Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mért van ilyen sok válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mért van ilyen sok válás?

Figyelt kérdés
Sok olyan esetről hallok, olvasok, hogy a házasság után pár évvel elválnak a házastársak. De mért? Sajnos olyan eset is sok van, hogy akkor válnak, amikor már gyerek is van, pár éves. Egyszerűen nem tudom felfogni. Mért házasodtak össze, mért vállaltak gyereket, ha pár éve múlva szétmennek? Ez most kinek jó? Mért jó? Megérte a sok készülődés, sok pénz az esküvőre, ház/lakás vásárlás? Sok kidobott pénz és energia. Mért van ez? Talán sokan elsietik az egész házasság és gyerek dolgot, és utána jönnek rá, hogy még sem illenek össze?
2012. jan. 30. 10:17
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Azért érdeklődtem, mert a válaszok egy tapasztalaton alapuló válaszok, amik már vagy megoldódtak pozitív értelemben, vagy kompromisszumon alapuló válaszok, amiket itt többen is vitatnak vagy kételkednek.
2012. jan. 31. 10:58
 32/38 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy jó a meglátásod, mert néha tényleg jó nemcsak azt tudni, hogy mit mond, hanem azt is hogy ki mondja. Olyan erkölcsi prédikációt tartott itt a minap valaki, hogy bűnösnek érezte volna magát egy szent is, nekem is lelkiismeret furdalásom támadt még azokért a bűneimért is, amit csak gondolatban követtem el. Az aláírás pedig: 19L. Na, itt lett hiteltelen az egész...
2012. jan. 31. 11:19
 33/38 anonim ***** válasza:
62%

Ezek szerint hiteltelen, ha egy 19 éves mond olyant, amitől többen is magukba néznek? Ha ugyanezt egy 40 éves mondaná, akkor netán azután is szégyellted volna magad, miután elolvastad az életkorát?

(Hozzáteszem, nem tudom, melyik hozzászólásról van szó, de elgondolkodtató a kommented, miszerint, ha egy 19 éves és egy 40 éves véleménye ugyanaz, akkor te a 19 évesét már csak azért sem fogadod el, mert az életkora kevesebb. Mert azt egy szóval sem írtad, hogy hamisat szólt volna, sőt, pont azt emelted ki, hogy még Te is elszégyellted magad.)

2012. jan. 31. 12:08
 34/38 anonim ***** válasza:
0%
Nem vitatom, hogy lehetnek egy 19 évesnek is jó elgondolásai azzal kapcsolatban, hogy ő majd, hogy fogja élni az életét, de míg meg nem élte, addig csak fikció. De egy 50 éves mögött már megélt történetek vannak, saját tapasztalatok és azért az mégis más. Érzed a különbséget aközött, hogy valaki azt mondja, hogy" én ezt így csinálnám", és aközött, hogy" én ezt így csináltam". Na ez a különbség a két korosztály közt.
2012. jan. 31. 13:00
 35/38 anonim ***** válasza:
64%
Mintha a fiatalabb korosztálynak a kompromisszum készsége nagyobb lenne, de az is lehet, hogy szerencsére még nincs "olyan" tapasztalata, amire az idősebb korosztály már azt mondta, hogy elég. Jól értem.
2012. jan. 31. 13:13
 36/38 anonim ***** válasza:

Pont ez a baj, ezt írtam az előző kommentjeimnél is: "én így csináltam, lám, ha nekem összejött, akkor benned van a hiba, ha neked nem"<-ez a lehető legrosszabb hozzáállás, pláne más életéhez, döntéséhez hozzászólva. 19 elmúltam, 40 nem vagyok, de megjártam a hadak útját, mégsem érzem, hogy nekem több jogom lenne emiatt megítélnem másokat és általánosítva kijelentenem, hogy válás esetén az illető nem próbált meg mindent, nem elég türelmes, meg sem próbálta, nem kommunikált eleget, azt hitte, hogy majd a házasság habostorta lesz és még rengeteg egyéb érvet lehetne ide felsorolni, amit írtatok.

Néha egy fiatalabb mögött több tapasztalat áll, mint egy idősebb ember mögött. Amíg pedig nem ismerjük a másikat, ne nevezzünk senkit hiteltelennek, nem vall bölcsességre.

2012. jan. 31. 13:30
 37/38 anonim ***** válasza:
64%

"Amit nem talál meg egyik partnerben még megtalálhatja egy másikban. De valami abból is hiányozni fog. Sebaj, majd a következő pótolja.

Vagy "sikerül elsőre, vagy sokadszorra sem."

Te jóságos ég! Hogy lehet ennyire leegyszerűsíteni, ennyire általánosítani?

Saját tapasztalatod mondatja ezt veled?

Csak azért mert nekem nem sikerült elsőre, ezért másodszorra sem fog? Netán minden emberre rá lehet egy skatulyát húzni, hogy: Öregem, ha nem sikerült az első házasságod, többet ne is próbálkozz, nem fog sikerülni....????!!!

Ki mondta, honnan veszed ezt az őrültséget? Vagy csak a saját rossz, negatív tapasztalataid mondatják veled?

Nagyon is tévedsz, és nem akarlak megbántani de a korod alapján már lehetne benned annyi bölcsesség hogy ilyen butaságokat nem állítasz.

Én másodszorra IGENIS megtaláltam azt amit mindig is kerestem egy férfiban, egy kapcsolatban. Megalkuvás és aláztatás nélküli felhőtlen boldogságot és szerelmet, amiről nagyon sokan csak ábrándoznak mert nem elég bátrak lépni.

2012. jan. 31. 14:18
 38/38 anonim ***** válasza:
36%

"Azért van sok válás, mert:

- a legtöbb ember nem vallásos, nem szentség a házasság

- a férfiak és nők is dolgoznak, nem függnek anyagilag annyira egymástól, mint régen

- a törvény könnyen lehetővé teszi a válást

- az emberek sokáig élnek, van ideje annak, hogy ellentétek alakuljanak ki.

Régen azért volt kevés válás, mert a fentiek nem voltak igazak. "

Ez a válasz miért lett lepontozva? Szerintem igazat írt a válaszoló. Ma egy dolgozó nő nem függ úgy a férjétől mint régen, amikor el kellett tűrnie, hogy apuci ellátogasson a kuplerájba, vagy szeretőt tartson. Régen se voltak erkölcsösebbek, csak a nőknek kuss volt a nevük.

A negyedik is igaz. Még sosem élt ennyit egy ember mint most. Régen mi volt? Tizenévesen házasodtak, elkezdtek a nők szülni, 30 évesen lestrapált vénasszonyok voltak - ha nem haltak bele a szülésbe. Nem volt ritka, hogy az özvegy új asszonyt hozott a házhoz, a fertőzésben/háborúban meghalt férj özvegye újra férjhez ment. Nem vagyok vallásos, de a Bibliában is mi van: második feleség, ágyastárs... Ha egy pár ma huszonévesen összeházasodik, jó esélyük van, hogy 70-80 éves korukig éljenek, vagyis akár 50 évig csak együtt, másra se nézve. Ha valamelyik félremegy, vagy elválnak, akkor mindenki csak azzal jön, hogy manapság nem erkölcsösek az emberek.

Szerintem - általában - nem is elsietik a házasságot és a gyerekvállalást, hanem az emberek folyamatosan változnak. Én is nagyon sok mindent másképp látok, csinálok mint huszonévesen, és akkor lehet hogy összeillettünk a férjemmel, most már nem, az évek során változtak a céljaink és a prioritások az életünkben.

2012. febr. 7. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!