Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem fizet a volt férjem gyerektartást évek óta. Mit tegyek? (Több infó lent. )
A történet a következő.Van egy közös gyermekünk,aki már 7 éves. Látogatni nem látogatja soha,másfél évesen látta a gyereket utoljára.Hozzáteszem Spanyolországba él,megértem hogy nem mászkálhat haza 2 hetente,de most már több mint 5 év telt el.A gyerek felől abszolút nem érdeklődik,nem kiváncsi rá.Gyerektartást utoljára,talán 3 éves korába küldött a gyereknek.Eleinte türelmes voltam,mert volt olyan hogy 2-3 hónapig nem fizetett,de aztán egyösszegben rendezte a tartozását.Aztán csak telt múlt az idő,de ő nem fizetett.Féltem attól is ha eljátszom a hárpiát,a követelőző exfeleséget akkor méginkább nem fizet.Volt ,hogy állítása szerint nem volt munkahelye,de ezt nem tudhatom. Egy évvel ezelőtt mentem el a bíróságra panasz napra.Azóta csak annyi történt,hogy a végrehajtótól kaptam egy papírt,hogy nincs letiltahtó jövedelme.Ezt eddig is tudtam.Jegyzőkönyvet még nem kaptam.Magyarországon nincs semmi a nevén,de szerintem kint sem,maximum bejelentett munkahelye,de ezt kétlem.Tényleg az a legjobb ami történhet,hogy egyszer majd az állam megelőlegezi,meg visszamenőleg kifizetnek helyette 6 hónapot?És a többivel mi lesz? Semmi? Apuka röhög a markába,és él mint Marci hevesen?
Azt sem értem,hogy mi lesz ezzel az elmúlt egy évvel,míg az ügyintézés folyik?
Mit tehetnék? Jelentsem fel a rendőrségen is? A végrehajtó,csak tologatja a papírjaimat.Mit lehet tenni a külföldön élő apukával?Segítsetek légyszives!
Az jó, ha valahol tényleg meglépik a hivatalból feljelentést. Azért írtam, hogy a gyakorlatban ilyet még nem láttam, mert kezdő koromban elég sok tartásos ügyet csináltam, és egyetlen olyannal találkoztam összesen, ahol a gyámügy tett feljelentést, de az kacifántos volt. De lehet, hogy csak felénk sz..ják le a hivatalból történő feljelentést.
Ha megvan az a félbehajtott A/4 méretű lap a végrehajtótól, akkor annak a másolatával és a bírósági ítélet másolatával lehet menni feljelentést tenni. A gyámhatóságnak és a végrehajtónak meg a nyakára kell járni, illetve tértivevényes ajánlott levélben kérni az eljárás folytatását, meg a végrehajtótól a jegyzőkönyv másolatát úgy, hogy a levélben határidőt is írj, hogy a kézhezvételtől számított 8 napon belül küldje meg. Ügyvédnek nem sok értelme van, szerintem pénzkidobás, gyakorlatban semmi egyebet nem tud tenni, mint ugyanezt a levelet megírni, csak tesz rá egy pecsétet is.
22:11-es
Te szakmabeli vagy?Látom kened vágod a dolgokat, köszönöm is a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!