Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás emelése, hogyan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás emelése, hogyan?

Figyelt kérdés
Már eltelt lassan 4 év a válás óta. Van 2 közös lányunk, akiket a bíróság nálam helyezett el. Az apa eddig a fizetése 40%-át fizette, de már kb 5 hónapja nincs állása. Most a minimum összeget fizet, ami 20 ezer forint. Bedtam a bíróságra az emelés kérelmet. Megvolt az első tárgyalás, de az apuka nem jött el. Megvan a következő időpont is, májusban kellene mennünk, de mi lesz akkor, ha arra sem jön el?
2012. márc. 13. 09:56
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
57%
Akkor nem lesz beleszólása a dolgokba, döntenek nélküle is, ha neki ez nem fontos.
2012. márc. 13. 10:08
 2/38 A kérdező kommentje:
És hogy jut majd el hozzá az információ, hogy többet kellene fizetnie? Ha nem veszi át a bírósági határozatot sem, akkor mi lesz? HA nem fog tudni róla, akkor nem is fog többet fozetni, nekem meg nem fog hinni. Az tuti.
2012. márc. 13. 10:20
 3/38 anonim ***** válasza:
84%
Nincs állása és te még emeltetsz is a gyerektartáson. arra nem gondolsz, hogy ö az akit valaha szerettél és neki is kell ennie például?! tudom, hogy sokba kerül nevelni egy gyereket, de ezt szerintem mérlegelni kell nekünk nöknek mikor szülünk, hogy vajon apa nélkül is fel tudnánk e nevelni.. örülj, hogy aránylag rendesen fizeti a gyerektartást, van aki egy fillért nem fizet...
2012. márc. 13. 10:24
 4/38 anonim ***** válasza:
92%
Ha nincs állása, mégis mi a jó büdös francból tudná kifizetni...
2012. márc. 13. 10:27
 5/38 A kérdező kommentje:

Havi 20 ezer forintot ad csak. Ez azért nem sok 2 gyerekre. A kisebbik láyunk aszmás. (De szerencsére nem drága a gyógyszere)

Csak megél az apa is valamiből. Az új asszony eltartja

2012. márc. 13. 10:36
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz,hogy az új asszony mennyit keres, semmi közöd. Ha milliókat keres havonta, nem kérhetsz több pénzt.
2012. márc. 13. 10:40
 7/38 A kérdező kommentje:
november, december, január és február (csak pár ezer ft) hónapokban a munkaügy utalta a gyerektartást. Ebben a hónapban még nem kaptam pénzt. Ilyenkor honnan kap pénzt az apa és mennyit?
2012. márc. 13. 10:43
 8/38 anonim ***** válasza:
78%

Nem fogják emelni a gyerektartást, ha munkanélküli a volt férjed.

Mégis miből fizetne? Komolyan, gondold már végig, ha nincs jövedelme, akkor meg van határozva egy minimum összeg, amit az állam kifizet helyette. Ezt nem lehet emelni.

Akkor menj bíróságra, amikor lesz munkája. Mert így csak az idődet és az energiádat vesztegeted.

2012. márc. 13. 10:48
 9/38 anonim ***** válasza:
33%
Igazad van, nem sok. de gondolom amikor keresett monjuk 120ezret, és kaptál 50ezer gyerektartást, azt nem sokaltad. :) Egyébként jellemzö ez ránk nökre, hogy a bört is lehúznánk arról akit valaha szerettünk. most örülj ennyinek, ha elmegy dolgozni ugyis ujra kapod a 40%-ot.
2012. márc. 13. 10:48
 10/38 anonim ***** válasza:
83%
Munkanélküli segély után, ha elintézte jár neki kemény 22800ft az önkormányzattól. abból viszont nem vonnak semmit!!
2012. márc. 13. 10:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!