Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt férjem megzsarolt? Hogyan tálaljam ez a mostani férjemnek, és egyáltalán mit lépjek most?
8 évvel ezelőtt elváltunk. Egy darabig még látogatta a kisfiát, aztán kiment külföldre néhány évre, nem is kereste a gyereket, csak a pénzt küldte rendszeresen. Kb egy éve felhívott, hogy hazajött, de azóta sem látogatta meg a fiát.
Közben én férjez mentem, és 2 hónapja kisbabánk született.
Most meg felhívott az exem, és követeli a gyerekét. Mármint hogy innentől ő akarja nevelni.
Persze kinevettem, erre megzsarolt. Azt mondta, ha nem megyek bele, apasági vizsgálatot kér a picivel kapcsolatban. Megint kinevettem, hiszen a baba még csak 2 hónapos, mi meg évek óta nem is találkoztunk. De Ő úgy gondolja, hogy hatalmas balhé tud abból kerekedni, ha megvádol azzal, hogy az övé a kicsi. Szerinte a férjem sem fogja elhinni, hogy nem volt közöttünk semmi, mert hogy az ő szavaival éljek "normális ember nem ad ki egy kalap pénzt egy olyan vizsgálatért, aminek tudja az eredményét"
Az előzővel egyetértek, hogy ez az ok - de szerintem nem bolond, csak frusztrált.
Mindenesetre szerintem mostantól rögzítsd a beszélgetéseiteket! Miért? Hogy ha a láthatás ügyében pert indít, akkor bizonyítani tudd, hogy milyen módszerekkel próbálta tőled elzsarolni a gyereket! Mondasd ki vele, hogy el akarja venni tőled! Rögzítsd! Egy későbbi pernél ez jól fog jönni!
És nyugodtan beperelheted rágalmazásért, ha nyilvánosan elkezdi terjeszteni, hogy ő a gyerek apja (akár csak a családban). Az, hogy neked mondja, kevés. Neked a rágalmazást kell bizonyítani. Hogy szerinte nem rágalmazás, azt meg neki. Ezt egyébként elmondhatod neki!
Csak hogy megnyugodj. jogi szakmám van így nyugodtan közölheted vele, hogy ha polgáriperes bírósági eljárás lessz belőle nos egy apasági vizsgálat dns meghatározása 400.000 köröül mogoz attól függően mennyit húzza halasztja.
De a Ptk azt is közli minden olvasni tudóval, hogy ha valamit állít akkor azt bizonyítsa is, nem az ellenfélnek kell az ellenkezőjét igazolnia.
Űgyhogy ő bizonyítsa be, hogy mikor, milyen tanúk elött, hol meddig találkoztatok, nem neked kell az erényedet védeni bizonyítással. :P
És talán majd az aktust is bemutatja hites férjed s a bíróság elött is? :D
De ami rajtad is segít: Legközelebb hív kerekperec mond meg, hogy minden hívás rögzítve van s ha kinevet s nem hiszi el az ő baja. Te felhívtad rá a figyelmét utánna pedig ismételtesd el vele a fenyegetést oly formában, hogy bárki aki hallja majd tisztában legyen vele, hogy mi az ábra. A beszélgetésben elevenísd fel a többi zsarolást is a gyermeket, a férjed valamint azt is, hogy ő amennyiben tényleg bíróságon akarna kikötni ezzel akkor bizony hamis tanúvallomás bűntettét is előre megfontolt érdekből is elkövetne.
Köszönöm a válaszaitokat. Most már jobban érzem magam, a férjem is maximálisan mellettem áll. A fiamnak eddig nem mondtam semmit, mert ha az apja most is lelép, anélkül hogy akár felügyelet mellett találkoznának, jobb ha nem is tudja, hogy feltűnt egy időre. Abban én is biztos vagyok, hogy nem fogom neki megengedni, hogy elvigye, csak a családsegítőben lehet szó a találkozásról. Ha újra telefonál, felhívom a gyámügyet, és kérem a tanácsukat. Végleg és teljesen nem akarom eltiltani tőle, nem az ő jogai,hanem a gyerekem miatt. Tartok tőle, hogy később kamaszkorában a fejemre olvasná, hogy miattam nem láthatta az apját.
Kedves jogi végzettségű válaszadó! A te válaszodat külön köszönöm. Gondolom azért kell megemlítenem, hogy rögzítem a beszélgetést, mert csak így fogadja el a bíróság, ugye?
Tényleg hálás vagyok mindannyiótok segítségéért és biztatásáért!
Szívesen. A hangi és képi felvételek rögzítéséről a szereplő felet muszály értesíteni.
Az elkeseredés sokakat megvisel s nemtudom milyen tipusu ember amúly a volt férjed de ha te bármilyen formában fenyegetve érzed magad ill a hozzátartozóidat akkor megéri megtenni azokat a védő lépéseket. Ha nagyon belelovalja magát s tényleg pereskedni akar akkor jól jön, ha nem hát elteszed emlékbe "válykáló családtagoknak".
Sokan hiába vannak ben akár évekig is ilyen ügyekben de nem mernek/tudnak lépni a jogi segítség felé ami viszont minden polgárnak megjár. Legtöbbször nem veszik komolyan vagy csak képtelenek feltételezni valaki közeli ismerősről, hogy ennyire aljas legyen. Pedig a legtöbb ilyen rágalmazási ügy bezony a család ill rokonság közt szokott zajlani. A lakóhely szerinti bíróságon van jogitanácsadás amire mindenki jogosult elmenni, élni vele, s ott elmondhatod ha elfajulna a dolog s segítenek a továbbiakban.
Megkaptad a miértre a választ.
Én csak egy tanácsot adnék: amikor felhozza, nevesd ki! Viccelődve kérdezd meg, hogy van neki felesleges százezrei, akkor inkább kösse le a fiatoknak a hülyeségek helyett.
A férjednek mond el mit tervez!
A családodnak meg: Jaj anyu, a Józsi megbolondult. Tönkre akarja tenni a kapcsolatomat: kitalálta hogy azt mondja a Danika az ő fia. Hát micsoda butaság ez.
Inkább tőled hallják meg az igazságot, mint másoktól a pletykát!
Egészen ma délelőttig nem telefonált újra. Sajnos a házi telefonon hívott, így nem tudtam felvenni a beszélgetést. Még az is kérdés, honnan tudta meg az itthoni számomat.
Megkérdezte, hogy meggondoltam-e magam a fiunkkal kapcsolatban. Mondtam neki, hogy nem ,de ha látni akarja, akkor menjünk be együtt a gyámügyre, és ott beszéljük meg. Tiltani nem akarom, de idegen a gyerek számára, ehhez külső segítségre lesz szükség. Azt is elmondtam neki, hogy a férjem tud a fenyegetéséről, és azt üzeni neki, ha a jog megengedi, hogy kérje a vizsgálatot, akkor csinálja, ha akarja, ha nem engedi, akkor meg szálljon le a témáról, mert a férjem nem fogja kérni. Szó nélkül letette a telefont.
Este újra hívott, és közölte, hogy újra külföldre megy bizonytalan időre, majd ha hazajön, folytatjuk az ügyet.
Még jó, hogy a fiamnak nem szóltam az egészről.
Azoknak írom, akik nem értették, mitől paráztam ennyire:
Nem olyan könnyű párt, ráadásul kedves, megértő, "istenlába" pasit találni kisgyerekkel. Nekem sikerült, és komolyan nagyon boldog vagyok vele, velük. A babával vált teljessé az életem. De mindig bennem lesz a görcs, hogy mindezt elveszítem, ezért pánikoltam be ennyire.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
Miújság van veletek azóta?
Kötekedett még az ex?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!