Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás emelése, hogyan?
Szerinted Magyarország hány százaléka él egyik napról a másikra? Sajnos a ti anyagi helyzetetek nem egyedi, különleges eset, senki nem fog rajta javítani. Úgy tűnik az apa se a szerencse szülötte ha világ életében minimálbérért dolgozott, úgyhogy rá ne számíts, házasodásnál se kellett volna. Tényleg nem tudom hogy nem akar, vagy nem tud jobb fizetést összehozni magának, de a lényeg, hogy úgy tűnik a gyerekediről főleg neked kell gondoskodnod.
Kitartást hozzá.
Most komolyan: az új felesége ott volt, amikor összehoztátok a gyerekeket? Gondolom nem. Miért kéne fizetnie? Nem értem a logikádat, bocsi.... Ha még együtt élnétek, mi lenne?
Válasz a kérdésedre: nem fognak megítélni több gyerektartást, max az állam megelőlegezi.
Egy rövidke történet, hogy lásd még akár rosszabbul is kijöhetsz mint ha hagynád,hogy egy darabig fizesse azt amit tud,aztán később megpróbálod az emeltetést.Hallgass ránk.Nem most jött el ennek az ideje.
Tehát párom önként vállalta,hogy a bírósági hercehurcát kihagyva fizet 110.000 ft-ot gyermeke után volt feleségének.(magas a kereset, ennyit vállalt párom önként)
Édesanyukának valaki bogarat tehetett a fülébe,hogy vigye perre a dolgot,mert anyuka szeretett volna 200.000 ft-ot gyermeke után. Valaki azt mondta neki,hogy tuti megítélik a 200.000 ft-ot.
Na itt párom megálljt parancsolt, és állt elébe a pernek(persze egy jó ügyvéd kellett hozzá)
A bíróság lecsökkentette a 110.000 ft-ot 60 ezer ft-ra. 5ször utasította el édesanyuka kérelmét a bíróság.
Itt ugrunk egy nagyot az időben.Anyuka nem tudta feldologzni,hogy mit veszített el a mohóságával,és a pokol innentől indult,mind a gyereket lelki ronccsá tette,mind bennünket próbált.
Ennek eredménye lett egy gyermekelhelyezés,amit párom megnyert, így lassan fél éve velünk él a gyermek.(pszichológiai vizsgálat jobbnak látta ha nálunk nevelkedik)
Én csak azt akartam ezzelérzékeltetni,hogy légy türelemmel,akár még rosszul is elsülhetnek a dolgok.
A tények:apának nincsmunkahelye,ettől függetlenül nem bújik ki a felelősség alól,tehát fizeti a minimumot. (az,hogy ezt most az új nője adja e- azt senkit nem érdekel) megérkezik a pénz a számládra? Meg.Akkor nem tehetsz semmit.
ügyvéded van?ő ajánlotta neked,hogy menj és emeltesd?azért egy ügyvéd általában képes arra hogy meglássa az esélyeket.Neked itt most nincsesélyed.Türelem.
Neked az új feleségen kívül semmi bajod nincs. Örülj neki, hogy van olyan rendes az az asszony és gondol a férje előző házasságából született gyerekeire, mert tudod nem lenne kötelező.
Nem tudom miért kell így. Képzeld el én igenis megköszönném, ha egy olyan ember segítene felnevelni a gyerekeimet, akinek ez nem kötelessége.
a törvényben rögzített gyerektartás a fizetés 20%-a. nem 40. a maximuma 50%.
Tehát ha most perre mész, akkor a bíróság 20-50% között ítél. Azaz 4000-11000 forint.
gondold meg mit csinálsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!