Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 3 és fél éve külön éltem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

3 és fél éve külön éltem a férjemtől,2 éve van egy új párom, akitől kisbaba született. Most van folyamatban az apaság vélelmének megdöntése. Kérdésem?

Figyelt kérdés
Nem volt lakcime, mivel hajléktalan, ezáltal ügygondnokot rendeltek ki. FEbruár 13.-án lenne a tárgyalás. Ma volt a rendőrség, hogy holtan találták meg. Ilyen esetben mit csinál a biróság? Hiszen nem az Ő gyereke volt, hanem a páromé, igy hogy kerül a nevére? Volt már valaki ilyen helyzetben?
2012. jan. 31. 22:56
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Voltam bent a gyámügyön, nyilatkoznom kellett arról, amit megtudtam a halálesetről. Ezt továbbitják az ügygondnok felé. Azt mondták ez nem befolyásolja a tárgyalást, meg lesz tartva.

Még azt hozzáteszem, hogy volt 2 fiam tőle, akikre nem is volt kiváncsi 4 éven keresztül.Mondjuk előtte sem igazán. Válóper is folyamatban volt már 2008 óta, most lett volna az is befejezve, oda meg nekem kellett fizetnem ügygondnokot.

2012. febr. 1. 14:59
 12/25 A kérdező kommentje:
Meg igen, ilyen esetben már a 2 gyerek után sem jár gyerektartás, mivel nincs kinn behajtani. Félre ne értsetek, csak azért én neveltem egyedül a 2 gyereket éveken keresztül, sehonnan nem kaptam segitséget sem, nekem kellett előteremtenem, a gyámügyön meg azt mondták, majd ha már lesz jogerős birósági végzés. Inkább hajléktalan lett, minthogy fizetnie kelljen. Meg a 2 fiát sem látogatta, nem is érdeklődött utána. Na ez aztán apának lehet nevezni.
2012. febr. 1. 15:09
 13/25 anonim ***** válasza:
88%
Nézz utána, esetleg árvaellátást kaphatnál e?
2012. febr. 1. 16:05
 14/25 A kérdező kommentje:
Épp ezt mondta a férjem anyja is hogy kérdezzük meg az árvasági ellátást a 2 nagyobb gyerek miatt.
2012. febr. 1. 20:24
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha kaphatsz árvaellátást, akkor kaphatsz állandó özvegyi nyugdíjat is, mivel két kiskorú gyerek van. Azért írtam feltételes módban, mert ilyenkor ugyanúgy járnak el az elhunyttal, mintha nyugdíjba menne. Tehát rendelkeznie kell a törvény szerinti időkkel. Menj be a legközelebbi nyugdíjbiztosítási igazgatóságra, ott beszéld meg.
2012. febr. 1. 22:47
 16/25 anonim ***** válasza:

[link]

itt találsz szempontokat

2012. febr. 1. 22:54
 17/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ideiglenes özvegyi nyugdíjat kapsz, 1 évre jár. Ugyanebben a cipőben voltam, csak 1 gyerekkel.
2012. febr. 2. 07:56
 18/25 anonim ***** válasza:
Ideiglenes özvegyi nyugdíjra is csak akkor jogosult, ha az elhunytnak meg volt a törvényben előírt szolgálati ideje. Ugyanaz vonatkozik az árvaellátásra is. És nincs méltányosság, dolgoztam a cégben. Volt olyan, akinek 1 azaz egy nap hiányzott, nem kaphatta meg.
2012. febr. 2. 12:34
 19/25 A kérdező kommentje:
Én nem akarok semmit, csak hogy a fiaim kapják meg ami jár. a 10 év, az 10 év,bár csak 2008-tól kaptam volna visszamenőleg a gyerektartást, de igy már nem kapnak. Ha nem jár árvasági nekik, hát akkor benyelem azt is, nem tudok mit tenni, majd megérdeklődöm, úgy tudom 8 év munkaviszonynak kell meglennie, mivel 35 éves kora előtt hunyt el.
2012. febr. 2. 22:45
 20/25 anonim ***** válasza:
Egy rossz házasság rossz emlékeket idéz, nem mondom, hogy tudom, mert nem éltem olyanban, csak megpróbálom "elképzelni". DE: ne mondj le miatta arról, ami megillet. Ha nem magadra fordítod, tedd takarékba a gyerekeidnek. Ahogy halad a világ, lehet, hogy majd a tanulmányaikra tudják fordítani. Minél előbb indítsd el az igénylést, mert lehet hosszadalmas lesz.
2012. febr. 3. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!