Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált apukák miért nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált apukák miért nem akartok megfelelően gondoskodni a gyerekeitekről?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem az embereket,hogyan lehetnek ennyire aljasak és felelőtlenek.Ha valaki elválik,azt a házastársától teszi nem a gyerekeitől.Miért gondolja a válás után apuka,hogy neki már nem kötelessége megfelelően gondoskodni a gyerekről?És főleg,hogy jön ahhoz az új maca,hogy ezt várja egy apától?Milyen ember az ilyen?És milyen nő esetleg anya aki ebben támogatja?Aki olyan embert válasz maga mellé akinek gyereke van,az tudomásul vette,hogy a párjának kötelezettségei vannak nem?Ne akkor akarjon a párja gyerekétől elvenni ha úgy látja a közöseket nem tudják eltartani.Az a gyerek(ek) már megvan(nak)róluk mindenképpen gondoskodni kell.De azt el lehet dönteni,hogy a jövőben mennyit tud még vállalni ennek tudatában a pár.Vagy nem?Nem ezt diktálná a józan ész,hogy amennyit el tudnak biztonsággal tartani?Gusztustalan és undorító amikor valaki a saját javára gyereket akar megrövidíteni.És egyáltalán,egy szülőt erre hogy visz rá a lelkiismerete?Kiszúrja a szemét 20 ezerrel,vagy sokan még kevesebbel,de még azt is állítják az anya nem a gyerekre költi.Normális aki ilyet mond?Akkor az a gyerek miből él,a semmiből?Nem felháborító?Különben is,ha annyira rossz az anya,akkor miért nem neveli az apa a gyerekeket?Na ez aztán nem tetszene az új asszonykáknak biztosan.De ha a gyerekeimet nem tudom biztonságban,akkor csak teszek valamit nem?Hogy lehetnek ennyire érzéketlenek és undorítóak emberek?
2009. jún. 3. 22:24
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
77%

Oké, valami bajod van. Akkor írj a problémádról. De ne általánosíts.

Nem az elvált apukák érzéketlenek és undorítóak, hanem akad néhány. Ugyanúgy ahogy akad nő, aki az apja ellen neveli a gyerekét, eltiltja tőle. Ahogy van új feleség aki kiútálja a régi gyereket a családból és eltiltja tőle az apát, és akadnak elvátlt házastársak akik még a válás után is azzal vannak elfoglalva, hogy egymást marják, ahelyett, hogy élnék az életüket és tisztességesen nevelnék a gyerekeiket.

De ez a kisebbség. A többség közös megegyezéssel válik, gondoskodik a gyerekekről és az új kapcsolatokban is szívesen látják őket.

Tehát, ha valami problámád van, akkor kérdezz, de ne általánosíts.

2009. jún. 3. 22:31
 2/35 anonim ***** válasza:
78%

Igazán nem értem, hogy miért áltaánositasz, nem mindenki olyan, mint ahogy irod.

Az hogy miért az anyánál vannak a gyerekek, azt nem az apa dönti el, hanem a biróság. Ha az anyának itélték öket, és az apa magához veszi öket, akkor jogilag gyerekrablást hajtott végre és megbüntetik. Magyarországon sajnos olyan a joggyakorlat, hogy a gyerekeket - kevés és ritka kivételtöl eltekintve - az anyának adják, és az apa csak fizethet. Nem mindig az apa a hibás a válásban, ha az anya hagyja ott - vagy dobja ki - az apát, akkor is a gyerekek nála maradnak. Hogy a gyerektartást mire költi, azt se ellenörzi senki - és ha a gyerek szakadt, piszkos ruhában van egész nap, meg nem kap rendesen enni - vagy keveset, vagy csak valami vacak kaját, akkor se érdekel senkit.

Ne csak az egyik oldalt nézzed - és ha még nem voltál ilyen helyzetben, akkor nem nagyon tudod, hogy mit beszélsz.

2009. jún. 3. 22:32
 3/35 anonim ***** válasza:
39%
Próblémád van a gyerektartással? Bántja a szemed az új asszonyka? Vagy mi a bajod? Egyébként is! Neked 20e Ft semmi? Az apám rokkantnyugdíjas! Alíg kap többet! Ő fizessen annyit? Így is megtesz értünk mindent, amit csak tud! Különben is annak a gyereknek van anyja is! Nem az apja volt ott amikor megfogant! Ha van anyja, akkor törödjön azzal, hogy tűzön-vízen át gondoskodjon a gyermekéről! Ahelyett, hogy az apát és az új feleséget és közös gyermekeit hurrognák le itt egyesek, megmutathatnák hogy igenis tudnak érvényesülni és anyagi javakat biztosítani az apa támogatása nélkül is! Egy szerelmes nő annak szül,akit választott a szíve! Végezetül! Nem az az új kapcsolatban született gyereket kell közvetetten bántani!
2009. jún. 3. 22:41
 4/35 A kérdező kommentje:
Hát ez az,ha a gyereknek nem megfelelőek a körülményei,vagy ahogy írod szakadt koszos,akkor miért nem tesz az apa és az új felesége ez ellen?Miért nem perelik el a gyerekeket?Ezt lehet bizonyítani a bíróságon is ha valóban így van.De szerintem sokaknak csak az a fontos,hogy a saját sérelmeiket megtorolhassák,vagy az,hogy egy új kapcsolatban gond nélkül élhessenek.De akinek gyerekei vannak,annak kötelezettsége is.Sőt nem csak fizetési,de egyéb is.És ,hogy nem sokan vannak akik ezt teszik?Naponta vannak itt ilyen kérdések kitéve,hogy hogyan tudnák a szerencsétlen előző kapcsolatból való gyereket megrövidíteni.És magam körül is sok ilyen elvált párt látok.Egyébként szerencsémre nekem nincs ilyen problémám,remélem nem is lesz soha.Boldognak mondhatom a házasságomat,3 gyönyörű gyerekkel.De aki maga is szülő,az felháborítónak találja szerintem ha egy gyerekről úgy beszélnek mint egy megunt tárgyról egy koloncról,aki csak útban van,és nyűg a vele járó költségek.Én úgy látom,hogy az új asszonykák többsége azt szeretné,ha a párja elfelejtené a múltját a gyerekeivel együtt.Pedig ezt tudja akkor is amikor Őt választja társának.Biztosan nem mindenki,de nagyon sokan.És milyen hülye duma az,hogy az apának is van joga új életet kezdeni?Van hát ahogy az anyának is,de nem a meglévő gyereke kárára.
2009. jún. 3. 22:46
 5/35 anonim ***** válasza:
72%

Tudod, ide az ír, akinek gondja van. Akinek nincs, az miért írjon. Az én elég nagy baráti, ismerősi körömben 1 problémás válás volt, az összes többi többé kevésbé békésen lezajlott, elcsitultak a kedélyek, jól megvannak.

Ha neked nincs is semmi problémád, akkor főleg miért általánosítasz? Mire jó ez?

2009. jún. 3. 22:53
 6/35 anonim ***** válasza:
87%
Csak arra válaszolok, hogy miért nem perelik el a gyereket, ha az anya nem rendesen látja el öket: egy közeli ismerösnél is eza helyzet, az apa már több,mint 2 éve probálja a gyerekeket megkapni, és a biróság megint az anyának itéli öket, mert "az anya látta eddig is el öket, és nem lehet tudni, hogy az apa is akarná-e öket mindennap magánál tartani" - amikor éppen ezért inditotta el a pert. Az ügyvéd megmondta, hogy ne is ´számitson arra, hogy megváltoztatják az elhelyezést, illetve csak akkor, ha a gyerekeket olyan mértékben veri vagy egyéb módon károsítja, hogy elitélik az anyát emiatt garázdaságért.
2009. jún. 3. 22:54
 7/35 A kérdező kommentje:

Kedves 22,41-es.

Gyereket vállalni közös felelősség,ami anya és apa dolga feladata.És azért mert elválik egy szülőpár,attól a gyerekeiknek még a szüleik maradnak mindig.Épeszű ember nem mond ilyet,hogy tartsa el a gyerekét az anyja.Az apának ugyan úgy kötelessége.Talán meg kellene gondolni előbb,hogy ki hogyan mire vállalja a gyerekét.És igen,egy szülő köteles a saját megélhetése kárára is eltartani.Elvégre nem a gyerek felelőtlensége a léte,hanem a szüleié.Aki nem tud megfelelően gondoskodni róla,az ne csináljon gyereket.És szó nincsen róla,hogy ezzel bármelyik oldal gyerekét akarnám bántani.A szülőknek mindegyik gyerekükről egyformán kutya kötelességük gondoskodni.Mind az anyának,mind az apának is!!!

2009. jún. 3. 22:57
 8/35 anonim ***** válasza:
69%
Ohh hát én sem váltam még soha. De sok elvált ismerősöm van. Érdekes módon mindig az kever,aki neveli a gyereket, pletykál,ármánykodik össze-vissza. Ha meg boldog házasságban élsz, akkor miért foglalkozol ilyen kérdésekkel? Ne vedd más gondját a nyakadra, ha nem is tudod mi van a dolgok mögött, minek idegesíted magad? Nem éri meg! Élj boldogan! Ha lenne problémád,hidd el az elvált anyukák nem foglalkoznának Veled.
2009. jún. 3. 22:59
 9/35 A kérdező kommentje:
Na,azért ha a gyerekek olyan jól érzik magukat az apa új családjában,akkor mennek Ők maguktól is.persze ha megfelelően gondoskodnak róluk és szeretik őket.A bíróság csak pár évig dönthet a sorsukról.Mégis sok olyan gyereket ismerek,aki nagyobb korában látni sem akarja az apját és annak új családját.Azért ez elgondolkodtató nem?Pedig azt hülyeségnek tartom,hogy ellenük lett nevelve,mert ez egyszerűen lehetetlen.
2009. jún. 3. 23:02
 10/35 anonim ***** válasza:
49%

Ne haragudj, de mit stresszeled magad más problémáján? Ha neked nincsenek ilyen jellegű problémáid, akkor minek teszel fel ilyen provokatív kérdést.

Igen, vannak ilyen válások sajnos, és örülni kell neki, hogy te nem egy ilyet éltél meg, nem azzal tölteni a szabadidődet, hogy mások problémás válásán stresszeled magad...de ha téged ez boldoggá tesz...akkor stresszeld magad rajta....

Én személy szerint örülök neki, ha nyugodt, boldog házasságom és életem van, sosem jutna eszembe, hogy mások hülyeségein idegeskedjek.....

2009. jún. 3. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!