Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerek láthatás, igazolvány...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerek láthatás, igazolvány kell az apának?

Figyelt kérdés

Apuka kéthetente péntektől vasárnapig viszi el a gyereket.a bírósági végzés szerint én köteles vagyok az apának átadni a gyermek egészségügyi és személyes iratait a kapcsolattartás időtartamára.Tudom,senki nem hallott még ilyet,az én ügyvédem se érti,pedig 20 éve ilyen ügyekkel foglalkozik.

Szerintem ha a gyereket baleset érné,akkor is ellátják,nem fogják az ut mellett hagyni,mert a taj kártya nincs ott.Ezen kívül lakcímkártyája van még.3 éves,személyit majd tavasszal csináltatok neki.Továbbá 500 méterre lakunk egymástól az apával,ha esetleg valami történne,ugyis értesítve vagyok.Mellesleg azért nem szeretném átadni az igazolványokat,mert ő akar személyit csináltatni a gyereknek,és mivel sofőrként dolgozik,külföldre jár,az a mániája,hogy a gyereket elvinné magával.Mi van akkor,ha nem adom oda a személyes iratokat? megbüntetnek?

2012. febr. 27. 10:22
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
nem a gyereket nem akarom odaadni,hanem az iratait.lakcímkártya,taj kártya.3 éves gyerekről beszélünk.Mivel apuka sofőrként tengeti életét,ez a heppje,hogy a gyereket elviszi magával.Megkérdezném,melyik az a jóérzésű anyuka,aki nyugodt szívvel odaad egy 3 éves gyereket bizonytalan időre?mert soha nem tudja,mennyi lesz az út,egy tervezett,biztosra vett 2 nap percek alatt átfordulhat 4-5-6 nappá.Értetlenül állok a kérdés előtt,hogy miért adjam oda az iratokat? ha másik városban,vagy messze laknánk,akkor persze meg se kérdezném,adnám a gyerekkel.de így?hogy szinte szomszédok vagyunk????
2012. febr. 27. 11:21
 12/39 anonim ***** válasza:
77%
Érdekes az a világ, ahol a nő gyereket vállal egy férfivel, aztán meg féltenie kell a gyereket a saját apjától....
2012. febr. 27. 11:48
 13/39 anonim ***** válasza:
70%
Azt azért tudd, hogy nélküled nem csináltathat neki útlevelet, személyit, tehát nem viheti külföldre a tudtod nélkül. Mindkét szülő aláírása kell hozzá.
2012. febr. 27. 11:48
 14/39 anonim ***** válasza:
21%

Amit a bíróság előír, arra köteles vagy, hiába szokatlan. (Valóban furcsa, de biztos oka volt, hogy előírták.) Ha nem tetszik, újra fordulj a bírósághoz, és kérd ennek megváltoztatását.

Egyébként apuka viheti ám külföldre a gyereket, ha a felügyeleti jogát nem vonták meg! Természetesen nem a tudtod nélkül, de az engedélyed nem kell egy nyaraláshoz pl. (Mondjuk nyáron két hetet nála van, ezt a két hetet tölthetik külföldön.)

2012. febr. 27. 11:49
 15/39 anonim ***** válasza:
73%
Személyihez nem kell, elég az egyiké és azt se kell igazolni, hogy ő a gondozó szülő
2012. febr. 27. 11:50
 16/39 anonim ***** válasza:
54%
Az útlevélhez persze kell mindkét szülő aláírása, de ha már van, akkor utána külön engedély nem kell - normális kereteken belül persze!
2012. febr. 27. 11:51
 17/39 A kérdező kommentje:

Most intézem a személyit.Ha nem tudnám igazolni a bírói végzéssel,hogy én vagyok a törvényes képviselő,akkor kellett volna aláírás az apától is.Igen,elintézheti csak az egyik szülő,de kell a másik aláírása/beleegyezése is,amennyiben nincs ilyen papír.még a lakcímkártyához is kellett.

Külföldre vitel,nyaralás: De igenis kell a beleegyezés,belföldön oda viszi,ahova akarja,külföldre nem viheti ki,na de ÉN SE!!!!

oda vissza kell a beleegyezés.Tudom,mert ezt is most intézem,ezért kellett az ügyvéd,mivel apuka nem engedi meg,hogy 6 napra Svájcba menjek a gyerekkel...

2012. febr. 27. 12:03
 18/39 anonim ***** válasza:
78%
Én apa vagyok. Van 2 lányom. Kéthetente itt vannak nálunk. A kisebbik aszthmás és egyszer befulladt. Nem volt nálunk a Taj kártyája, mert anyuka soh anm eadta ide a papírjait. Akkor este, amikor befulladt elvittük az ügyeletre és az orvos nem volt hajlandó megvizsgálni, mert nem volt nála a Taj kártyája. Rohantam vele a kórházba, ahol szintén nem foglalkoztak vele. Ordítottam mindenkivel , hogy a gyereknek inhallálni kell géppel, segítsenek rajta. Ezt el is kezdték. Felhívtam az anyját , hogy küldje át a Taj számot sms.ben, és még az anyjának állt feljebb. Másnap lehozta az anyja a Taj kártyát és a kórház csak így fogadta el rendesen. Ez nem vicc, vegyétek komolyan. A mai változó jogrendszerben mindenre kell számítani. A TAj kártya és a lakcím kártya, sőt még az adókértyájuk is itt van nálam mindig. Ez nem vicc!!!
2012. febr. 27. 12:05
 19/39 anonim ***** válasza:
25%
7/11 vagyok.Ha nem akarja elvinni a gyereket papírok nélkül akkor nem viszi.Legyen ott tanú, hogy te biztosítottad a láthatást, de Ő nem kérte.Ez csak kötekedés a részéről.Mikor váltatok el?Én se engedném el bizonytalan időre a gyereket.
2012. febr. 27. 12:11
 20/39 A kérdező kommentje:
ha beteg lenne,vagy messze laknánk,nem bazsalyognék a kérdésen.de az apának pusztán azért kell az a nyomorult kártya,mert el akarja vinni a gyereket,mindenáron ki akar játszani,meg is mondta,elveszi a gyereket.Akkor se foglalkozott vele,mig együtt éltünk,most se.Kifejezetten idegesíti a fia...
2012. febr. 27. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!