Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mért van ilyen sok válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mért van ilyen sok válás?

Figyelt kérdés
Sok olyan esetről hallok, olvasok, hogy a házasság után pár évvel elválnak a házastársak. De mért? Sajnos olyan eset is sok van, hogy akkor válnak, amikor már gyerek is van, pár éves. Egyszerűen nem tudom felfogni. Mért házasodtak össze, mért vállaltak gyereket, ha pár éve múlva szétmennek? Ez most kinek jó? Mért jó? Megérte a sok készülődés, sok pénz az esküvőre, ház/lakás vásárlás? Sok kidobott pénz és energia. Mért van ez? Talán sokan elsietik az egész házasság és gyerek dolgot, és utána jönnek rá, hogy még sem illenek össze?
2012. jan. 30. 10:17
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem a kérdéstől már nagyon eltértetek, ugyanis nem az a kérdés, hogy addig kell -e keresni a boldogságot mig meg nem találod ?
2012. jan. 30. 13:25
 22/38 anonim ***** válasza:
68%
És a boldogság keresése nem függ össze a válással? Az okát kérdezték. Ez szerintem egy elég nyomós ok.
2012. jan. 30. 13:29
 23/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépem a sok választ. Sajnos személy szerint sok olyan helyzettel találkozok, találkoztam, ahol az anyuka neveli egyedül a gyerekét és ez szerintem nagyon nem jó dolog. Úgy vélem, a válásokat leginkább a gyerek viseli meg, hiszen szüksége van apára és anyára is. Ez a normális. Ha szülők olyan miatt válnak el, mint például az alkoholizmus, az még megérthető, de sok olyan is van, hogy csak elhidegültek egymástól, gondoltak egyet és kész ahelyett, hogy meg próbálták volna megoldani a problémát. Ebben az esetben önzők a szülők, csak a maguk kényelmére gondolnak, hogy "nekem így lesz a jó". És mi van a gyerekkel? Az szenvedhet nyugodtan? Amikor még nincs gyerek, akkor váljanak el még az emberek, ne akkor, amikor van egy vagy több gyerek is a háznál. És igen, a mai világban már a nők nem függnek a férjektől, és ha úgy van, hogy megunta, kidobja, mert minek a férj, úgy is csak nyűgnek van. A gyereket megcsinálta, nincs is szükség már rá. Hát szánalom, de sajnos ismerek ilyen embereket, vagy legalábbis hasonlóan gondolkodnak.
2012. jan. 30. 13:35
 24/38 anonim ***** válasza:
Igen valóban az ok kereséséről van szó.
2012. jan. 30. 14:09
 25/38 anonim ***** válasza:
17%
Egyetértek a kedves kérdezővel. Ha egy asszony arra adta a fejét, hogy gyerekeket szül, akkor ne a személyes boldogsága legyen az elsődleges, hanem a gyerekeké. Nem az, hogy az én érdekem vagy személyes komfortérzetem mit kíván, hanem hogy mi a legjobb megoldás a gyerekek szempontjából. Igen, vannak olyan helyzetek, amikor a válás elkerülhetetlen a gyerekek érdekében mert már veszélyezteti a testi, lelki egészségüket, igen, akkor meg kell lépni. De az, hogy "már nem vagyok szerelmes a férjembe"meg az, hogy "ellaposodott a házasságunk" meg az, hogy "jó ember a férjem, de ez nekem kevés a boldogsághoz" nos, ez mind kevés ahhoz, hogy a gyerekek apa nélkül nőjenek fel.
2012. jan. 30. 14:12
 26/38 anonim ***** válasza:
55%
Mert megtehetik. Ahol gyerekek vannak, ott ált az apuka mondja be az unalmast, mert megteheti ő is. Sok "nő" simán elhiszi és elnézi nekik, hogy otthagyta x kicsi gyerekét, mert muszáj volt. Dehogyis. Ha jönnek a nehézségek, ma meg lehet lépni előlük, és újrakezdeni, mert van, aki elnézi nekik.
2012. jan. 30. 15:04
 27/38 anonim ***** válasza:
7. vagyok személy szerint engem ez a pontozás dolog sose hatott meg:) De félreérti aki azt gondolja elítélendőnek tartanám a válást, csak azt mondom 3-4 év házasságban még nem látok elég időt arra hogy beleférjen a boldog vagyok- gyereket terveztünk és vállaltunk- tönkrement valami- megpróbáltam helyretenni szakaszok. a 8. válaszoló története nem kérdéses hogy így kellett végződjön egy ilyen férjnél még eddig sem vártam volna. De igen a kérdezővel egyetértek ha valami nem az igazi akkor nem kell gyereket vállalni mert az csak tovább ront a helyzeten, ha meg már megvan meg kell próbálni miatta is megmenteni amire egyszer azt hittük örök lesz. Az nem elég indok hogy elhidegültünk egymástól. Mert akkor majd továbbrepülünk másik virágra pottyantunk oda is néhány csemetét, elhidegülünk és megint kezdődik előröl? Ez kinek jó? Meg kell keresni az okokat közösen és megnézni hogy képesek vagyunk e változtatni, és képesek vagyunk e akarni a változást. Ez csak akkor megy h mindkét fél tesz érte, és igenis van mikor csak a válás segít, saját tapasztalatom írtam le. Nekünk sikerült és nagyon örülök hogy nem rohantunk el akkor nem választottuk azt hogy hagyjuk a fenébe szembenézni a rosszal nem kell az nekünk! Ki tudtunk találni olyan kompromisszumokat amik nagyon jól működnek a mai napig is és újra szerelmesek vagyunk egymásba. Ezért van az hogy az én helyett már úgy gondoljuk meg minden lépésünket hogy mi. És ha akkor elváltam volna mert már nem ugyanolyan nagy a szerelem, máig azt kérdezhetném magamtól, hogy mi lett volna ha adok egy esélyt... annak aki amúgy is szuper apja a gyerekeimnek. Mert ez a szülők konfliktusa, nem a szülőké és a gyerekeké.
2012. jan. 30. 15:27
 28/38 anonim ***** válasza:

Eőször is a kérdés, miért. Azért , mert el hidegültek egymástól. Hát csiszolódni kell egészségesen. Ki kapcsolódni, élni, javítani az életünkön, nem csak pénzel lehet, nagyon sok mindent ami addig monotonná tetük az életünk, azon változtatni kell. Talán elég lenne egy sétálást is be iktatni. Vagy monoton a szex, hát módosítani kell. Kettőn áll a vásár.

Másik eset, konfliktusok sora, amik gyűlnek. Nem lehet az okozóval meg beszélni. Akkor , ki mit is akar. Vagy van jó akaró szülő, csak neked legyen jó kis lányom, fiam.

Sok mindenért. De, mindent lehet másképp csinálni. Amugy az a baj, hogy nem úgy fogjuk fel az életet , hogy egyszer élünk , de sokáig. Hanem éljünk a mának a jövő nem számít. Vagy sokan azt hiszik, ha gyűrűt húztak az ujjukra már sok mindent lehet, vagy ha már jött az esküvő , első gyermek akkor bármit, a házasság mindent el visel.

Szóval nekem inkább úgy tűnik, mint ha el lennének az emberek veszve. Nem tudják , mit akarnak, élnek a mának. Gondolják , hogy jön jobb is.

De én inkább azt mondom, jobb a problémát kezelni, mint el futni előle.Sok olyat láttam akit a saját hibálya el kisért több élettárson keresztü, de ez több apuka is a gyermeknek. Most rosszabb helyzetben van , mint volt.

Amugy olyan könnyen el tudjuk rontani azt ami szép is lehetne. Amugy vissza út van , belátás kérdése.

2012. jan. 30. 15:36
 29/38 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni, hogy az itt válaszolók milyen korúak. Én pl a 63 %-os 63 éves és ffi.
2012. jan. 31. 08:56
 30/38 anonim ***** válasza:
Én pedig az a sokszorosan lepontozott 75 százalékos nő. A korommal inkább nem dicsekednék, de 30 éve élek egyazon házasságban, tehát nagyjából tisztában vagyok a párkapcsolati nehézségekkel. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nekem soha nem fordult meg a fejemben az, hogy el kellene válni, és az is tagadhatatlan, hogy volt olyan időszak, hogy magányosnak éreztem magam, de a gondokhoz mindig ketten voltunk. Mindig megoldottuk.
2012. jan. 31. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!