Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az hogyha az anyós megjelenik annak válás a vége?
Csak akkor válás a vége, ha a fiacskája még mindig a kezében van és pórázon - láthatatlan lelki pórázon - tartja. Úgy tűnik, a férjed nem volt hajlandó sem belátni, sem tudomásul venni azt, hogy nem az anyja csicskása, és nem képes leválni róla. Még mindig azt képzeli, hogy HA ezt vagy azt megad anyunak, akkor az majd szeretni fogja. Nem. Soha nem szeretette és soha nem is fogja. Az ilyen mértéktelenül önző ember, mint az anyósod képtelen a szeretetre.
Ülj le a férjeddel és beszélj vele, és nagyon kemény legyél és határozott. Nincs igaza annak, aki azt mondja, hogy nem lehet választás elé állítani a fiút vagy a lányt, azzal, hogy az anyja vagy a párja. Vannak olyan helyzetek, amikor igen, mint pl. most is. Ez az anya egy önző, a gyerekeit dróton réngató Pókasszony, aki ellen bizony fel kell venni a harcot.
Párterápia, minél előbb, ha pedig ezt nem vállalja, akkor válás. Akkor maradjon csak a férjed az anyja kesztyűbábja, mert megérdemli. De sem te, sem pedig a gyereked nem érdemlitek azt meg, hogy a kedves mama miatt nélkülözzetek, hogy miatta állandó harc és háborő legyen a családban.
A férjednek kellene az anyját egyszer s mindenkorra kidobnia. Ebben egy pszichiáter vagy egy pszichológus tudja támogatni, és te is tudod. Repülőjegyet fizessen saját pénzből, a költségeit ne a gyerekei állják!
Ha nem tudod jobb belátásra és változtatásra bírni a férjedet (nem neked kell megváltoztatni, csak segíteni kell abban, ha változik!), akkor el kell válni, mert anyuka mindent meg fog tenni azért, hogy holtáig titeket szipolyozzon - akár az unokái élete, egészsége árán is.
Persze, jó kérdés, hogy te mit akarsz ettől a házassától? Jó eséllyel tudnod kellett volna korábban is, hogy a férjed anyja milyen, még mielőtt tönkreteszel egy gyereket...de ez a te dolgod és a te felelősséged.
Mert, a rossz anyós úgy jó ha 5 méter mélyen , lefelé fordítva. Ha föltámad lefelé kaparjon. vagy úgy is jó ha porhanyós.
Mélyrehajló tisztelet a kivételnek.
már az elején leirtad a problémát: férjed nem áll melléd. igenis neki kell lerendezni anyóst. amit még tehetsz-én ezt tettem mert akkor se állt le amikor a férjem többször összeveszett vele-h én megmondtam soha többet nem akarom őket látni. férjem mehet,gyerekek mehetnek, de ők nem jöhetnek hozzánk,és sehova máshová ahol én is vagyok. azóta kedveskednek mert kimaradnak mindenből-ovis ünnepség,szülinapok-de én képtelen vagyok lenyelni,h évekik pocskondiáztak,kxrváztak stb pedig szeretjük egymást,én mindenben támogatom a férjem, 3 csodás gyerekünk van,mindent biztositok nekik és mégsem fogadtak el. én meg nem birtam tovább. most nyugi van,férjemnek nem jó ez a helyzet-én sem örülök neki-de tényleg mindent megpróbáltam 6 éven át. szóval állj a sarkadra,emeld fel a hangod,és mond meg a férjednek h álljon ki melletted,vagy menjen szépen haza anyukához. anyósnak meg h addig be nem teheti a lábát hozzátok,amig nem tisztel téged. kemyény lesz,de muszáj megtenned,mert jön a baba és az újabb támadási felület lesz/miért igy szoptatod,h öltöztetted,h eteted,azért beteg mert nem takaritasz stb/ én azt hittem közelebb kerülünk ha jönnek a gyerekek,de semmi nem lett jobb
keményen!!!
Megértelek hasonló helyzetben vagyok sajnos én is! Minden rendben lenne a férjemmel ha nem élnénk egy telken anyóssal.Általában a homokba dugja a fejét és csak annyit mond, hogy ezt nekem kell megbeszélnem az anyjával. Két hónapos volt a fiam amikor nagyon összevesztem anyósommal, utána nem voltam hajlandó vele beszélgetni sem csak hagyjon békén és ne piszkáljon tovább. Az unokáját a férjem által láthatta nem volt eltiltva tőle. Egyik alkalommal amikor nem voltunk otthon és jött a védőnő elkapta szegényt és össze-vissza hazudozott neki mindent. Röviden felnyomott a védőnőnek, hogy jobban figyeljen rám mert, szerinte én gyógyós vagyok és félti a kicsit!!! Ha a védőnő komolyan veszi akkor még a gyámügyet is kihívathatta volna. Mikor kiderült akkor elbeszélgettem a védőnővel és hála istennek nem vette komolyan anyósomat ill. azt mondta azonnal látta rajta, hogy hazudik 27 éve a pályán van és rögtön rájött. Kiegyensúlyozott és vidám kisfiúnk van ami eleve cáfolta az állítását!!
Nem tudom mit tegyek vele kapcsolatban?? Rendben van, hogy a nagymamája de ez már nekem sok, egyenlőre nem akarom a gyerek közelében látni. Tudom, hogy joga van látni de önző és a gyerekre nem gondol, milyen példát mutat az ilyen ember? Milyen nagyszülő lesz ezek után? Féltem tőle a gyereket!
Teljesen átérzem a helyzeted, és mivel nálunk is jön a baba én is félek ettől.
A férjemék 3-an vannak testvérek, a legidősebbnek van 3 gyönyörű lánya, felesége, házuk, minden és boldogok. Egészen addig ameddig anyósom meg nem jelenik. Legutóbb kijelentette (már pontosan nem emlékszem milyen előzmény után) hogy ne erőltessék rá a nagymama szerepet, mert ő még nem olyan öreg.
Nos, én úgy gondolom, hogy bár tényleg nem tudom mire volt ez a válasz, teljesen mellékes is, hiszen ilyet akkor sem mond az ember amikor ideges...főleg nem egy igazi nagymama.
Úgyhogy ebből az esetből kiindulva nagyon jó esélyekkel nézek a jövőbe, mert ha az egyik unokával ilyen, valószínűleg a másik sem lesz fontosabb. Persze nem is várom el, ne értsetek félre, hanem hogy valószínűleg én is megkapom majd a beosztásom. Ha hagyom... mert bár első bébim, és nem tudom mit fog kihozni belőlem, még nincsenek tapasztalatok, de mivel otthon nem ezt a viselkedést láttam és tanultam, még meg eshet hogy én is elzavarom a kedves mamát. Már csak azért is, nehogy a végén elapadjon a tejem...stb és a pici szenvedje meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!