Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság felbontás mikor emelkedik jogerőre? Lehet ellene fellebbezni?
Hát azt csak ti tudhatjátok, hogy lemondtatok-e a fellebbezési jogról vagy nem, mi nem voltunk ott.
Ha közös megegyezés volt, akkor jogerős, amúgy meg az ügyvéded fog tudni a kérdésre válaszolni, vagy - ha már megkaptad - megnézed, hogy mit ír az ítélet.
Akkor az ügyvéded kérdezd.
Nem megegyezéses volt?
ha lemondtatok a fellebezési jogotokról, akkor lemondtatok. és kész
nem lehetett volna ezt előbb eldönteni??
a férjem is lemondott ezzel?(nem tettem kérdőjelet a végére)
vagy ő fellebbezhet?
Mindkét félnek külön-külön van határideje a fellebbezésre, az egyiknek a lemondása nem befolyásolja a másikat.
De még mindig nem értem, hogyan volt pontosan.
A legegyszerűbb, ha kedden felhívod az ügyvédedet, és megkérdezed, hogy jogerős-e már a házasság felbontását kimondó ítélet. Ebből kiderül, mert, ha jogerős, akkor már nincs mit tenni (illetve összeházasodhattok akár újra), ha még nem jogerős, akkor pedig kérdezz rá, hogy te is fellebbezhetsz-e még, vagy csak a másik fél.
Mi a körülmények ismerete nélkül nem fogunk tudni többet mondani neked sajnos.
nem biztos, hogy ez vonatkozik rátok:
2004. évi CXL. törvény A hatósági döntések jogereje 73/A. (2) A fellebbezésről lemondás vagy a fellebbezés visszavonása esetén jogerőre emelkedik a döntés
A Pp.-ben ezt találtam: 1952. évi III. törvény
A határozatok jogereje 228. §
(2)460 A jogi képviselővel eljáró felek legkésőbb az első fokú ítélet meghozatalát megelőző tárgyalás berekesztéséig benyújtott közös nyilatkozatban a fellebbezési jogukról előzetesen lemondhatnak. A lemondó nyilatkozat nem vonható vissza. A fellebbezési jogról történő előzetes lemondás esetében az ítélet a közlésével jogerőre emelkedik.
Nem vonatkozik rájuk, mert nem előzetes lemondásról van szó.
Néha az ítélet kihirdetését követően a felek, még a tárgyalás berekesztése előtt lemondanak a fellebbezési jogukról. Itt legfeljebb ez történhetett, de még ebben sem vagyok biztos.
Más kérdés, ha közös megegyezéses volt az egész válás, de jobban kéne ismerni az esetet, mert a Kérdező is kicsit keveri a dolgokat.
De az ügyvédje egy másodperc alatt meg fogja mondani majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!