apukám magától egy büdös kanyit nem fizetett volna utánunk(3gyerek)a bíróság vonta le a fizetéséből.Miért kér 80-at ilyen jól keresel?
2009. jún. 23. 22:29
 3/8 anonim ***** válasza:
97%

Milyen jogon szabja meg, hogy mikor láthatod a gyerekeket, ha még nincs kimondva a válás?

Ezt te hagyod?

2009. jún. 23. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
97%
Amíg nincs kimondva a válás, addig Te is bármikor elviheted a gyerekeidet, úgyhogy azt ajánlom pakolj össze nekik és vidd el őket nyaralni valahova, anyának meg hagyj üzenetet, hogy veled vannak biztonságban.
2009. jún. 23. 22:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de én ezt nem értem. Milyen jogon szab meg ilyen láthatást, hisz nem is mondta ki a bíróság a válást és állapította meg a láthatást? Válj el olyan gyorsan, ahogy csak lehet, mert akkor megállapítanak egy fix összeget és az nem valószínű, hogy 80E lesz. Nem lehet, hogy az exed azért ilyen, mert a gyerekeken keresztül akarja rajtad kitölteni a dühét? Miattad váltok pl. megcsalás miatt? Mert csak akkor érteném, hogy miért akar neked ennyire keresztbe tenni. Nagyon kihasznál. Én a helyedben nem fizetnék 80E-t, láthatást nem szabhat maga ki. Ne tűrd el.
2009. jún. 23. 23:01
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

Nagyon sajnállak... :-[[

Az én férjem is elköltözött immár 2 éve, de én úgy voltam vele, hogy a mi kettőnk ügye csak ránk tartozik, arról a gyerekek nem tehetnek, és nekik ártok, ha a férjemet rajtuk keresztül büntetném...

Első pillanattól úgy intéztem, hogy az exférjem bármikor jöhet a gyerekhez (minden nap jön munka után 1-2 órát együtt tölt velük, segít nekik a tanulásban), bármikor elviheti őket közös megbeszélés után, nyáron addig vannak vele a gyerekek, ameddig kedvük van, és annyit ad a gyerekek ellátására, amennyit jónak lát (havonta 200ezer Ft-ot tesz le az asztalra!)...

Teljesen normális viszony van kettőnk között, nem veszekszünk, nem vitatkozunk! :D

A lányomat rendszeresen ő viszi az orvosához a betegsége miatt, a fiamat is a szemészetre, vagy szemüveget csináltatni, vagy okmányokat intézni, vagyis a mindennapi életben is igyekszik részt venni és segíteni!

Én nagyon fontosnak tartom (és ezt az exférjemnek is elmondtam), hogy a gyerekek érdeke az, hogy legyen apukájuk és anyukájuk is, ki tudja mi történik egyikőnkkel, ne maradjanak egyedül, számíthassanak a másik szülőjükre is!

EZT kellene megértetned az exfeleségeddel is! :-/

Amúgy : a moziban mit tudsz beszélgetni a gyerekeiddel?... Ha elviszed őket egy programra, azzal nem kerültök egymáshoz közelebb.

Inkább kirándulni menjetek, ha már ilyen kevés közös időtök van.

Nekem is jó, hogy nem vagyok egyedül minden gondommal és felelősséggel, hanem bármikor felhívhatom az exférjem és számíthatok a segítségére!

Azt is elárulom, hogy mióta elköltözött a férjem, azóta sokkal többet törődik a gyerekekkel, mint mikor velünk lakott! Nagyobb türelme lett hozzájuk, sokkal jobban számíthatok rá... :]

A gyerekeket nem nagyon lehet a másik szülő ellen nevelni, az ilyesmi mindig fordítva szokott elsülni, mert a gyerekek inkább arra haragszanak meg, aki be akarja feketíteni előttük a másik szülőt!

Nyugodtan mond el nekik, hogy te szívesen találkoznál velük gyakrabban, de sajnos anyu nem engedi...

Mond el nekik sokszor, hogy nagyon szereted őket, hiányoznak neked!!! (Hidd el, a gyerekeid is pont így éreznek!)

Ha másképp nem tudsz szót érteni az exfeleségeddel, akkor muszáj bíróságon kicsikarni azt, ami neked jár!

Ne menj bele a 2 hetenkénti láthatásba, mert az nagyon hosszú idő főleg a gyerekeknek, teljesen el fogsz szakadni tőlük...

Nem tudom mennyi a jövedelmed, de havonta 20-20 ezer Ft a gyerekekre rémesen kevés... (A gyerekeket etetni, ruházni kell, milliónyi kiadás van velük, nem győzi az ember venni a ruhákat, cipőket, tanszereket, könyveket.)

Én a havi 200+100ezer Ft-ból épphogy kijövök, mire a számláinkat, étkezést, bérleteket, biztosítást kifizetem. Tavaly még bőven futotta ruhákra, cipőkre, de idén az áremelések óta alig jut valamennyi ilyenre. :[

Szurkolok nektek, hogy rendeződjön az életetek! :]

2009. jún. 24. 00:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én se értelek, ha nincs kimondva se válás, se gyerekelhelyezés, akkor kapd őket a hónod alá és menjetek. A pároddal együtt. Mit fog tenni ellene? Te vagy az apjuk!!! Pontosan annyi jogod van egyenlőre, mint neki. Egy petákkel se kevesebb.

Minek néz téged, a lábtörlőjének? Mondd meg neki, hogy ezt hagyja abba, de nagyon gyorsan, mert mérges leszel :-)

A pénzt pedig ne kézbe add, hanem utaljad, mert akkor fogod tudni bizonyítani, hogy bármit is fizettél neki eddig... Csak jó tanács, nehogy NAGYON pórul járj a válás során... És mondd meg neki, hogy szívesen fizetsz majd többet, ha a bíróság netán többet állapít meg. De ha megteheted, vagy a béred alapján valóban több járna, akkor rendes lenne, ha már most is megtennéd...

2009. jún. 24. 07:55
 8/8 A kérdező kommentje:

23:01 válaszoló

Azért válunk,mert belépett a képbe nálam egy harmadik.

00:40 válaszoló

Lehet, hogy kevés az a 20-20 ezer forint, de mindig ami kell nekik (ruha,játék,hasznos dolgok).

Ha viszont eltörik a lábam vagy valami lesz velem ami miatt nem tudok dolgozni menni akkor jelentsen föl,mert nem tudom kifizetni a gyerektartást?Amikor az exem mondja hogy a gyereknek ez kell vagy az kell, ha tudom teljesíteni megteszem.

A nagyobbik gyermek nyelvvizsgát szeretne.Az anyja magántanárhoz akarja vinni,ami 2000 óránként, de majd csak tavasszal vizsgázna.

Hiába mondtam, hogy egy nyelviskola jobb lenne semmit nem értem vele.Azt gondoltam, hogy a szülinapja és a párommal az iskolát kifizetjük neki,de nem jó.

Ezért amennyit én szántam volna azt odaadom és arra költik amire akarják.

Ha megtehetném én is adnék nekik jóval többet.Amíg futtota adtam is többet.

Azért köszi :)

07:55

A gyerekeket nézem és mivel a párom ellen (én ellenem is)nevelte őket,nem hajlandók vagyis inkább a nagyobbik gyerek találkozni vele.Az utalás azóta van,amióta elköltöztem.

Köszönöm a válaszokat.

2009. jún. 24. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!