Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerek láthatás, igazolvány kell az apának?
Apuka kéthetente péntektől vasárnapig viszi el a gyereket.a bírósági végzés szerint én köteles vagyok az apának átadni a gyermek egészségügyi és személyes iratait a kapcsolattartás időtartamára.Tudom,senki nem hallott még ilyet,az én ügyvédem se érti,pedig 20 éve ilyen ügyekkel foglalkozik.
Szerintem ha a gyereket baleset érné,akkor is ellátják,nem fogják az ut mellett hagyni,mert a taj kártya nincs ott.Ezen kívül lakcímkártyája van még.3 éves,személyit majd tavasszal csináltatok neki.Továbbá 500 méterre lakunk egymástól az apával,ha esetleg valami történne,ugyis értesítve vagyok.Mellesleg azért nem szeretném átadni az igazolványokat,mert ő akar személyit csináltatni a gyereknek,és mivel sofőrként dolgozik,külföldre jár,az a mániája,hogy a gyereket elvinné magával.Mi van akkor,ha nem adom oda a személyes iratokat? megbüntetnek?
Nem ertem, hogy a kedves valaszadok mit nem ertenek... Az anyukatol el akarja venni a gyereket a gyerek apja, es ezt szeretne az anyuka elkerulni... Nem szeretne, hogy a pici fiat kulfoldre vigye az o beleegyezese nelkul.
Kerdezonek: menj be a birosagra az ingyenes napon, es erdeklodj, hogy mit tehetnel. Nem tudok masban segiteni...
Én írtam először, hogy a gyerek mellé az eredeti iratokat is adnod kell, mert:
- erre kötelez a bírósági végzés.
- ha a gyerekkel történik valami, tényleg szükség lehet rá
- te is a gyereket várod vissza, nem a fényképét.
Az apa, amíg a felügyeletet gyakorolja oda viszi a gyereket, ahova akarja, és ha valami éri ott (pl. egy hasmenés egy hétvégi strandolás után), akkor kellenek az iratai. Azok az ő iratai, nem a tieid. És nem leszel ott 500 méterre. Lehet, hogy ki van nyomva a telefonod hajnal kettőkor, amikor a gyerek tajszáma után érdeklődnének...
Egyébként tajkártyát a megyei egészségbiztosítónál bármikor lehet csináltatni, elkérnek érte 2500 Ft-ot és majd küldik postán. Adóval gondolom ugyanez a helyzet (egyik sem igazolvány, csak azért van, hogy a álompolgárnál mindig meglegyen a szám).
A személyi más kérdés, abból nem adnak újat, míg a régit be nem vonják, vagy meg nem semmisül/el nem vész. Persze ha az apa aláírja mint gondviselő, nem hiszem, hogy bármelyik ocsmányiroda szőrözne azzal, hogy megvizsgálja, hogy a gyereknek valóban ő-e a gondviselője. Ergo bejelenti, hogy elveszett az előző és kéri egy újnak a kiállítását. A nálad lévő igazolvány lesz az érvénytelen.
A kamionról meg úgyis leszállítják a 3 éves gyereket a határon, a határőr sem hülye...
Hozzáállásod alapján nem csodálkozom, hogy elvált asszony lettél. Ennyire kisstílű, buta nő mellett én sem maradnék meg. Méghogy nem adja oda a gyerek papírjait... Ha 10 disznót utaztatsz a vágóhídra, annak is kellenek az eredeti papírjai!
Borzalmas ez a sok elcseszett emberi kapcsolat. Én szégyellem magam miattatok.
Sorra ilyen kérdések:
Mennyi időre visszamenőleg követelhetem a gyerektartást?
Ode kell adnom...?
Elviheti?
Elveszi?
Nem engedi látni...
Ellenem hangolja...
Mennyi esélyem van, hogy megkapom?...
Ha nem tudtok normálisan viselkedni NE SZÜLJETEK gyereket! Nem kötelező.
Ez az apákra is vonatkozik. Húzzon gumit, ha képtelen normálisan hozzáállni a dolgokhoz. De süllyedjetek csak nyugodtan a saját langyos, híg, fosotokba. Sok jóra nem számíthattok.
Szegény gyerek.
Persze nekem sem kötelező válaszolni. Elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!