Tehetek-e valamit, ha ellenem hangolja a gyerekeket?
Azt teheted, hogy minden erődet arra fordítod, hogy jó apja legyél a gyerekeidnek. Amit a (volt) feleséged mond, az az ő baja, a saját személyiségének el nem fogadásából fakadó frusztráció és félelem.
Te nem adhatod fel a gyerekeidet, mert a tieid. Ha másképp nem megy, kérj bíróságon keresztül láthatást, azzal nem tud mit kezdeni. Bár a birói gyakorlat nem az apáknak szokott kedvezni, tehát mindaddig, míg esélyed van azon túl egyezkedni az anyukával, többet érhetsz el.
Jogod van a gyerekeiddel foglalkozni. Ezt SENKI sem veheti el tőled. Van a neten egy elvált apukáknak segítséget nyújtó közösség: [link]
Én két éve, amikor váltunk kislányunk apukájával (én kezdeményeztem), nagyon féltem, hogy erőszakkal elveszi. Nagyon csúnya dolgok hangzottak el közöttünk. Egy év és sok segítség kellett nekem, hogy megértsem, ebből az ördögi körből csak úgy jutok ki, ha engedek. Ha megengedem pl., hogy nála aludjon a kislányom (akkor volt úgy 20 hónapos), hogy több napra elvigye stb. És láss csodát - azóta visszakapom ugyan azt a hozzáállást. Néha még mindig nagyon utálom azt az embert, de tudom, hogy ez nem jogosít fel arra, hogy a lányomtól elvegyem az apját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!