Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Volt férjem megzsarolt?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt férjem megzsarolt? Hogyan tálaljam ez a mostani férjemnek, és egyáltalán mit lépjek most?

Figyelt kérdés

8 évvel ezelőtt elváltunk. Egy darabig még látogatta a kisfiát, aztán kiment külföldre néhány évre, nem is kereste a gyereket, csak a pénzt küldte rendszeresen. Kb egy éve felhívott, hogy hazajött, de azóta sem látogatta meg a fiát.

Közben én férjez mentem, és 2 hónapja kisbabánk született.

Most meg felhívott az exem, és követeli a gyerekét. Mármint hogy innentől ő akarja nevelni.

Persze kinevettem, erre megzsarolt. Azt mondta, ha nem megyek bele, apasági vizsgálatot kér a picivel kapcsolatban. Megint kinevettem, hiszen a baba még csak 2 hónapos, mi meg évek óta nem is találkoztunk. De Ő úgy gondolja, hogy hatalmas balhé tud abból kerekedni, ha megvádol azzal, hogy az övé a kicsi. Szerinte a férjem sem fogja elhinni, hogy nem volt közöttünk semmi, mert hogy az ő szavaival éljek "normális ember nem ad ki egy kalap pénzt egy olyan vizsgálatért, aminek tudja az eredményét"

2012. febr. 29. 14:49
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
8-as! Szerinted az jó megoldás lenne, ha felhívnám a nagyszülőket, tesókat, és már most elmondanám nekik az egészet? Csak az zavar, hogy így lehet hogy potyára égek egy sort, mert üres fenyegetés volt az egész.
2012. febr. 29. 15:10
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ne foglalkozz azzal, hogy mitől tart, tegyél magasról rá /miért, ki ő?!/

Írtam, hogy nem neked kell bizonyítani, azt sem, ha együtt voltak, azt sem, ha nem.

Az a lényeg, hogy nyugodj meg, ártani nem árthat. A pároddal beszéld meg őszintén-ennyi.

2012. febr. 29. 15:11
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

sztem meg ezt az egészet túlparázod.miután elváltatok a biroság szabályozta a láthatást?meg van szabva mikor viheti el?

a másik meg az a gyerek ismeri egyátalán az apját??meg ilyen nincs hogy ő most állit valamit és egyböl az lesz amit ö akar,ez a filmekben van.

2012. febr. 29. 15:13
 14/30 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott valami megoldásféle. Az írtam, hogy én utoljára 1 éve beszéltem vele telefonon, amikor hazajött külföldről. Eddig nem is gondolkodtam rajta, hogy honnan tud a babáról, de nyilván a szüleitől. Velük tartjuk a kapcsolatot az unokájuk miatt, havonta látogatjuk őket. Remélem elismerik, hogy Ők szóltak neki a babáról. Értitek, mire gondolok?
2012. febr. 29. 15:17
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól tudom, "idegen" férfi nem kérhet apasági vizsgálatot, mégha ő az apa, akkor sem. Egy pasi volt a tv-ben nemrég, aki azt mondta, hogy az ő gyereke, akiről szó van, a nő házas, de nem tudott mit tenni, mert apaságit csak a nő kérhetett volna. Szóval ugráljon csak , nem megy vele semmire. A férjednek mondd el, mert ha az ex tálalja, gyanús, hogy hallgattál eddig.

A rokonoknak miért kellene erről tudni? Ez csak a ti dolgotok.

2012. febr. 29. 15:19
 16/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, már egészen megnyugodtam. Tényleg vihar ez az egész egy pohár vízben, csak első hallásra elég gáznak tűnt.

Most megyek babát etetni, majd még később visszanézek, hátha írtok még.

2012. febr. 29. 15:23
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

A családod miért tudna róla, ha lezajlana a teszt? nem az újságban közlik az eredményét!

Ha legközelebb keres ezzel, röhögve mondd a telefonba: ha ennyi felesleges pénzed van, rendben, csináltass tesztet, de jobb lesz, ha behúzod füled-farkad, mert a férjem és a barátai laposra vernek.

Mi az, hogy nem tudod bizonyítani, hogy nem voltak együtt? Feljelented rágalmazásért. De szerintem kár ilyen jogi procedúrába belefolyni emiatt, nem tud mit kitalálni kínjában, ennyi az egész. Tüntesd ki közönnyel, annál hasznosabb nincs.

2012. febr. 29. 15:45
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

mért akarsz ilyen tesztbe bele menni? ha a mostani férjed bízik benned és tudja, hogy övé a pici akkor semmi értelme nincs ennek. én párom biztos, hogy bele se menne, hogy az Ő kis csöppségét ilyen hülyeség miatt vizsgálják.

beszélj a férjeddel lehet hogy Ő is nevet egy jót és már túl is léptetek rajta.

2012. febr. 29. 15:51
 19/30 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Beszéltem a férjemmel, szegény dobott egy hátast. Azt mondta amúgy, hogy engedjük meg nyugodtan a tesztet, ha van rá az exmnek jogilag lehetősége, de szerinte nem fog semmit csinálni, csak a szája nagy.

Bennem azért felmerült még egy kérdés, mégpedig a láthatásé. Amíg látogatta a gyereket, addig soha nem gördítettem elé akadályt. El soha nem vitte, mert akkor még csak 1 éves körül volt, de jöhetett hozzá. Most azon gondolkodtam el, hogy biztonságos-e rábízni a fiamat, ha el akarja vinni. Mert aki ilyesmivel fenyegetőzik, attól kitelik, hogy nem hozza haza a gyereket. Azt hiszem, muszáj lesz bírósághoz, vagy gyámügyhöz fordulnom a láthatás miatt - ha egyáltalán tényleg találkozni akar a fiával -, mert egyelőre csak ellenőrzött körülmények között engedném a közelébe.

Még valami bánt, de ez kicsit moralizálásnak fog tűnni. A férjemmel 6 éve vagyunk együtt, Ők soha nem is találkoztak egymással. A férjem elfogadott engem kisgyerekkel, a sajátjaként neveli azóta is. Igazi család lettünk. Most, hogy megszületett a saját babája is, még teljesebb lett minden. Erre jön az ex, és jól belerondít ebbe az egészbe. Komolyan sajnálom a férjemet a helyzet miatt.

2012. febr. 29. 16:24
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Az exed nem kérhet apasági vizsgálatot. A jelenlegi férjed kérhetne, de nyilván ő nem akar, és csak azért, hogy az exed befogja a száját, biztosan nem is csináltatnék, mert az olyan bizonygatásféle lenne. Tehát ebből a szempontból nem tehet semmit az ex, csak fenyegetőzhet, de én a helyetekben arcon röhögném.

A gyereket kizárt, hogy neki ítélik, nyugodtan pereljen ha akar, nincs az a bíróság aki neki adná. Gyakorlatilag alig ismeri a gyerekét, az sem biztos, hogy a gyerek megismerné, hiszen évekig nem látta. Nem volt akadályozva a láthatás, saját jószántából nem volt kíváncsi a gyerekre, tehát erkölcsileg semmi joga a gyerekéhez. A láthatást valószínűleg megítélik, de eleinte mindenképpen csak úgy, hogy felügyelet mellett pl. a családsegítőben, már csak azért is, hogy összeismerkedjenek. Nem tudom, mi van leírva a gyermekelhelyezésről és láthatásról szóló végzésben, ha nagyon kicsi volt a váláskor, akkor még biztos helyben láthatás volt leírva. Ha azóta nem lett rajta változtatva, akkor perelhet, de addig nem kell odaadnod a gyereket neki, amíg meg nem változtatják az ítéletet. Magánemberként pedig azt mondom, hogy ha a feje tetejére állna sem adnám oda neki a gyereket láthatásra, és nemcsak amiatt, hogy mi van, ha nem hozza vissza. Azért sem, mert gyakorlatilag idegen a gyerek számára, és nem lehet kitenni egy gyereket annak, hogy elmenjen egy idegennel. Hiába az apja genetikailag, ez semmit sem jelent, ezt fényesen bizonyította apuka is azzal, hogy le se sz..ta a gyereket. Gyereket csinálni a hülye is tud, de azt fel is kell nevelni. Nem gondolja, hogy most fogja és viszi??? Nyugodtan csapkodja magát a földhöz, legfeljebb becsípődik a dereka, de húzzon a p..csába, a gyereke nem plüssmaci, hogy pár évente elővegye és megnézze.

2012. febr. 29. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!