Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerek láthatás, igazolvány kell az apának?
Apuka kéthetente péntektől vasárnapig viszi el a gyereket.a bírósági végzés szerint én köteles vagyok az apának átadni a gyermek egészségügyi és személyes iratait a kapcsolattartás időtartamára.Tudom,senki nem hallott még ilyet,az én ügyvédem se érti,pedig 20 éve ilyen ügyekkel foglalkozik.
Szerintem ha a gyereket baleset érné,akkor is ellátják,nem fogják az ut mellett hagyni,mert a taj kártya nincs ott.Ezen kívül lakcímkártyája van még.3 éves,személyit majd tavasszal csináltatok neki.Továbbá 500 méterre lakunk egymástól az apával,ha esetleg valami történne,ugyis értesítve vagyok.Mellesleg azért nem szeretném átadni az igazolványokat,mert ő akar személyit csináltatni a gyereknek,és mivel sofőrként dolgozik,külföldre jár,az a mániája,hogy a gyereket elvinné magával.Mi van akkor,ha nem adom oda a személyes iratokat? megbüntetnek?
Kedves Kérdező,
nekem nagyon furcsa, hogy amikor jöttek a nem a te pártodon álló válaszok, akkor apuka hirtelen "nem foglalkozik a gyerekkel" és "el akarja rabolni, hogy téged idegesítsen.
A válasz a kérdésedre: a bíróságon tudod kérvényezni a módosítást.
Nálunk a párom egyedül próbálta intézni az útlevelet, nem sikerült neki, nekem kellett egy beleegyező papírt írni és azzal visszamennie. Ez Bp. 7. kerületi okmányiroda.
Azért egy magát kultúrembernek valló ember ilyet nem reagál. Nem is értem. Ez egy oldal ahol tájékozódni lehet, de a mi véleményünk nem szentírás.
Nem tör pálcát feletted, hiszen nem is ismer, csak leírta a véleményét. Mit számít neked mit gondol rólad, ha nem lennél ilyen, fel sem háborodnál rajta.
"az a mániája,hogy a gyereket elvinné magával"
Te is ezt akarod,csak épp nálad vannak a papírjai.Most tényleg azt fogjátok játszani,hogy hogy tudtok keresztbe tenni a másiknak? Ez nem hatalmi harc,ez csak egy utazás.Ha most nem vagytok képesek egy ilyen dologban megegyezni,akkor ez a szegény gyerek nagykorúként fogja először átlépni a határt és nem fogja megköszönni,hogy egész gyerekkora arról szólt,hogy a szülei hogyan gáncsolták el egymást.
Pl.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__27..
Ezen is elgondolkodtam.
Hát ilyenek egymással az emberek. Biztos ezt teszi a "szerelem"...röhej.
nem olvastam el minden választ. általában tényleg nem szokták beleírni a végzésekbe, de vannak olyan esetek amikor szükséges.
nálunk az volt, hogy szerettük volna a gyermeket a jogos láthatás alatt elvinni nyaralni 1 hétre. Közeledett a nyaralás dátuma, párom többször kérte az útlevelet, mindig nemleges választ kapott volt feleségétől.
ennek hatására páromék kérték, hogy módosítsák a végzést arra, hogy az édesanyuka köteles átadni az utiokmányokat láthatás kezdetével. Ezért nekünk bele is lett foglalva, sőt azt is belefoglalta a bíróság, hogy bár ez nem kikényszeríthető dolog(tehát elvileg senki nem veheti ki anyuka kezéből erőszakkal az okmányokat) de amennyiben nem adja át, és ezzel ellehetetlenül a nyaralás, úgy az édesapukának kártérítési követelése is lehet. Sajnos meg is történt amitől tartottunk nem adta oda az útlevelet, így a befizetett összeg elveszett, ennek már 2 éve, gyermeket nekünk ítélte a bíróság sok más húzása miatt.
Annyira bírom,hogy überokosak az emberek...A kérdező leírt egy kérdést,amit nem itt kellett volna feltennie,bár gondolom,tanácstalan lehet,ezért érdekelte volna sok különböző ember véleménye.
Igazából nem tudjuk a körítést,tehát hogy miért váltak el,mikor,nem ismerjük sem őt,sem az apát.Bár számomra roppant egyszerű a történet,mert én pont ilyesmiken mentem túl.Apát sosem érdekelte a gyerek.Anya megelégelte Apa linkségét,kitette a szűrét.Nem látok sehol harmadik személyt.Apatigris most pajzsként tartja maga előtt a gyerekét,csak hogy Anyával kitolhasson.Az olvasottakból kiderül,Anya nem a kéthetenkénti láthatást nehezményezi,hanem az értelmetlen dolgokat.Feltett egy kérdést,aztán a végére már ki lett kiáltva rossz anyának,aki csupa gonoszság,jaj szegény Apának...
Ez baromi gusztustalan dolog!!!!!!!!!!!
Oda kell adni,ha leírták a jegyzőkönyvbe.Ellenben ha nem beteges,nem szorul kezelésre,nem laktok másik településen,nem vagy köteles odaadni a személyes iratok eredetijét.A gyerek 6 éves koráig elég,ha a fénymásolatot adod oda.Amikor a gyerek az apánál van nyáron két hétig,akkor azért oda kell adni.
Ezt az ügyvéd kérhette,mert jogszabály nincs ilyenre.Onnét tudom,hogy nálam pont ez a helyzet,apa vagyok.De én nem is variálok ezen,most 5 éves a gyerekem,13 hónapos kora óta vagyunk külön.Ha másolatot kapok,az is jó,nyaraláskor nálam van az igazolvány,ha meg belázasodik a gyerek,vagy ilyesmi,mikor nálam van,adok neki lázcsillapítót,és hazaviszem,mégiscsak az anyja hordja orvoshoz,meg a beteg gyerek csak az anyját követeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!