Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartás ügyben bepereltem...

Gyerektartás ügyben bepereltem apámat, de már jogerős lett. Nem kellett volna vmi értesítőt kapnom meddig fellebbezhetek? Mert fellebbezni akartam, én meg azt hittem, ha jogerős lesz, akkor tehetem meg.

Figyelt kérdés
Most már csak az újraperelni lehet?Illetve végre lehet így hajtatni és közben újraperlem?

2012. jan. 9. 12:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Arról, hogy jogerős lett, nem kapsz külön papírt. Az, hogy mennyi időd van fellebbezni, az benne van a határozatban. Külön nem küldenek papírt, mert már egyszer leírták. Az, hogy nem fellebbeztél, azt jelenti, egyet értesz a döntéssel. Jogerős döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.
2012. jan. 9. 12:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem tudod "újraperelni". A jogerős határozattal ún. "res iudicata", ítélt dolog lesz az ügy. Hacsak nem áll be valamilyen változás azokban a körülményekben, amelyek alapján az ítéletet meghozták, nincs ok a perlésre.
2012. jan. 9. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!