Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mért van ilyen sok válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mért van ilyen sok válás?

Figyelt kérdés
Sok olyan esetről hallok, olvasok, hogy a házasság után pár évvel elválnak a házastársak. De mért? Sajnos olyan eset is sok van, hogy akkor válnak, amikor már gyerek is van, pár éves. Egyszerűen nem tudom felfogni. Mért házasodtak össze, mért vállaltak gyereket, ha pár éve múlva szétmennek? Ez most kinek jó? Mért jó? Megérte a sok készülődés, sok pénz az esküvőre, ház/lakás vásárlás? Sok kidobott pénz és energia. Mért van ez? Talán sokan elsietik az egész házasság és gyerek dolgot, és utána jönnek rá, hogy még sem illenek össze?
2012. jan. 30. 10:17
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
82%

Nem értek egyet azzal, hogy "az emberek maguknak akarnak jót" vagy önzők, és ezért válnak.

Az miért baj, ha az ember nem akar nyűglődni, és szenvedni egy rossz kapcsolatban?

2012. jan. 30. 11:32
 12/38 anonim ***** válasza:
83%
Bár le leszek pontozva, de ez van, a kérdésről a véleményem a következő: senki nem azért válik, mert nincs jobb dolga. Senkinek nem jókedvéből történik mindez. Aki oda jut, hogy a kérdezőt idézzem: gyereket vállalnak, készülődtek az esküvőre, beleéltek a közös életükbe egy rakat pénzt, időt, energiát, és nem utolsó sorban szeretetet, az nem fog elválni csak azért, mert ma bal lábbal kelt fel. Mindez hosszú-hosszú idő, és/vagy sok szenvedés, lelki vívódás eredménye. Hogy egyesek elsietik, abban nem kételkedem. De abban sem, hogy felfoghatatlan lenne a válás intézménye. Régen nem azért nem váltak el, mert jobbak voltak az emberek.. Hanem egyrészt ez volt a legutolsó opció, másrészt, ha valaki elvált, azt a környezete megbélyegezte. Hadd hozzam fel példának okáért a saját nagyszüleim. Együtt éltek 70 évig. Hogy miért? Mert nem volt divat elválni. Hogy ez jó volt-e, az más kérdés. A Papa nem egyszer kizárta a lakásból a Mamát, ha az olyant szólt, ami neki nem tetszett. Nem egyszer emelt rá kezet. Mama tűrt, mert tűrni kellett. A legidősebb fiúk alkoholista lett, már rég meghalt. A Mamáékat tényleg a türelem tartotta össze. A Mama türelme. Az ő lemondása, megalkuvása, szemet hunyása, megaláztatás tűrése. Ahogy minden esetben, így itt is sok kivétel van, ahol 60-70-80 évig nem a "türelem" tart össze egy házasságot, hanem a szeretet. De ne ítéljünk el senkit, aki elválik, és ne példálózzunk egy másik kor szokásaival, mert nem nekünk kellett úgy leélnünk egy életet, hogy szenvedtünk, hanem az akkor élőknek. Amíg van másik opció, addig igenis ne mások mondják meg, hogy mi hogyan döntünk, kivel meddig vagyunk hajlandóak élni. Mert nem a "mások" vannak ott, amikor minden összeomlik.
2012. jan. 30. 12:05
 13/38 anonim ***** válasza:
91%

12.05!

Ott a pont!

Így van ahogy írod, minden szavaddal egyetértek. Senki sem ítélkezhet egy másik ember felett, mert nem lát be a 4 fal közé.

2012. jan. 30. 12:25
 14/38 anonim ***** válasza:
0%
Ha már a régi időknél tartunk, akkor arról se feledkezzünk meg, hogy kocsmázó férjnek a felesége is annyit ért. Mert ugye, férjura jobban érezte magát a kocsmában, mint a családi fészekben... Persze, tudom, hogy némelyik házasság kimeríti a mazochizmus fogalmát, mint az említett nagymamáé is, de az ember nem hűtlenkedhet büntetlenül, még akkor sem, ha épp ő az áldozat. És itt nem feltétlenül a másik ember iránti hűségről beszélek, hanem ahhoz a döntéshez, amit annak idején meghoztam. Mi tartja meg az embert? Férjhez mentem? Igen. De ezzel vállaltam a másik ember sorsát is és lemondtam a szabadságomról. Utána, miért akarnám visszakapni? Ha már elköteleztem magam...
2012. jan. 30. 12:28
 15/38 anonim ***** válasza:
91%
Itt nem a szabadságról beszélünk, hanem az életről. Nem is váltak el, a Mama is azt mondta, hogy ő vállalta. Nem menekült előle a Papa, sőt.. Csakhogy nincs két egyforma ember, nincs két egyforma élet, így nincs két egyforma kapcsolat sem, hogy azt mondhassuk: "ha én ezt kibírtam és megoldottam, akkor elítélem azokat, akik elválnak, mert az én példám bizonyítja, hogy ez nem megoldás". Majd akkor bizonyíthatja egy vadidegen ember, hogy mi a megoldás, ha ő is ugyanazt fogja átélni. Lehetetlen? Az. Úgyhogy megint helyben vagyunk: senki ne ítélkezzen más élete felett.
2012. jan. 30. 12:36
 16/38 anonim ***** válasza:
19%
Nincs bennem ítélkezés és korom alapján bátran mondhatom, hogy már nem is lesz. Éljen házasságban, akinek az a jó, váljon el akinek az a jó. Sőt kössön mindenki annyi házasságot, amennyit akar, vagy amennyit tud. Amit nem talál meg egyik partnerben még megtalálhatja egy másikban. De valami abból is hiányozni fog. Sebaj, majd a következő pótolja. Önként, senki által nem kényszerítve köt mindenki házasságot, amitől elvárja, hogy őt boldogítsa. Talán mégis az elvárások túl magasak...
2012. jan. 30. 12:45
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy ez így teljesen lefedné a sztorit. A házasság nem egy ember önkényes döntése, amitől azt várja, hogy az élete olyan legyen, mint a rózsaszín kötésű Disney mesekönyvek szereplőinek. Ez mindig 2 ember döntése, ahol mindkét ember a ceremónia előtt huzamosabb (és kevésbé huzamosabb, de már valamelyik válaszomnál írtam, hogy azért vannak rendesen elsietett esküvők is, de nem ez a jellemző)ideig meg vannak győződve arról, hogy ők együtt akarják leélni az életüket. Ez így volt régen is, és most is. Régen is lettek ezekből katasztrofális házasságok szenvedéssel, és most is vannak. Csak ma már van lehetőség az újrakezdésre. Az érem másik oldala pedig, hogy régen is születtek példaértékű házasságok, és MOST IS születnek. 10 házasságból nem csak 1 végződik jól és 9 válással.

Az is elég sarkos, hogy, ha elválik, és összejön az illető mással, akkor "valami abból is hiányozni fog. Sebaj, majd a következő pótolja." Ezt csak az mondja, akinek elsőre sikerült megtalálnia a boldogságot, vagy sokadszorra sem. Így viszont valahol megint ítélet lett az egész kommented.

2012. jan. 30. 13:00
 18/38 anonim ***** válasza:
28%
Akarva akaratlanul kimondtad a lényeget. Vagy "sikerül elsőre, vagy sokadszorra sem." Mert vagy megvan bennem a boldogságra való képesség, vagy nincs. Ha megvan, akkor boldog vagyok, attól függetlenül(bármivel helyettesíthető), ha nincs meg, akkor boldogtalannak érzem magam, függetlenül...(szintén bármivel helyettesíthető kinek-kinek vérmérséklete szerint) Tudom, hogy érted.
2012. jan. 30. 13:09
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem, én pont azt mondtam, hogy bárkinek sikerülhet másodszorra is, sőt, harmadszorra is. Olyant, amit Te mondtál viszont csak az mondhat, akinek elsőre sikerül, vagy sokadszorra sem. Anyukám másodszorra találta meg az igazit, Apukámat. A nővérem elsőre a férjét, akivel immár 15 éve együtt élnek házasságban (és ez csak a házasságuk ideje). Most akkor Anyu hibát követett el, hogy elvált az elsőtől? Vagy netán Apukám nem lenne számára az igazi, így közel a 60-hoz? Nem hinném.
2012. jan. 30. 13:14
 20/38 anonim ***** válasza:
92%

"sikerül elsőre, vagy sokadszorra sem."

Hát ezzel nagyon nem értek egyet!

Van egy rossz kapcsolatod, de maradj benne, mert úgysem sikerül "sokadjára" sem.

Vagy egy pocsék munkahelyed, és ne változtass?

Akkor nem is kell próbálkozni, ha valami elsőre nem sikerült?

Szép is lenne!

Mindenki ülne benne a langyos pöcegödörben, mondván, "ha nem sikerül elsőre, sokadszorra sem fog"!

2012. jan. 30. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!