Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem fizet a volt férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem fizet a volt férjem gyerektartást évek óta. Mit tegyek? (Több infó lent. )

Figyelt kérdés

A történet a következő.Van egy közös gyermekünk,aki már 7 éves. Látogatni nem látogatja soha,másfél évesen látta a gyereket utoljára.Hozzáteszem Spanyolországba él,megértem hogy nem mászkálhat haza 2 hetente,de most már több mint 5 év telt el.A gyerek felől abszolút nem érdeklődik,nem kiváncsi rá.Gyerektartást utoljára,talán 3 éves korába küldött a gyereknek.Eleinte türelmes voltam,mert volt olyan hogy 2-3 hónapig nem fizetett,de aztán egyösszegben rendezte a tartozását.Aztán csak telt múlt az idő,de ő nem fizetett.Féltem attól is ha eljátszom a hárpiát,a követelőző exfeleséget akkor méginkább nem fizet.Volt ,hogy állítása szerint nem volt munkahelye,de ezt nem tudhatom. Egy évvel ezelőtt mentem el a bíróságra panasz napra.Azóta csak annyi történt,hogy a végrehajtótól kaptam egy papírt,hogy nincs letiltahtó jövedelme.Ezt eddig is tudtam.Jegyzőkönyvet még nem kaptam.Magyarországon nincs semmi a nevén,de szerintem kint sem,maximum bejelentett munkahelye,de ezt kétlem.Tényleg az a legjobb ami történhet,hogy egyszer majd az állam megelőlegezi,meg visszamenőleg kifizetnek helyette 6 hónapot?És a többivel mi lesz? Semmi? Apuka röhög a markába,és él mint Marci hevesen?

Azt sem értem,hogy mi lesz ezzel az elmúlt egy évvel,míg az ügyintézés folyik?

Mit tehetnék? Jelentsem fel a rendőrségen is? A végrehajtó,csak tologatja a papírjaimat.Mit lehet tenni a külföldön élő apukával?Segítsetek légyszives!

2012. ápr. 10. 12:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Elvileg hivatalból feljelentik, de hogy őszinte legyek, én a gyakorlatban még nem találkoztam ilyennel, úgyhogy nyugodtan meg lehet tenni a feljelentést, nem kerül semmibe, ha meg véletlenül mégis feljelentik hivatalból, akkor egyesítik a két ügyet.
2012. ápr. 10. 19:18
 12/20 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag is így működik. A gyámhivatal küldi az anyagot a rendőrségnek, aki küldi az idézést tanúkénti kihallgatásra. Voltam már.
2012. ápr. 10. 19:23
 13/20 A kérdező kommentje:
Van bírósági határozatom,már akkor megvolt amikor elváltunk.1 évvel ezelőtt már voltam a bíróságon és kitöltöttek egy végrehajtási lapot.A végrehajtó küldött nekem egy darabka papírt amelyben közli,hogy az adós letiltható jövedelemmel nem rendelkezik.Úgy tudom,hogy ezzel még nem tudok kezdeni semmit.Egy jegyzőkönyvet kell küldeniük amivel mehetek a gyámügyre, de ezt még nem kaptam meg.Erre várok már jó ideje.Nem tudom mi tart ennyi ideig.Ma felhívtam őket,és erre azt mondják,hogy küldjek nekik egy levelet amelyben kérem az eljárás folytatását.Nem értem az egészet.Előtte meg azt mondták,hogy szépen türelmesen várjam a jegyzőkönyvet.íde meddig???Ja, ráadásul ez a végrehajtó szinte elérhetetlen telefonon,legtöbbször csak rögzítő veszi fel.
2012. ápr. 10. 19:36
 14/20 A kérdező kommentje:
Szerintetek érdemes ügyvédet fogadnom,előbbre lennék vele,vagy csak pénzkidobás az egész?Jó lenne ha valaki szépen irányítgatna az ügyben,mert eddig mindenki mást mondott.
2012. ápr. 10. 19:39
 15/20 anonim ***** válasza:
Neked kell kérned az állami megelőlegezést.
2012. ápr. 10. 19:51
 16/20 anonim ***** válasza:
Mi a fenének kellene ügyvéd? Menj be a gyámhivatalhoz, szerintem épp elég, hogy van papírod arról, hogy végrehajtható jövedelme, hiszen ez a lényeg. Irány a gyámhivatal, ott majd megmondják a következő lépést. Az ügyvéd sem tudna mást tenni, csak pénzt is kérne érte.
2012. ápr. 10. 20:23
 17/20 anonim ***** válasza:
Kérd meg! Akár erőszakkal.
2012. ápr. 10. 21:23
 18/20 anonim ***** válasza:
Ügyvédet tanácsolok, mert a végrehajtókkal és a gyámhivatallal is jobban tudnak kommunikálni, addig szekálják őket, amíg válaszolnak :)
2012. ápr. 10. 21:49
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az jó, ha valahol tényleg meglépik a hivatalból feljelentést. Azért írtam, hogy a gyakorlatban ilyet még nem láttam, mert kezdő koromban elég sok tartásos ügyet csináltam, és egyetlen olyannal találkoztam összesen, ahol a gyámügy tett feljelentést, de az kacifántos volt. De lehet, hogy csak felénk sz..ják le a hivatalból történő feljelentést.

Ha megvan az a félbehajtott A/4 méretű lap a végrehajtótól, akkor annak a másolatával és a bírósági ítélet másolatával lehet menni feljelentést tenni. A gyámhatóságnak és a végrehajtónak meg a nyakára kell járni, illetve tértivevényes ajánlott levélben kérni az eljárás folytatását, meg a végrehajtótól a jegyzőkönyv másolatát úgy, hogy a levélben határidőt is írj, hogy a kézhezvételtől számított 8 napon belül küldje meg. Ügyvédnek nem sok értelme van, szerintem pénzkidobás, gyakorlatban semmi egyebet nem tud tenni, mint ugyanezt a levelet megírni, csak tesz rá egy pecsétet is.

2012. ápr. 10. 22:11
 20/20 A kérdező kommentje:

22:11-es

Te szakmabeli vagy?Látom kened vágod a dolgokat, köszönöm is a válaszod.

2012. ápr. 11. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!