Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Azok a házaspárok, akik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azok a házaspárok, akik elválnak, miért válnak el?

Figyelt kérdés
Főként tapasztalatból fakadó válaszok érdekelnek...
2012. márc. 23. 08:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

mert házason egyre több elvárást támasztanak a másikkal szemben

mindenki nyeregben érzi magát

2012. márc. 27. 19:10
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Apam ketszer valt el. Mindketszer elkovette ugyanazokat a hibakat. Egyreszt annyyit dolgozott, mint allat, szoval, ha otthon volt, szinte csak aludt, masreszt meg tulsagosan kinyalta mindket felesege segget. Mindketto megcsalta, mert olyan ferfiat akartak, aki odafigyelj rajuk is. En ertem, hogy a csaladjat akarta eltartani, de kozben igazabol elfelejtett jelen lenni.

En is elvaltam. Nalam inkabb az volt, hogy amikor osszehazasodtunk, mindketten, bar 23-24 evesek voltunk, meg eretlenek. Idobe telt amig rajottem, hogy nem szerelem volt, csak felelem az egyedullettol reszemrol. Es kenyelem a reszerol. Az utolso 3 ev meg olyan volt, mintha csak szimplan lakotarsak lettunk volna.

De nem bantam meg ezt a hazassagot, se a valast, mert sokat tanultam belole, es ma mar sokkal inkabb kepes vagyok szeretni.

2012. ápr. 18. 12:57
 23/27 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok, bocsi a hibakert, csak siettem.
2012. ápr. 18. 12:57
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

1. Anyám-apám válása. 14 év együtt élés után, miután anyám többször szólt a hibákért a kapcsolatban (nem törődés a másikkal, túl sok munka, pénzzel való kompenzálása annak, hogy ő most húdefáradt, gyerekek csak annyit láttunk, hogy lassan kiöntenek a szobából a játékok minket, gyakorlatilag nem volt apánk, csak egy pénzeszsák), apám nem vette komolyan, amikor anya szólt neki. 3 évig próbálta anyu rendbehozni, de nem ment, mert a másik fél nem volt partner benne.

2. Apám-másodikfeleség válása. A feleség azzal érvelt, hogy én odaköltöztem hozzájuk fél évre, felborítva a megszokott rendszert (csak aludni jártam haza a munkám miatt, meg 5 és fél hónap után elköltöztem, hogy ne legyek a nyakukon). Valójában túl sok mindent megkapott apámtól anyagilag is meg figyelem terén is - apám tanult a hibáiból -, de türelmet nem kapott az ő baklövéseihez. Apám a nevelt fiát is fiaként tisztelte és szerette, és ugyanúgy le is cs*szte, ha valamit rosszul csinált, ez sem tetszett a feleségnek, végül megcsalta apámat. Amúgy nagyon szerettem őt is és a fiát is, mai napig beszélünk néha.

3. Barátnőm és férje. Egy munkahelyen dolgozunk mindhárman. 3 éves házasságukat felőrölte a sok sikertelen lombikprogram, az anyós beleszólása a családi életbe (pocskondiázta barátnőmet, mert egy orvosi műhiba miatt természetes úton nem lehet gyereke), a férj meg rohant az anyja után, mint egy pincsikutya. Beszélgetni a végén már nem beszélgettek, nem volt közös téma, ha meg igen, csak vita volt belőle. Lakótársakként néztek a másikra már, így normálisan, békésen, barátilag, de elváltak.

2012. máj. 3. 19:39
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Családi értékrend teljes felborulása, vagy teljes hiánya miatt. Mióta is váltak gyakoribbá a válások? A jelenleg 60-as éveiket taposók körében kezdett egyre elterjedtebbé vállni. Hogy miért? Mert lazultak a társadalmi kohéziók a család összetartását illetően. Ez fokozatosan történt, de a piacgazdaság többé nem kényszerítette a családokat arra, hogy kalákákban fogjanak egy lakásfelújításhoz, házépítéshez. Többé nem mindenki tervezett közös nyaralást a szülőkhöz, hanem megindult a verseny az életben maradásért, a kezdeti magas munkanélküliség anyagilag is szűk keretet jelentett a "nagy család" kapcsolattartására, majd a kényelmes munkát biztosító szocializmus után igencsak oda kellett tenniük magukat azoknak, akik az új kihívásoknak megakartak felelni munkahelyükön. Ez elvonta tőlük az időt, amit a családjaikkal tölthettek volna. És elindult a spirál, ami napjainkra kicsúcsosodni látszik. Ma már természetes érték az, hogy családot 35-40 év között szándékszik alapítani egy nő, legalábbis akkor fog csak gyereket szülni. Ezzel párhuzamosan trend az, hogy az ego erősödik, az emberek elsődleges célja a saját érdekük, és szórakozásuk biztosítása. Azt is látni kell, hogy nem feltétlen léhaságból teszik ezt, mert mellette a munkában és a tanulásban mindenki próbálja oda tenni magát, csak éppen az emberek fejében fogalmazódnak meg olyan értékek, amelyek a családot, és a párkapcsolatok kezelését mellőzik. Sokan írják, hogy tanultak a múlt hibáiból, de látom azt, hogy mégis gyakori, hogy ugyanabba a hibába lépnek újra és újra. Mert a probléma a háttérben akkor is orvosolatlanul marad, az értékrend a fejekben, és az ebből fakadó prioritások. Néha így lehetne jó pár kérdést feltenni magunknak: Mi a fontosabb: a gyerekemmel/párommal együtt vacsorázni, látni, ahogy elalszanak békésen, vagy elmenni a kártyapartira a haverokkal nem törődve senkivel (csak a saját egoval "hogy Nekem jó legyen"? Mi a fontosabb? Közös élmények a családommal, közös barátainkkal, távolabbi családtagjainkkal? Vagy baromkodni a haverokkal húszonéves szinten, "csak mi fiúk együtt"? A válasz egyértelmű, ha egy nő és ha egy férfi olvassa ezt. További probléma, hogy az a férfi, aki normális családi életet él ki is közösítené magát korábbi kapcsolataiból, és hogy ezt elkerülje megpróbál két vasat tartani a tűzben "haverok, buli fanta", és a normális család. Persze ez a kettő nem fér meg egymás mellett. És hosszú távon nem is tartható fenn. Amit soha nem értettem, az az, hogy miért nem ösztönzik inkább egymást a családalapításra, és erre alapozva kezdenek új élménylehetőségeket keresni? Valamiért a férfiak azt hiszik, hogy örökre húszévesként viselkedhetnek szabadidejükben. Képtelenek felelősséget és kötelességtudatot kialakítani magukban. Ami egy nőnél -különösen a gyermek megszületésével- ösztönösen kialakul.
2012. máj. 30. 10:15
 26/27 anonim válasza:

Én azért váltam el, mert megtudtam, hogy a férjem több nővel is megcsalt, és volt egy hosszabb kapcsolata is. Elég hosszú házasság volt, és szerintem szerettük is egymást, de már egyre több dolog zavart engem is benne - többek között a már fentebb is említett alkoholizálás, bulizás és elhízás. Én olyan maradtam, mint az elején, külsőre és belsőre is, és bár sok kísértésnek voltam kitéve, sosem csaltam meg őt.

Hiába jártunk évekig, mielőtt összeköltöztünk, és csak két év együttélés után házasodtunk össze, ez sem óvott meg attól, hogy félreismerjem. Rájöttem, hogy többé nem tudok benne megbízni, és elváltam (gyerekünk nem volt).

Nem volt könnyű megtenni ezt a lépést, de nem bántam meg, most újra boldog vagyok, másvalakivel.

A kérdésre szerintem kár általánosításokkal válaszolni, vannak gyakrabb válóokok, de szerintem a konkrét élmények sokkal tanulságosabbak.

Azt pedig túlzás állítani, hogy mindig csak az egyik fél a hibás. Ez nem igaz, kisebb-nagyobb mértékben mindkét fél tehet róla, hogy megromlik a házasságuk, csak ezt nehéz fel- és beismerni.

38/N

2012. máj. 30. 13:40
 27/27 anonim ***** válasza:
Mert jött egy fiatalabb pipi és nagybátyám - még mielőtt "bezárta volna a kaput" - még döngetni akart egy párat. Azóta megbánta, és nem érti miért nem nyer megbocsájtást.
2012. júl. 17. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!