Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerek láthatás, igazolvány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerek láthatás, igazolvány kell az apának?

Figyelt kérdés

Apuka kéthetente péntektől vasárnapig viszi el a gyereket.a bírósági végzés szerint én köteles vagyok az apának átadni a gyermek egészségügyi és személyes iratait a kapcsolattartás időtartamára.Tudom,senki nem hallott még ilyet,az én ügyvédem se érti,pedig 20 éve ilyen ügyekkel foglalkozik.

Szerintem ha a gyereket baleset érné,akkor is ellátják,nem fogják az ut mellett hagyni,mert a taj kártya nincs ott.Ezen kívül lakcímkártyája van még.3 éves,személyit majd tavasszal csináltatok neki.Továbbá 500 méterre lakunk egymástól az apával,ha esetleg valami történne,ugyis értesítve vagyok.Mellesleg azért nem szeretném átadni az igazolványokat,mert ő akar személyit csináltatni a gyereknek,és mivel sofőrként dolgozik,külföldre jár,az a mániája,hogy a gyereket elvinné magával.Mi van akkor,ha nem adom oda a személyes iratokat? megbüntetnek?

2012. febr. 27. 10:22
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Kérdező,

nekem nagyon furcsa, hogy amikor jöttek a nem a te pártodon álló válaszok, akkor apuka hirtelen "nem foglalkozik a gyerekkel" és "el akarja rabolni, hogy téged idegesítsen.

A válasz a kérdésedre: a bíróságon tudod kérvényezni a módosítást.

Nálunk a párom egyedül próbálta intézni az útlevelet, nem sikerült neki, nekem kellett egy beleegyező papírt írni és azzal visszamennie. Ez Bp. 7. kerületi okmányiroda.

2012. febr. 27. 15:27
 32/39 anonim ***** válasza:
77%

Azért egy magát kultúrembernek valló ember ilyet nem reagál. Nem is értem. Ez egy oldal ahol tájékozódni lehet, de a mi véleményünk nem szentírás.

Nem tör pálcát feletted, hiszen nem is ismer, csak leírta a véleményét. Mit számít neked mit gondol rólad, ha nem lennél ilyen, fel sem háborodnál rajta.

2012. febr. 27. 15:49
 33/39 anonim ***** válasza:
58%

"az a mániája,hogy a gyereket elvinné magával"

Te is ezt akarod,csak épp nálad vannak a papírjai.Most tényleg azt fogjátok játszani,hogy hogy tudtok keresztbe tenni a másiknak? Ez nem hatalmi harc,ez csak egy utazás.Ha most nem vagytok képesek egy ilyen dologban megegyezni,akkor ez a szegény gyerek nagykorúként fogja először átlépni a határt és nem fogja megköszönni,hogy egész gyerekkora arról szólt,hogy a szülei hogyan gáncsolták el egymást.

2012. febr. 27. 22:01
 34/39 anonim ***** válasza:
77%

Pl.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__27..

Ezen is elgondolkodtam.

Hát ilyenek egymással az emberek. Biztos ezt teszi a "szerelem"...röhej.

2012. febr. 28. 08:56
 35/39 anonim ***** válasza:
79%

nem olvastam el minden választ. általában tényleg nem szokták beleírni a végzésekbe, de vannak olyan esetek amikor szükséges.

nálunk az volt, hogy szerettük volna a gyermeket a jogos láthatás alatt elvinni nyaralni 1 hétre. Közeledett a nyaralás dátuma, párom többször kérte az útlevelet, mindig nemleges választ kapott volt feleségétől.

ennek hatására páromék kérték, hogy módosítsák a végzést arra, hogy az édesanyuka köteles átadni az utiokmányokat láthatás kezdetével. Ezért nekünk bele is lett foglalva, sőt azt is belefoglalta a bíróság, hogy bár ez nem kikényszeríthető dolog(tehát elvileg senki nem veheti ki anyuka kezéből erőszakkal az okmányokat) de amennyiben nem adja át, és ezzel ellehetetlenül a nyaralás, úgy az édesapukának kártérítési követelése is lehet. Sajnos meg is történt amitől tartottunk nem adta oda az útlevelet, így a befizetett összeg elveszett, ennek már 2 éve, gyermeket nekünk ítélte a bíróság sok más húzása miatt.

2012. febr. 28. 09:46
 36/39 A kérdező kommentje:

Annyira bírom,hogy überokosak az emberek...A kérdező leírt egy kérdést,amit nem itt kellett volna feltennie,bár gondolom,tanácstalan lehet,ezért érdekelte volna sok különböző ember véleménye.

Igazából nem tudjuk a körítést,tehát hogy miért váltak el,mikor,nem ismerjük sem őt,sem az apát.Bár számomra roppant egyszerű a történet,mert én pont ilyesmiken mentem túl.Apát sosem érdekelte a gyerek.Anya megelégelte Apa linkségét,kitette a szűrét.Nem látok sehol harmadik személyt.Apatigris most pajzsként tartja maga előtt a gyerekét,csak hogy Anyával kitolhasson.Az olvasottakból kiderül,Anya nem a kéthetenkénti láthatást nehezményezi,hanem az értelmetlen dolgokat.Feltett egy kérdést,aztán a végére már ki lett kiáltva rossz anyának,aki csupa gonoszság,jaj szegény Apának...

Ez baromi gusztustalan dolog!!!!!!!!!!!

2012. febr. 28. 14:30
 37/39 A kérdező kommentje:
A kérdező ismerőse vagyok a kérdező gépéről,mielőtt megint mindenki nekiesne.
2012. febr. 28. 14:32
 38/39 anonim ***** válasza:
72%

Oda kell adni,ha leírták a jegyzőkönyvbe.Ellenben ha nem beteges,nem szorul kezelésre,nem laktok másik településen,nem vagy köteles odaadni a személyes iratok eredetijét.A gyerek 6 éves koráig elég,ha a fénymásolatot adod oda.Amikor a gyerek az apánál van nyáron két hétig,akkor azért oda kell adni.

Ezt az ügyvéd kérhette,mert jogszabály nincs ilyenre.Onnét tudom,hogy nálam pont ez a helyzet,apa vagyok.De én nem is variálok ezen,most 5 éves a gyerekem,13 hónapos kora óta vagyunk külön.Ha másolatot kapok,az is jó,nyaraláskor nálam van az igazolvány,ha meg belázasodik a gyerek,vagy ilyesmi,mikor nálam van,adok neki lázcsillapítót,és hazaviszem,mégiscsak az anyja hordja orvoshoz,meg a beteg gyerek csak az anyját követeli.

2012. febr. 28. 14:48
 39/39 anonim ***** válasza:
67%
de örülök, hogy lepontoztak csak azért mert megnyerte párom a gyermekelhelyezést. Hát igen ilyen is van ma magyarországon.
2012. febr. 28. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!